UTA Arad

Utiștii au revenit la antrenamente, dar dezamăgirea lui Rednic rămâne: „E lipsă de respect, nu-ți convine, vine perioada de transferuri!”







O singură zi a durat protestul fotbaliștilor de la UTA, care astăzi s-au întors la antrenamentele conduse de Mircea Rednic. Luni, „Puriul” i-a așteptat degeaba pe terenul „ICRTI” pe elevii săi, care au pus piciorul în prag pentru salariul pe luna octombrie restant din 25 noiembrie și cele două prime neîncasate pentru remiza cu CFR Cluj și FC Hermannstadt.


După discuțiile avute aseară între căpitanii Florin Iacob și Alexandru Benga și conducerea clubului, atmosfera s-a mai detensionat, s-o obținut o nouă promisiune de plată, iar ultima ședință de pregătire de dinaintea ultimului meci al anului, cel de miercuri (ora 17,30), cu U. Craiova, din exilul de pe „Cluj Arena”, s-a desfășurat normal.


Rednic: „Nu am luat un ban de patru luni, dar sunt profesionist…Am trecut și printr-un infarct”

Totuși, Mircea Rednic nu și-a ascuns dezamăgirea față de reacția jucătorilor săi într-o situație digerabilă comparativ cu ce se întâmplă pe la alte cluburi din SuperLigă.Sincer să fiu, sunt dezamăgit. Le-am și zis, ok au tras un semnal de alarmă. Din partea conducerii clubului a venit Botiș și le-a confirmat că-și vor lua banii până la meci. Am vorbit și eu cu domnul Meszar și mi-a spus la fel, că până la meci își vor lua banii. Asta e lipsă de resepcet față de club, față de antrenor și eu le-am zis că o să vină vremea să-și dorească să se antreneze și nu o s-o poată face. Noi nu avem probleme, e prima oară când a fost această întârziere. E și justificată, nu uitați că în această perioadă în care nu am jucat deloc la Arad au fost cheltuieli mari, încasări puține și lucrul acesta s-a simțit. Am încercat să le explic și e clar că nu am fost de acord cu ceea ce s-a întâmplat ieri. Când ești profesionist, trebuie să-ți faci treaba pe teren. Au acum o dublă responsabilitate, sunt profesioniști, trebuie să înțeleagă. Am fost de acord până la un punct, dar de acolo ei trebuiau să se prezinte la antrenament mai ales că…<<Coach-ul>> a ieșit la antrenament. E urât să-l lași acolo pe <<Coach>>, e urât față de club și față de meseria lor și față de mine. Rednic are patru luni de când nu a luat un ban, dar își face treaba. Rednic a trecut și printr-un infarct, e un profesionist. Orice se întâmplă, voi fi alături de jucători, de club. Poate să fiu un exemplu pentru ei, banii nu reprezintă întotdeauna un lucru important. Și mai ales că au fost doar trei săptămâni de întârziere, trebuiau să intre niște bani și nu au ajuns, a declarat antrenorul UTA-ei înainte de plecarea echipei spre Cluj, pentru meciul cu U. Craiova.

Nu-ți convine și ți se pare că nu ești respectat vine perioada de transferuri, suntem deschiși, așteptăm oferte”



Rednic a sugerat că celor care nu le convine situația sunt liberi să plece în iarnă, iar unii „revoluționari” oricum vor fi îndepărtați de club. „Nu-ți convine și ți se pare că nu ești respectat vine perioada de transferuri, suntem deschiși, așteptăm oferte. Să vedem dacă avem oferte pentru ei, dar mai era un singur meci și cred că nu era cazul, mai ales că aici nu au fost probleme. Mi-aș fi dorit mai mult să vorbească de prime, dar au vorbit doar de salarii, iar astea ți le iei oricum pentru că toți au contracte. Sper ca discuția pe care au avut-o astăzi să fie un imbold pentru ei și să înțeleagă că era cazul să le dăm posibilitatea unora care stau la colț – și sunt mulți care stau la colț  – să apară și vorbească. Aici era o atmosferă bună, iar eu chiar i-am lăudat. Mai sunt și jucători care – poate – au influențat, dar aceia ușor-ușor vor fi înlăturați”, a adăugat Rednic.

Vă reamintim că experimentatul tehnician al „Bătrânei Doamne” și stafful său au pregătit degeaba terenul de antrenament ieri, căci jucătorii au protestat pentru întârzierile salariale. Acestea vor fi rezolvate cel mai repede mâine, în ziua confruntării cu U. Craiova.

16 comentarii

  1. Pentu 3 ( TREI ) saptamani de intarziere la salar au sabotat antrenamentul…adevarate caractere , si se cam stiu ei care sunt . La alte echipe sunt intarzieri de luni de zile ( vezi Otelul ) , dar asa ceva nu vezi, boicot la antrenamente . Plus ca la noi se stiu conditiile speciale in care am jucat aceste luni datorita unor minti luminate , iar jucatorii puteau si ei intelege aceste lucruri.

    30
    12
  2. respect mister!!!! om care nu și a luat salariul de 4 luni!!! iar ei mariI jucători ai UTE I DEJA FAC GREVĂ DE ZICI CĂ AM FI PE LOC DE PALY!OFF!!!

    29
    4
  3. E de notorietate ca și club trebuie sa eviți neplati în preajma sărbătorilor. La UTA, caz obiectiv. Dacă exista rezolvare merita atenție suplimentara. Toți jucătorii depind de bani.Parca cei onorați sunt mai mofturoși. Fotbal puțin pe la bunii platnici. FCSB, CRAIOVA, CFR…. UTA, cu voia d-stra ! Era necesara și o astfel de radiografie. Nu e condamnabil spiritul de dreptate. Aici au dat proba de,, omogenitate” Se pune însă o întrebare. Cum poți ridica valoarea jocului cu jucători care nu sunt interesați decât de partea materiala.? Mulți sunt traumatizați de acest aspect de pe la alții cu amânări criminale și procese recuperatorii. Probleme adăugate la Rednic care pentru pauza de vara are un 50% de făcut schimbări. Tehnice, și iată , caractere.

    27
    6
  4. Să fie plătit Rednic integral, că el a fost prezent la abtrenament și din ce rămâne să primească și jucătorii!

    23
    0
  5. Din păcate, nu aveți în vedere cauza/problema de fond: managementu’ e dă tăt kktu’! Şi aşa ajungem la unul din efectele actuale…
    HAIDE UTA!!!

    15
    7
  6. Niște nesimțiți care se cred buni fotbaliști , poate vă caută alte echipe ! Trebuie să vă primiti banii cînd aveți rezultate deocamdată v-ați bătut joc de meseria pe care o practicați !!! Retrogradaților în afară de 3-4 jucători toți santeti de Liga a II-III-a !

    10
    4
  7. GIRO !!! De ce nu intervii pt. a contesta cele spuse de Gherghescu Valentin in legatura cu managementul clubului UTA. ? De ce te iei de mine ? Ma faci ca, sunt dus cu pluta ? Eu nu te-am jignit ca, esti dus cu pluta,asta este lipsa de respect si incapatanare ta de a nu respecta si opiniile celor care nu sunt de acord cu tine dar stii ce este interesant ? Este ca, tu nu ai tupeu sa le inchizi gura sa le vorbesti asa de urat cum imi vorbesti mie cu tupeu. Tu esti neclintit in a-ti exprima opinia ta pt. ca,esti prieten cu domnul presedinte,foarte bine dar eu sunt de alta opinie ce este asa de greu de inteles ? Doar trebuie sa ne respectam. Ce daca sunt contra ,asta inseamna ca, nu mai tin cu UTA . ?

    7
    5
  8. Anton, iti inteleg supararea dar din pacate,astia sunt jucatorii,asta le este valoarea, jucatori mai buni decat acestia nu poti aduce pt. ca, nu iti permite bugetul,nu te compari cu Fcsb, Cfr, Csu Craiova,Sepsi , Rapid echipe care isi permit sa i-a jucatori buni si foarte buni pe salarii babane. Asa ca, pretentii prea mari nu se pot cere , deocamdata UTA. se zbate din rasputeri sa scape de zona barajului, UTA. trebuie sa faca puncte cat mai multe pana la sfarsitul returului, se injumatatesc punctele si Minamo se apropie amenintator de UTA. Vom vedea dupa pauza de iarna daca lucrurile se vor imbunatati.

