UTA Arad

Ariel Lopez are deja un obiectiv la UTA: „Am văzut că fanii mă apreciază și trebuie să fac tot ceea ce depinde de mine pentru a-i mulțumi”







UTA a urmărit îndeaproape situația lui Ariel Lopez, fotbalist pe care și l-a dorit și în vară, dar acesta era înțeles cu Oțelul Galați, chiar înainte de deznodământul barajului de menținere/promovare dintre Gloria Buzău și formația lui Mircea Rednic. Oportunitatea s-a ivit acum după o primă parte de sezin în care fotbalistul uruguaian a jucat constant pe Dunăre, dar Dorinel Munteanu își dorea mai mult de la el. Sud-americanul cu pașaport spaniol s-a despărțit vineri dimineața de gălățeni, părea înțeles cu cei de la Ceahlăul Piatra Neamț, dar a fost rapid deturnat de „Bătrâna Doamnă”.


Lopez a ajuns în noaptea de vineri spre sâmbătă la Arad, iar câteva ore mai târziu a plecat cu echipa la Budapesta. A jucat pe durata întregii reprize secunde a amicalul pierdut cu 3-0 de noua sa formație contra celor de la Honved pe postul pe care a fost adus de Rednic, cel de „închizător”. Dar, uruguaianul se descurcă bine și ca fundaș central și a demonstrat asta inclusiv în cei patru ani și jumătate în care a jucat pentru Dunărea Călărași, Gloria Buzău și scurta perioadă de la Oțelul. Sud-americanul e bine ancorat în realitate fotbalului autohton și chiar vorbește și se exprimă foarte bine în limba română. „Le mulțumesc tuturor de la UTA, jucătorilor, stafful tehnic și celorlați care m-au primit aici, pentru că a fost foarte ușor pentru mine. A fost un meci de pregătire, mi se pare, ultimul și acum trebuie să ne gândim doar la meciul de campionat. Poate nu ne-a ieșit ceea ce am vrut să facem aici, dar pentru asta sunt antrenamente și în următoarele zile vom lucra pe ceea ce ne dorim să facem”, a spus Lopez după testul de ieri, de la Budapesta.

Fiindcă Cristian Mihai e suspendat pentru meciul de peste 8 zile cu FCSB, iar Freitas a simțit o durere la gambă și a părăsit terenul în prima repriză a meciului cu Honved, Lopez are mari șanse să fie titularizat contra liderului SuperLigii. Oricum, ultima achiziție a „roș-albilor” nu e încurcat de concurență, dimpotrivă. „Atâta timp cât nivelul concurenței pe posturi e cât mai ridicat este cu atât mai bine pentru mine, pentru echipă, pentru colegi. Pentru mine va fi mai ușor să mă adaptez la ritmul pe care băieții îl au deja”, consideră fotbalistul cu profil defensiv.

UTA revine acasă după lunile de exil la Oradea, Sibiu și Cluj, pe un nou gazon și în fața publicului pe care Lopez îl cunoaște din postura căpitanului celor de la Gloria Buzău, adversarul arădenilor de la barajul din vară. „Vreau să debutez cât mai repede și la Arad, pentru că am jucat împotriva UTA-ei acum 5-6 luni și știu ce înseamnă și de aceea trebuie să facem tot ceea ce este la mâna noastră pentru a câștiga acasă. Dar, cum am zis, trebuie să mergem la București să ne facem treaba acolo. Cât despre fanii noștri, îmi doresc să-i cunosc cât mai repede pe toți, cred că deja m-au primit bine după ce am văzut postarea pe media. Mă apreciază și pentru asta trebuie să fac tot ceea ce depinde de mine pentru a-i mulțumi”, a mai afirmat Ariel Lopez.

Uruguaianul a adunat 1477 de minute în prima parte a sezonului 2023-2024 în tricoul gălățenilor. O singură dată a fost rezervă neutilizată la Oțelul, iar de două ori nu a prins lotul. Lopez a lipsit chiar în meciul cu UTA, de la Sibiu, când a fost suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Până în această vară, când s-a mutat la Galați, