Liga a 2-a

CSM Alexandria trece de la un fost antrenor utist la altul: Iese Pînzaru, intră Trică!





CSM Alexandria încheie anul 2023 cu un nou antrenor principal, al patrulea în acest sezon 2023-2024, în care a promovat în premieră în Liga 2. După despărțirea de Alin Pînzaru, fostul „secund” al lui Laszlo Balint la UTA, cClubul teleormănean ajunsese de câteva zile la un acord cu Eugen Trică. Însă, prezentarea oficială a avut loc doar joi, 21 decembrie, după ce olteanul și-a încheiat colaborarea cu Gloria Băneasa, echipă din Liga 3 pe care a preluat-o din septembrie 2023.

Eugen Trică (47 de ani) revine pe banca tehnică a unei echipe din Liga 2, campionat unde a antrenat în mare parte din cariera sa. Ultima dată în această competiție a fost la Concordia Chiajna, în perioada septembrie 2022 – mai 2023. UTA a fost a doua echipă pe care fostul internațional a antrenat-o în eșalonul secund, după Juventus București. Pe „roș-albi” i-a pregătit în sezonul 2013-2014, ultimul din existența clubului patronat de Adrian Marțian, suporterii începând apoi din Liga 4 proiectul UTA Bătrâna Doamnă, ce a avut ca finalitate promovarea în Liga 1 în vara lui 2020.

În Liga 2, Trică le-a mai antrenat ca „principal” pe: Metalul Reșița, Sportul Snagov, FCU Craiova FC, Turris Oltul Turnu Măgurele, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Metaloglobus București și Concordia Chiajna. În cariera sa a mai antrenat CFR Cluj (Liga 1) și Gloria Băneasa (Liga 3). A reușit o promovare în Liga 2 (2020) și alta în Liga 1 (2021) cu aceeași echipă, FCU Craiova FC.

La Turnu Măgurele, acolo unde își dispută jocurile de acasă CSM Alexandria, Trică a mai antrenat în perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2021, în Liga 2, pe Turris Oltul.

Trică a semnat, din informațiile Liga2.ro, un contract valabil pe un an și jumătate și ”și-a asumat datoria de onoare de a încerca să salveze echipa de la retrogradare”, după cum anunță CSM Alexandria.

CSM Alexandria și-a instalat acum al patrulea antrenor în acest sezon. A promovat în vară în Liga 2 cu Ștefan Odoroabă antrenor, iar acesta a condus echipa în primele șapte etape și două jocuri în Cupa României, fiind înlocuit cu Alin Pînzaru. Noul antrenor al teleormănenilor a stat pe bancă în opt partide din campionat și altele două în Cupă, iar odată cu desfășurarea ultimul joc din Liga 2 programat în 2023 s-a produs despărțirea și de el. A mai fost, totuși, un meci în 2023, în Cupa României, contra Stelei, pierdut cu scorul de 2-3, în care antrenor interimar a fost Sorin Albeanu. Conducerea clubului a dorit să instaleze un antrenor cu nume, iar alesul este Eugen Trică, acesta începând deja să poarte negocieri cu jucătorii pe care și-i dorește.

O primă achiție făcută de CSM Alexandria în această iarnă este Florin Răsdan (28 de ani), ultima dată fost la CSM Slatina. Pentru teleormăneni mai joacă ex. utiștii Balauru și Șimon, dar și Mogoș, care a fost în probe la formația arădeană în vara anului 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button