UTA Arad

Puștiul Rareș Pop, dezarmant de sincer referindu-se la tactica cu Iașiul: „Se mai întâmplă și astfel de nefăcute…Farul? Un meci ușor”







UTA a pierdut cu 1-0 meciul cu Poli Iași, din cadrul etapei a 19-a a SuperLigii și a căzut pe locul 13 în clasament. A decis reușita lui Harrison din minutul 78, Mircea Rednic hotărând să apeleze la Rareș Pop, una dintre puținele cărți ofensive de pe bancă, de abia cu două minute înainte de final.


„A fost decizia antrenorului…până la urmă, nu e un capăt de lume”


Au fost mulți suporteri care s-au întrebat de ce introducerea internaționalului U19 a fost amânată atât de mult, iar o explicație a fost oferită azi chiar de Pop. Inivitat la Strada TV, la emisiunea „Repriza de Sport” moderată de Ioan Hamza, alături de colegii juniori, Cristian Mihai și Darius Iurasciuc, Rareș Pop a fost dezarmant de sincer: „Până la urmă, a fost decizia antrenorului nu doar în privința mea, ci a abordării meciului, a jucătorilor și tacticii, folosite. El a considerat că toate aceste elemente reprezintă cartea câștigătoare pentru meciul cu Iași. Se mai întâmplă și astfel de nefăcute, ca să le numesc așa. Nu să greșești, ci eventual să te surprindă adversarul cu o altă tactică care să-ți anuleze toate metodele. Dar, până la urmă, nu e un capăt de lume, e un meci pierdut. Evident, ne ajutau cele trei puncte, sau chiar și un punct, dar important este să înțelegem ce s-a greșit la meciul respectiv și să îndreptăm spre viitor”.

Pop nu are absențe nemotivate la școală de când joacă pentru UTA: „Educația are un rol important”

Unul dintre subiectele abordate de antrenorii cu care a lucrat Rareș Pop la UTA a fost legat opțiunea fotbalistului pentru școală în detrimentul fotbalului. „Pot să dau și exemplul lui David Popovici, înotător campion mondial și să spun că educația are un rol important atât în dezvoltarea personală, cât și în asimilarea mult mai rapidă a unor situații sau elemente din cadrului jocului pe care-l practici. Apoi, se știe, o activitate sportivă nu durează o viață întreagă. Nu am chiulit niciodată de când sunt la Colegiul Național Moise Nicoară, nu am nicio absență nemotivată, dar profesrorii sunt foarte înțelegători. Unii dintre ei erau microbiști și înainte, alții au devenit pe parcurs, de când am început să joc. Le place mult de mine și în general de elevii care practică și un sport de performanță”, a mai afirmat mijlocașul ofensiv al „Bătrânei Doamne”.



De ce crede Pop ca UTA are un meci ușor cu Farul? „Presiunea rezultatului va fi asupra lor”

Pentru arădeni urmează meciul cu Farul Constanța, de la Sibiu. „Din punctul nostru de vedere, va fi un meci ușor, prin simplul fapt că presiunea rezultatului va fi asupra lor. Ei, fiind achipa campioană, sunt obligați să câștige și să-și impună jocul practicat și sezonul trecut, iar noi doar să fim compacți și dintr-o ocazie – cumva – să înscriem două goluri”, a mai afirmat Pop. Acesta nu știe încă dacă stafful tehnic va apela la el din primul minut contra echipei lui Gică Hagi: „Domul Rednic nu folosește doar echipa de start cu două-trei zile înainte de meci, el ne rotește la fiecare antrenament. Domnul Poenaru și cu Balint obișnuiau să facă asta, la ei știam cam cu două-trei zile înainte cum era echipa”, a încheiat tânărul fotbalist al „roș-albilor”.

Când ar putea pleca Pop de la UTA?

