Fotbal feminin

2023 – anul în care Aradul rămâne fără prim divizionara de fotbal feminin Piroș Security, Bibarț nu e pe subiect: „Nu văd niciun motiv de bucurie, dimpotrivă”În anul ce se încheie peste câteva zile Aradul a rămas fără o echipă de Liga 1. După 7 ani de existență, AC Piroș Security Lioness a pus „lacătul” și fotbalul feminin arădean nu mai este reprezentat în elită

Un final așteptat după o serie de avertizări ale lui Pavel Piroș, care au fost ignorate de autoritățile locale.  La fel de adevărat este că omul de afaceri arădean nu a apucat calea demersurilor politicinești, care – de obicei – fac lucrurile să se învârtă în România. Patronul firmei de pază arădene a crezut, cumva, că Primăria și Consiliul Județean Arad vor face ele un pas spre el, atâta timp cât a ținut ștacheta ridicată ani de-a rândul și a făcut imagine orașului și județului. Fetele sale, pregătite pe atunci de Dan Cuedan, au cucerit și bronzul național în sezonul 2020-2021, o performanță la care fotbaliștii de la UTA nici nu îndăznesc să viseze. În alte două rânduri, fotbalistele în roșu și alb au mai ajuns în semifinalele Cupei României. Liviu Ilea și Nicușor Tanasoglu au fost cei care au pus și ei umărul la rezultatele din ultimii ani.

Avertismentele repetate ale partronului: „Numele echipei e Piroș Security Arad, nu scrie altă localitate…”

În vară, când a luat dureroasa decizie de a retrage echipa din Liga 1, Pavel Piroș nu a dorit să vorbească public și să dea alte explicații, pe care le-a transmis subliminal sub forma semnalelor de alarmă de acum ceva timp. „Avem nevoie de sprijinul autorităților, numele echipei e Piroș Security Arad, nu scrie altă localitate. Dacă nu vor, mă gândesc să mut echipa într-un oraș unde să fiu ajutat și financiar și mai ales, respectat”, afirma Piroș imediat după pandemia de COVID și a revenit în noiembrie 2022: „O să mă gândesc bine în această iarnă la ce am de făcut din primăvară încolo și nu pentru că mi-ar fi frică de retrogradare, căci sportiv această echipă sută la sută se va salva. Dar, de la vară ce fac tot singur, fără sprijin, cât mai continui să bag banii mei în club, în echipă?” Echipa AC Piroș Security Lioness nu a câștigat de la Centrul Municipal Cultural Arad o sumă mai mare de 150 de mii de lei.

Bibarț: „Sunt fanul parteneriatelor, iar când dispare un partener nu văd niciun motiv de bucurie, dimpotrivă”

Într-adevăr, „leoaicele” s-au salvat fără probleme de la retrogradare, dar Piroș a rămas tot singur și a spus „stop joc”. În ultima conferință de presă susținută pe teme sportive, prilejuită de montarea noilor rulouri de gazon pe arena „Francisc Neuman”, Călin Bibarț a fost chestionat și pe această temă. „Nici direct, nici indirect nu a ajuns la urechile mele faptul că echipa de fotbal a domnului Piroș intenționează să se retragă din competiție sau că are nevoie de ajutor. Nu pot să comentez ceva ce nu stăpânesc până la capăt. Niciodată, nici în anii trecuți, nu am avut discuții. Dar, la noi se știe cum merg lucrurile. Primarul nu dă nimic la nimeni, că nu e Moș Crăciun. Se bugetează niște sume pe sport, se depun niște proiecte. Evident că mi-aș dori să existe posibilități de desfășurări de activități sportive de la șah până la fotbal, ca să dau extremele. Cu atât mai mult cu cât, știți cu toții, eu sunt fanul parteneriatelor, nu este ceva în care să fie doar Primăria implicată. E domeniul privat care în anumite condiții primește finanțări. Iar atunci când dispare un partener nu văd niciun motiv de bucurie, dimpotrivă”, a spus primarul orașului Arad.

Între timp în prima ligă de fotbal feminin, Poli Timișoara a luat un avans important (+6 puncte) față de Universitatea Cluj și titlul ar putea veni pe orașul de pe Bega la vară. Asta în timp ce în urmă cu doi ani, arădencele erau o „bestia nera” pentru „alb-violete”, pe care le eliminau doi ani la rând din Cupă, dar le  învingeau și în campionat.

Utistele au ca obiectiv promovarea în Liga 2

Aztăi, la nivel senioare, Aradul o mai are doar pe UTA în competițile federale. „Roș-albele” au câștigat seria din care face parte și planurile pentru 2024 sunt mărețe. Staff-ul tehnic, compus din Valentina Calalb, Daniel Mărcuș și Dumitru Buruiană speră ca echipa să promoveze în Liga 2 la finalul competiției, mai ales că lotul urmează să se întărească în această pauză de iarnă. „Mă bucur că am ajuns până pe primul loc. Nu mă așteptam, dar fetele și-au dorit foarte mult, au muncit în fiecare meci, fie că am jucat acasă sau în deplasare. Avem trei puncte în plus față de locul secund și sperăm să rămânem acolo sus, mai ales că din iarnă va veni și Elisa Bozian, care ne va ajuta enorm la mijlocul terenului. Să nu uităm că ea a fost pionul principal la Piroș Lioness. De asemenea, vom mai legitima încă două-trei jucătoare importante. Obiectivul nostru este promovarea în liga secundă” au fost cuvintele antrenoarei Valentina Calalb, care joacă și pe postul de portar în echipa arădeană. Pe lângă Bozian, din lotul UTA-ei mai fac parte și alte foste „leoaice” Carla Kugler, Estera Prunar, Casiana Roz, Andrada Vanu și Andrada Jarnea.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button