UTA Arad

După Roger jr. și Otele, CFR Cluj îl vrea și pe Aly Abeid chiar din iarnă! Ce planuri ale fundașul stânga al UTA-ei?







Dacă e iarnă e momentul ca CFR Cluj să insiste pentru transferul unui fotbalist de la UTA căruia îi expiră contractul la finalul sezonului. După Roger jr. în 2021 și Philip Otele, în urmă cu un an, fosta campioană a României și-l dorește pe Aly Abeid, fundașul stânga al lui Rednic care refuză să semneze prelungirea contractului cu arădenii.


Conducerea clubului „roș-alb” a încercat să-i dubleze salariul fotbalistului de 26 de ani, însă acesta nu vrea să se grăbească și are și un motiv bineîntemeiat. În luna ianuarie, Abeid va purta banderola de căpitan al naționalei din Mauritania la Cupa Africii și, în cazul unor evoluții bune și primindu-și actele în mână în luna iulie, ar putea prinde un contract foarte bun și nu neapărat în România. Aceasta ar fi și problema CFR-ului în negocierile pe care încearcă să le poarte cu fotbalistul UTA-ei, cu toate că pentru Neluțu Varga un salariu de 15-20 de mii de euro pe lună nu ar fi o problemă.


Doar că fundașul lateral, care poate evolua și ca apărător central în sistemul cu trei, e convins de calitățile sale și ar vrea să se întoarcă în fotbalul care contează. El evoluase deja în La Liga, prima divizie spaniolă, în tricoul lui Levante, dar mai ales în Segunda, după care s-a transferat în Ligue 2, la Valenciennes. E din vara anului 2022 la UTA, printre puținii supraviețuitori ai lotului din sezonul trecut și, dacă – totuși – va fi convins de CFR să semneze – probabil șefii Clujului vor încerca să-l ia din această iarnă pentru o sumă de 100-150 de mii de euro.

15 comentarii

    1. Nu ai bani nu stă nici dr@kul mai mult de unu-două sezoane , impresarii nu sînt prosti ! Asta este jucătorul vine se formează crește valoric și pleacă , Meszar rămîne cu jucătorii ăia 4 sau 5 aduși de prin Africa prin scouting și care activează prin liga a III-a sau a II-a ! Apropo parcă ăia au contracte pe 3-4 ani după cum îmi aduc aminte sau NU ?

      8
      16
  1. Stie si el foarte bine ca la CFR isi ia salariile doar dupa comisii si apeluri….in ultima clipa inainte sa li se blocheze transferurile…Doar ca acolo nu face nimeni greva de antrenament la 3 saptamani…Adevarul este ca si „pe caiet”,ca si la alimentara din colt tot vin banii…
    Chestie de interpretari….
    Noi ne plangem de datorii?Pai atunci CFR-ul ce sa zica???Sau Sepsi???

    23
    12
  2. Drumul pe care tocmai merge voiniceste Botosaniul. Asta ar fi. Fenomenul obliga la fundamentarea corecta a contractelor. La asta trebuie și contracte care au în oglinda despăgubiri grele, greu de onorat. CFR între legalitate federativa și mizerie morala

    25
    1
  3. Merita acest site nota 10, și dacă doar pt ca ne încântă cu postările „fraților”atotștiutori! Ca e sărbători acuși, și nu apelam la adjective binemeritate…???

    1
    19
  4. Cu managementul actual se pare ca nu putem pastra un jucator cat de cat bun,decat maxim un sezon jumate.
    Problema este ca banii ce ii luam pe un jucator care confirma,nu ajung nici pentru fondul de salarii lunar.
    Ca suporter te cam saturi sa tot auzi la TV de cativa ani expresia: FOSTUL JUCATOR AL UTA-EI,
    intrebarea este oare vom putea spera in curand la altceva ?

    10
    0
  5. Bravo ANTON !!! Asa este, daca nu ai bani jucatorul iti pleaca imediat unde este platit cu mult mai bine. Daca a pus ochii pe el vreo echipa mai buna jucatorul nu va ezita sa plece, nu este singurul jucator care ar face acest lucru si ma mai refer la toate echipele din Superliga sau in strainatate pe salarii mult mai mari. Toate cluburile traiesc si din vanzarea jucatorilor cum a fost cazul lui Man si Miculescu, urmeaza cat de curand Rares Pop.Daca vrea CFR. sa il i-a pe ABEID ,omul de afaceri Varga, il va lua ca, are balta peste,ii da salariu baban . La UTA. cu un presedinte care duce tot greul cu finantele nu nu o sa ii mai convina sa ramana sa semneze un nou contract,avand semnale de la impresarul lui ca, il vor mule echipe, in ziua de azi a fotbalului ca, si in alte domenii, banul conteaza !!!