    2
    6
    1. Și-au bătut joc de meciul cu Otelul de meciul cu Iași , de cupă ! Nu s-a știut de ce au jucat la batjocură cu echipele astea acum ne-am dat seama

      8
      5
  9. e normal sa avem opinii diferite,nu sunt 2 oameni la fel chiar daca marea majoritate a celor de aici suferim pentru UTA,,,eu as vrea sa se puna in aplicare proiectul federatiei cu 5 jucatori romani tot timpul in teren….poate asa ar fi si astfel de proteste mai putine..in alta ordine de idei,otelul si iasi ne-au batut in coditiile in care erau neplatiti din vara./.domnul REDNIC are dreptate sa fie dezamagit si cred ca au gresit si capitanii,,trebuiau sa aplaneze conflictul si sa nu se ajunga la protestul cu absenta de la antrenament..daca pierdem cu CRAIOVA ,cine isi asuma raspunderea pentru rezultat?antrenorul sigur nu,ca nu a avut ce antrena..

    12
    0
    1. Permiteți-mi să vin cu o adăugire: în opinia mea, TĂTĂ LUMEA suferă pt. UTA…
      HAIDE UTA!!!

      8
      1
    2. Foarte corect! Si eu astept proiectul cu 5 jucatori romani. Vedem Alex Pop-Otelul 9 goluri si Alin Roman-Poli Iasi 7 goluri ,jucatori din Liga2!Deci se poate?

      14
      0
  10. CORADU, poate nu a fost comunicarea asa cum trebuie intre jucatori si Presedinte, sa le fi spus mai devreme jucatorilor ca, clubul trece printr-o situatie mai grea ,dar sa stea linistiti ca, se vor rezolva cu salariile si ei cred ca, intelegeau situatia dar daca nu li s-a spus au crezut ca, pleaca in vacanta lefteri de sarbatori ,zic si eu. Bine ca, pana la urma s-a rezolvat dar acuma nu inseamna ca,jucatorii trebuiesc pusi la zid ,trebuie in continuare pace si liniste la club, vine acest meci foarte dificil cu oltenii lui Rotaru foarte raniti dupa semiesecul prostesc cu Iasi !!! Pana la urma si un egal este foarte bun cu ei numai infrangere sa nu fie !!! FORTA UTA Arad, HAI BAIETII !!!

    4
    6
  11. Cam prea mult neprofesionalism pe toate părțile la UTA! Jucătorii, au și n-au dreptate! Sunt convins că nu primesc prea mulți bani….dar nici ei nu prea au strâns cine știe ce puncte! Dar au dat cu bâta-n baltă! Ce să ceri de la „liberi de contract”!? Pare că nu au venit aici să se realizeze …. să plece mai sus! Pe de altă parte nici conducerea, deși știa de la etapa cu Oțelu cam cum reacționează băieții la întârzieri nu s-a grăbit să comunice cu ei! Să îi liniștească că totul e în regulă, că urmează, că nu i-au uitat …. (zici că dl.Meszar a stat cu banii în buzunar să vadă dacă observă cineva lipsa plăților și când au sărit jucătorii în sus, a scos banii! aicieas, aiceas! maine ajung)….. adică lipsă comunicare, de seriozitate și deschidere, de ambele părți! Să zicem că e numai atât! Asta mă și deranjează la UTA! Pare că totul … se întâmplă, …. se rezolvă când „explodează”, …. merge și așa …. și mai vedem …..n-avem obiectiv….. vedem dacă vine sau nu….și tot așa! Pare că la noi nimic nu-i sigur! Conducerea nu se stresează să plătească …. jucătorii nu se stresează pe teren….tătă lumea mulțumită! Suporterii strigă în van! Nu există un plan, o viziune, pași de făcut într-o anumită direcție, …. trece vremea…. picăm …. sau scăpăm de retrogradare, sau …. intrăm în play-off! Da pe ce bază se vrea opțiunea!? Nimeni nu știe! Știți vorba aia! Sat fără câini!

    6
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button