Rareș Pop e cotat la 400 de mii de euro pe transfermarkt, iar în acest sezon are la activ trei goluri în contul UTA-ei, având minute în toate cele 19 partide din SuperLigă. FCSB și Universitatea Craiova s-au arătat interesate de serviciile fotbalistului arădean, care – însă – a afirmat că nu se pune problema să plece de acasă până ce nu-și termină liceul, adică în vara anului 2024. Totodată, Alexandru Meszar a recunoscut public că există o clauză pentru care Pop poate pleca la o altă echipă, dar că aceasta e mai mare decât cea plătită de Gigi Becali pentru transferul lui David Miculescu la FCSB (1,7 milioane de euro).

5 comentarii

  1. Felicitări pt ceea ce îți croiești în viață și mult succes dar te rog nu ne mai vorbii de Rednic , el trebuia trimis la plimbare după rușinea cu Iași ! Cu Farul meci ușor ??? Lol…..

    8
    17
  2. Razi tu razi Rares….dar nu e rasul tau…Nu sunt psiholog si nici vre-un as in tainele fotbalului…
    Ceva se intampla „despre tine”..Indiferent ca titular sau nu,ai surplusul necesar de a intoarce meciurile si ai dovedit-o clar,de atea ori…
    Fotbalul nu e scoala si scoala nu e fotbal,rarisime cazurile unora care au parcurs deodata aceste linii absolut paralele..Deci exista precedente….
    Am o singura intrebare si rog pe @Lucian sa stearga asta,daca voi, cei de la @sportarad nu sunt 90% informati,ma autocenzurez,la cererea mea!
    Este adevarat ca Rares Pop a avut un clinci foarte urat cu secundul Radoi,drept pentru care i-a facut raport negativ de dare de seama spre Rednic?
    Nu pedepsesti un jucator tanar,poate cel mai bun produs aradean din ultimii ani,in acest fel,introcudandu-l la batjocura…
    PS:Rares…stai linistit…ti-am descoperit demult ascunzatoarea de dulciuri,la stadion…Le-am halit cu ganduri bune….Ti-am lasat si tie…Nu divulg nimic,jur!Ai gusturi bune…
    Mister Rednic..este problema dvs ceea ce ne-ati prezentat la Iasi dar atentie la neatentie….Azi va iubim,maine posibil sa ne „strambam”….
    Nu as termina pana la dimineata…Sunt foarte suparat…Enorm de contrariat!
    Nea @Ionescu Gavrila ar spune acum….”Vorba dulce..Ion Neculce”…Dansul e mai temperat,eu nu pot sa fiu ca si dansul…Ma aprind,ma enervez…apoi tac,mai bine…

    19
    11
  3. Rednic în capcane puse chiar de el. Mulți antrenori nu schimba pe modelul ca cel care trebuie schimbat, cu ceva momente înainte, da o pasa de gol, sau gol. Sa zicem Omondi. Asta nu e regula și nici trend. E lovitura de cazino. Cuminte e sa schimbi când se vede. Restul e tăcere. Sau dimpotrivă motiv de supărare acuta, deși jucătorii admit strategiile antrenorului. Deocamdată am zis ca se mai poate și asa, cât stau jos cei doi,, condamnati”. Dinamo și Botoșani. Atenție, nu la infinit. Alte vise nu mai încap.

    18
    3
  4. Din pacate formam talente imense dar le pierdem inainte ca acestea sa-si aduca aportul la re-aducerea UTA-ei in Europa, adica acolo unde am fost in anii „70 si unde ar trebuii sa revenim cit mai curind.

    Fara un astfel de obiectiv inalt de performanta UTA si Aradul v-or intra intr-o obscuritate greu de iesit in urmatorii 20 de ani.

    Francisc von Neuman a intuit corect impactul major pe care o echi[a de fotbal de notorietate Europeana poate aduce Aradului si afacerilor sale in Arad !

    14
    1
  5. Zici tu Rares Pop ca, meciul cu Farul va fi mai usor ? Eu unul nu cred , cred ca, va fi un meci foarte, foarte dificil. Farul are jucatori peste ce are UTA., jucatori care fac diferenta. Sa dea Dumnezeu sa fie ca, tine si sa faceti un meci mare dar se poate ridica Couper , Omondi, Freitas, Fabry etc. la asteptarile noastre ? Greu de crezut, vom vedea.

    2
    3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button