UTA Arad

UTA nu e dispusă să renunțe la Micovschi, care nici nu are motive să se întoarcă la Rapid în iarnă! + FOTO







După golul cu Hermannstadt, Claudiu Micovschi l-a egalat la cota 4 pe slovacul Fabry în clasamentul golgheterilor utiști din SuperLigă. Se poate spune că mijlocașul de 24 de ani începe să-și facă un nume și în fotbalul românesc, după ce ultimii 8 ani i-a petrecut în Italia, la formațiile de juniori ale celor de la Genoa, dar și la Avellino, Reggina sau Fidelis Andria, în ligile doi și – mai ales – trei din peninsulă.


Rapidul a fost inspirată să-i obțină semnătura lui „Mico” și chiar să-l dea împrumut la UTA, unde fotbalistul a explodat, beneficiind și de încrederea din partea lui Mircea Rednic, încă de la primul meci după legitimarea sa. De câteva săptămâni, se speculează că giuleștenii l-ar putea rechema „la vatră” pe fotbalistul orădean, chiar în perioada de mercato din iarnă, însă e puțin probabil să reușeacă. Și asta pentru că nu e prevăzută nicio clauză în acest sens, iar fotbalistul nu ar avea motive să-și forțeze revenirea în „alb-vișiniu”.


Până la urmă, Cristiano Bergodi nu a crezut în el în vară și – oricum – Petrila și Papeau au dat un randament bun în partea stângă pentru „alb-vișinii”. Sigur, Claudiu Petrila e accidentat de o lună bună, însă va reveni în curând, iar cele 4 goluri și 5 assisturi stagionale îl recomandă ca titular. Papeau are și el trei goluri și o pasă decisivă, iar dincolo, în dreapta, unde Micovschi a mai jucat pentru UTA, la Rapid e senator de drept Funsho Bamgboye, Nigerianul și-a trecut și el în cont trei goluri și patru „assisturi”.

Și, până la urmă, decizia fotbalistului e primordială, atâta timp cât UTA și Rapid s-au înțeles pentru un împrumut pe un an, fără alte clauze, așa cum a fost și în cazul lui Albert Stahl, în sezonul 2022-2023. Iar Mircea Rednic nu concepe să se despartă de unul dintre punctele sale de forță, cu atât mai mult cu cât susține că Micovschi poate juca și aripă stânga în sistemul 343 sau 352. Nu există vreo clauză prin care Rapid să poată să-l cheme înapoi în această iarnă pe Micovschi. Dacă această cererere va sosi până la urmă, trebuie să fim de acord și noi, ca și club, dar mai ales fotbalistul. Contractul lui Claudiu Micovschi cu UTA este valabil până la finalul sezonului, unilateral nu se poate întrerupe”, ne-a mărturisit Alexandru Meszar, conducătorul de facto al „Bătrânei Doamne”.

Prin maniera în care s-a bucurat după reușita cu Hermannstadt, alături de suporteri și colegi, Claudiu Micovschi a demonstrat că este foarte implicat în proiectul UTA. În plus este foarte aproape de familie, care l-a și susținut din tribune în confruntările pe care „roș-albii” le-au disputat în „exil”, la Oradea. Pe lângă cele patru reușite stagionale, fotbalistul bihorean are și o pasă decisivă, pentru Ofosu, în victoria arădenilor (3-2) la Craiova, cu FC U 1948.



Galerie foto semnată Mălina Guler, de la meciul UTA – FC Voluntari 0-0, din cadrul etapei a treia a Grupei D a Cupei României

2 comentarii

  1. Intr-un alt articol am citit ca Meszar spunea ca cel putin 2 parti trebuie sa-si dea acordul pt transferul lui Micovschi in iarna. Asta inseamna ca daca Rapidul convinge jucatorul, de ex. cu un salar mai mare, UTA nu poate opri transferul. Ar fi pacat si nu cred ca suntem asa de betonati cu contractul lui pana in vara asa cum se declara. Nu ar fi pt prima oara cand se minte un pic

    3
    0
  2. Asa cum ziceam si in alt comentariu aici depinde mai mult de jucator. Daca el considera ca ii apreciat aici si joaca si pana la final si iubit de publicul aradean poate nu va conta 5-10mii euro care ii poate da Rapid in plus ca sa mearga din aceasta iarna va sta pana la vara la noi. Mingea in acest caz este in teren la Micovschi si pana acuma ne-a aratat ca o stie juca:)

    3
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button