Liga a 2-a

Ionuț Tănase se desparte după un an și jumătate de Dumbrăvița: „Aș vrea să joc tot în Liga 2, chiar dacă ar însemna să plec departe de casă”După Marcel Mercioiu, CSC Dumbrăvița se mai desparte de un fotbalist arădean…în buletin. Ionuț Tănase este născut în județul Argeș, dar e stabilit în județul nostru de ani buni de zile, odată cu transferul la UTA. Mijlocașul central a evoluat timp de trei sezoane pentru UTA în Liga 2, a jucat un meci în același eșalon și pentru CS Mioveni, iar în rest și-a împărțit cariera între divizionarele terțe Gloria Lunca Teuz Cermei, FC U Craiova 1948 (între timp ajunsă în SuperLigă) și Crișul Chișineu Criș.

Pentru gruparea timișană a jucat din vara promovării acesteia în eșalonul secund (2022), iar astăzi a venit anunțul despărțirii, alături de Vlad Gîsă. ”Le mulțumim pentru munca depusă în tricoul alb-verde! Mult succes în viitoarele aventuri fotbalistice” – e mesajul celor de la Dumbrăvița. Tănase era unul dintre mai folosiți fotbaliști de Cosmin Stan în acest sezon de Liga 2, ratând un singur meci. A și marcat două goluri prin execuții frumoase de la distanță, în succesele cu Tunari și Spartac, explicația pentru despărțire fiind legată de faptul că timișenii doresc să taie cheltuielile cu chiriile fotbaliștilor.

Ionuț Tănase se bucură de vacanță, acasă, la Zăbrani, alături de soție, care îi va oferi în curând un băiețel. „Nu pot decât să le mulțumesc celor de la Dumbrăvița pentru că m-au readus în circuitul Ligii a 2-a, au fost aproape două sezoane bune împreună. Pe de altă parte, simțeam că am nevoie de o schimbare. Am doar 25 de ani, nu aș mai dori să cobor, deocamdată, în Liga 3, chiar dacă asta ar însemna, probabil, să plec departe de casă. Sau, cine știe, pentru un proiect serios, la o echipă de tradiție care-și propune promovarea în Liga 2, poate aș fi deschis la discuții”, afirmă mijlocașul central, care a disputat ambele baraje de promovare cu UTA în sezoanele 2015-2016 și 2016-2017, pierdute în fața celor de la FC Voluntari și ACS Poli Timișoara.

CSC Dumbrăvița era la un moment dat pe loc de play-off în Liga 2, dar după rezultatele slabe de pe finalul anului a coborît până pe poziția a 14-a în clasament.

FOTO: CSC Dumbrăvița (facebook)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button