Fotbal judetean

Macea a încurcat socoteli la vârf, dar punctele din tur sunt insuficiente! Redac: „Cu 3-4 achiziții, vrem să punem probleme oricui la primăvară”







Ca și puncte și, implicit, loc în clasament Voința Macea a ramăs datoare în prima parte a ediției 2023-2024 a Ligii a IV-a Arad, dar în urma sa au rămas două-trei rezultate ce-și pun amprenta pe lupta la vârful clasamentului. Formația pregătită de Ruben Pîncotan a părăsit terenul neînvinsă în fața celor de Unirea Sântana și Victoria Felnac, iar pe favorita la câștigarea titlului a și condus-o până în prelungiri. A mai fost și remiza de la Beliu, plus succese de la Sebiș și Ineu, cu menținea că cel de pe terenul „lanternei” a venit la „masa verde”.



Redac: „Am avut tresăriri de orgoliu pe final de an, punctele de acasă – marele nostru minus”

Totalul – 9 puncte, dintre care 8 făcute pe terenuri străine. Iar prima victorie stagională a venit în etapa a 6-a, total neașteptat. ACB Ineu II s-a impus cu 3-1 pe „Central”, dar juniorul Daniel Călin a jucat peste 135 de minute în două zile, între Liga a 3-a și Liga a 4-a. Până atunci a mai fost doar acel 2-2 de la Caporal Alexa, cu Sântana. „Nu am fost prea norocoși în startul sezonului. Am pierdut în prima etapă, acasă, cu Pîncota în prelungiri, eu zic că băieții au pierdut din start la capitolul moral și încredere. Imediat după, la Nădlac am egalat la un moment dat, dar în două minute am luat golurile 2 și 3 și am pierdut din nou. Cu Sântana chiar am făcut un meci bun din toate punctele de vedere, dar, din nou, primim golul de 2-2 în prelungiri și eu zic că am pierdut două puncte acolo. Am profitat apoi de eroarea celor de la Ineu, am câștigat la masa verde și parcă mai arăta cumva și clasamentul nostru. Din păcate, la meciul cu Zăbraniul de acasă ne-am întrecut în ratări și fotbalul ne-a pedepsit. Într-adevăr, au fost și meciuri în care a trebuit să recunoaștem superioritatea adversarului, cum au fost cele cu Păuliș, Viitorul și chiar și Șimand. Înainte de derby-ul zonal cu Curticiul a intervenit și accidentarea portarului Stănilă și am plătit și acest lucru. La 1-2 îmi amintesc că eram în joc, dar o greșeală individuală ne-a tăiat tot avântul și am pierdut rău, 1-5. În ciuda faptului că a intervenit problema celor două săptămâni în care băieții nu au mai fost plătiți, am avut două tresăriri de orgoliu ce arată, totuși, faptul că jucătorii țin la această echipă, la club și comuna pe care o reprezintă. Am bătut la Sebiș și apoi am terminat anul cu un 2-2 prețios cu Felnacul. Până la urmă, am făcut și acasă un punct, nu doar afară, până la urmă cam acesta a fost marele nostru minus. Acela că nu am profitat deloc de avantajul terenului propriu și nu le-am putut oferi satisfacții suporterilor, spectatorilor. Știm că au fost nemulțumiți, dar trebuie să înțeleagă și ei conjunctura în care ne-am aflat. Până la urmă, lotul e format din mulți jucători din Macea sau împrejurimi și destui juniori localnici, care au nevoie de meciuri, inclusiv de încrederea și încurajările lor ca să crească. Fotbalul din Macea a fost ani buni în anonimat, acum echipa e din nou în Liga a 4-a și iată că am încurcat câteva socoteli acolo la vârf”, afirmă Sorin Redac, directorul sportiv al Voinței.



Măcenii umblă la buget și la lotul de jucători: „Să ne echilibrăm valoric!”

Acesta a venit alături de Ruben Pîncotan în primăvara acestui an și și-a dat seama ce le lipsește măcenilor să fie mai competitivi. „Trebuie să păstrăm de nucleul dur al lotului, ca să  zic așa, de Botaș, Edu, Ardelean, Trif, Șiclovan, Cati, Fritea, Varga sau Lakatos, iar lângă ei să mai punem cel puțin trei-patru jucători. Avem mare nevoie de cel puțin un atacant de careu, căci nu l-am înlocuit pe Petre Măgulean și ne-a lipsit mult în jocul nostru un astfel de fotbalist. Copiii Veliciu, Brandabur, Berciu, Lazăr sau Gavrilaș sunt talentați, dar mai trebuie să crească, să aibă în jurul jucători care să-i ajute prin sfaturi și încrederea ce ți-o dau și rezultatele să crească. Am vorbit cu Ruben, dar și cu președintele Vasile Schmidt, am cam ochit țintele din perioada de transferuri, am avut și primele discuții, eu spun că o să fim mai competitivi la primăvară. Aș vrea să atacăm cel puțin poziția a 10-a în clasament sau oricum să stăm departe de ultimele 3-4 poziții în clasament. Apoi, vrem să punem probleme oricărui adversar, poate să facem un prim rezultat cu vecinii rivali din Curtici, care ne-au tot bătut de la revenirea noastră în Liga a 4-a. Nu va fi ușor, că sunt echipe bune, cu bugete mult peste al nostru, dar lucrăm și noi la asta. Sper să convingem în această iarnă să vină lângă noi ceva firme și cu banii de la autoritățile locale, continuând parteriatul cu domnul primar Ciprian Otlăcan, să avem posibilități ceva mai bune din punct de vedere financiar. E important să aducem acei 3-4 jucători care să echilibreze valoric și lotul, căci noi am avut mari probleme când, din cauza accidentărilor sau suspendărilor, ne-au lipsit doi-trei jucători. Și cam mereu s-a întâmpla asta, Ruben nu a putut alinia aceeași formație două etape la rând. Poate vom face și un cantonament în februarie, dar lucrurile astea rămânem să le discutăm și când vom știi care e bugetul pentru partea a doua a sezonului. Rămâne să lucrăm ca și conducere și staff tehnic și în vacanță, iar băieților și măcenilor vrem să le urăm Sărbători fericite!”, adăugă Redac, care e și om de afaceri și a mai ajutat-o pe Voința prin societatea sa, PetroRed Gas.

Lakatos și Varga – cei mai buni marcatori ai Voinței

Lotul folosit de Voința Macea în prima parte a sezonului 2023-2024 fost format din: Ionuț Stănilă, Daniel Toader, Gabriel Lazăr – Ioan Botaș, Ștefan Gyebnar, Ovidiu Edu, Ștefan Ardelean, Marius Cati, Gheorghe Trif, Ștefan Șiclovan, Răzvan Fritea, Rafael Varga, Gabriel Brandabur, Marian Berciu, Bogdan Gavrilaș, Denis Veliciu, Rudolf Lakatos, Adrian Junc, Pavel Tiron, Eduard Cătuneanu, Mark Kiss, Ștefan Ciceu, Valentino Marița, Isac Bobu și Darius Bodonea.

Măcenii au înscris 15 goluri în prima parte a sezonului (18 sunt cu tot cele de după victoria la „masa verde de la Ineu) prin: Lakatos 3 și R. Varga, câte 3, Ardelean și Trif, câte două, Brandabur, Fritea, Gyebnar, Șiclovan și Veliciu – câte unul.

Un comentariu

  1. Antrenor slab, presedinte foarte slab, primar sub orice critica, se lauda unii pe altii, dar lasa, bine ca bugetul pentru fotbal e gros.

    1
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button