    2
    11
  6. Nu comparam UTA. cu CFR. Cluj sau Sepsi, hai sa fim seriosi, astia au un buget mult mai mare si isi permit sa i-a jucatori foarte buni si platiti cu salarii cu mult peste UTA. De unul singur Presedintele Meszar nu isi poate permite sa i-a jucatori foarte buni ca, UTA. sa atace locurile de play-off . Domnului Meszar ii mai trebuiesc 1-2 partenerii cu bani ca, sa te bati sus in clasament la campionat sau cupe europene. La Rapid ca, sa aiba rezultatete ,echipa nu o ducea prea bine numai cu Angelescu si au fost baieti destepti si i-au propus lui Sucu sa fie actionar si uite ca, Rapid este pe locul trei in clasament si va aduce in pauza de iarna 3-4 jucatori foarte valorosi ca, isi permit ceea ce la UTA. noastra se multumeste cu putin dar pana cand sa rabdam ca, UTA. sa stea in Superliga numai in zona asta de play-out si cu emotii la baraj ?

    5
    11
    1. Nelule,Dan Sucu nu s-a dus la Rapid pentru propria imagine,sa-si faca reclama sau sa-si ruleze banii,asa cum ar fi vrut altii…Nu avea nevoie de asa ceva,la valoarea lui…Are destule afaceri si in ce sa investeasca,nu neaparat in fotbal….Are copiii la juniorii Rapidului,pt. ei se implica.A inceput cu bazele sportive pt ei,apoi sali de mese,etc si incet,incet,la echipa mare…Stai linistit ca unul ca si el am vrea si noi,nu pe vorbe aruncate..
      Tot asa,dl.Cosma(bunicul lui George Tucudean,socrul lui Marius Tucudean) a fondat clubul academie Atletico Arad,cu teren,antrenori,echipamente,fara taxe si cotizatii…pt nepot.Cand George a ajuns la un nivel serios si s-a transferat,a cedat academia…..
      Pe hartie,la nivel declarativ,se pot scrie oricate bugete,nelimitate,doar nu-i doare mana,nu prea cred ca pe acolo se doarme bine,mai ales atunci cand se bazeaza pe banii veniti din cupele europene si zboara la prima strigare…Asta inseamna cumulare de datorii enorme,nu 2-3 milioane Euro….
      Si noi putem oferi salarii mari,ca ulterior sa se ajunga mereu pe la comisii si sa platesti in ultima secunda inainte de interzicerea transferurilor sau depunctari..Ce rost ar avea???
      Pai CFR a ajuns la comisii pentru niste amarati de bani marunti,sa plateasca UTA-ei,pentru Denis Rusu,Roger si Otele…Atunci despre ce discutam?
      Sa ai Sarbatori Fericite,Craciun Fericit!

      10
      3
  7. In vara trecuta, Abeid a acceptat noua politica salariala impusa de club si a acceptat sa ramana la UTA pina la sfirsitul contractului. A jucat bine si iata ca munca, seriozitatea si nu in ultima instanta, progresul evolutiilor sale pozitive de la un meci la altul, nu au trecut neobservate de comunitatea fotbalului din Romania si nu numai …

    Ca atare ofertele incep sa apara si fiind foarte aproape de intrarea in ultimele 6 luni de contract cu UTA, este absolut normal sa-si decida viitorul asa cum crede el de cuvinta.

    Sigur pentru UTA ar fi avantajos din punct de vedere financiar sa-i dea drumul lui Abeid inca din Ianuarie fiindca putem incasa niste bani (in loc de nimic la vara !).

    Ca vin acesti bani de la CFR sau orice alta echipa, ei sint necesari si bine-veniti, fiindca trebuie sa aducem un inlocuitor daca nu doi (cel putin de aceiasi valoare) pe pozitia lui Abeid.

    Asta este viata la echipele care nu dispun de resurse financiare „nelimitate”. Managementul clubului trebuie sa vegheze permanent la o executie bugetara exemplara, sinonima cu austeritatea.

    Mergi cu avionul la Iasi ca sa fii bine odhnit si proaspat la ora meciului cu Poli, te intorci la Arad cu autocarul clubului No pain, no game !

    22
    0
  8. Va multumesc pt. sustinere domnule ILIE.A . Fiecare isi spun parerile de pe acest sait cum crede,chiar daca sunt polemici,asta este ceva normal dar constructive si respect nu cu jigniri daca nu ne convine ceva. Eu mi-am exprimat parerea asa cum vad eu lucrurile,asa cum le vad si altii.Eu am jucat fotbal de la varsta de 9 ani la Metalul Targoviste pana la juniori 2 cum era pe atunci antrenor fiind Eugen Popescu, Tataru 2 ,apoi a venit alt antrenor care a dat totul peste cap, si-a adus juniorii lui pe pile si gata, mi-am vazut de treaba mea. Aveam o grupa de juniori foarte buna dar antrenorul nostru a murit de cancer si totul s-a terminat. Si acuma la varsta mea, ma duc sa joc tenis cu piciorul.Atunci se facea antrenamente ca, lumea nu gluma, fotbal de la A la Z nu mai zic de conditie fizica, alergai de iti sarea capacele ,pe langa asta un lucru care te ajuta foarte mult, era fotbalul in scoli ,unde se faceau campionate intre clase,ceva extraordinar ,de aia au iesit foarte multi jucatori de mare valoare inainte. Acuma nu mai vezi copii de la revolutie icoace sa joace fotbal in curtile scolii,sunt alte preocupari,astea sunt vremurile. In legatura cu UTA. ,imi pare foarte, foarte rau ca, nu este acolo unde era echipa lui DOMIDE, BROSOVSCHI, AXENTE, IORGULESCU, VIDAC, POSZONI, LERETER, FL. DUMITRESCU,POPOVICI etc. echipa copilariei mele,in cursa pt. titlul de campioana si reprezentanta nelipsita in cupele europene !!! De ce nu mai este asa ? Deoarece nu se vrea asta este adevarul, Domnul Meszar vrea sa conduca singur UTA.si nu vrea langa dansul oameni de bine,oameni cu bani care iubeste UTA., se multumeste cu putin ca, UTA. sa stea in Superliga chinuindu-se in play-out sa nu ajunga la baraj sau mai rau. UTA. merita OBLIGATORIU MULT MAI MULT dar atata timp cand nu se vrea, nu exista nicio sansa ca, UTA. sa redevina in anii sai de glorie !!! Va doresc multa sanatate si SARBATORI FERICITE si FORTA UTA Arad !!!

    5
    5
  9. Pt toti cei care considera ca CFR Cluj are o politică salarială „păguboasă” …. au luat 5 titluri consecutive ale Romaniei (campioana provinciei!), Cupe ale Romaniei, au jucat in cupele europene, au adus jucători buni, au vândut pe bani frumoși …. e realitatea! Asa ca sa ne vedem de „bârna” din ochii nostrii nu sa căutâm „buruieni” în curtea vecinilor! Politica asta de „sarac da cinstit” nu iți hrănește familia! Domnu Nelu! „Președinte” e o funcție, nu o calitate! „Dom’ Președinte” al nost se plătește singur! La așa rezultate „plătitorul” domnului președinte al nost, l-ar da afară pe președinte! Sau cel puțin …. nu i-ar da salriul la timp!

    1
    0
  10. GIRO !!!Ce spui tu despre SUCU ma faci sa rad in hohote. Ca, s-a dus la Rapid pt. ca, are copii la Rapid, ba ca,a venit pt. imagine apoi te contrazici singur si spui ca, si UTA. ar vrea un om ca, el !!! Acuma dai de pamant cu dansul, acuma il lauzi ,nici tu nu stii ce vrei. De venit au venit oamenii de afaceri si culmea din ARAD, oameni care au venit cu ganduri bune sa ajute alaturi de Domnul MESZAR si au fost inlaturati. Tu il iei pe nu in brate si nu ai inredere ? De unde stii tu , ai stat tu la negocieri cu ei ? De unde stii ,poate ca, au venit cu intentii foarte bune.Ca, Rapid se bazeaza pe banii din cupele europene. Fals, stai tu linistit ca, Domnul SUCU la ce om foarte prosper in afacerinu isi va face probleme niciodata in a baga bani. Uite , isi permite sa il i-a pe Rares Pop cu 600. 000 euro !!! Este echivalenta cu datoriile pe care le are de platit domnul Meszar pe deplasarile, cazarile, terenurile pe care a jucat UTA . Din aceasta cauza nu sau putut plati salariile din octombrie. Bine, s-a rezolvat problema dar nu compara financiar prosper pe domnul SUCU cu Domnul MESZAR. !!! Daca nu vrei ca, UTA. pe care o iubesti asa de mult sa avanseze in marea performanta, atunci multumeste-te cu aceasta situatie, supravietuirea in play-off !!!

    1
    0
  11. Unde se vede ca, am jignit de se asteapta previzualizare ? Este o parere de a mea cat se poate de decenta !!!

    1
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button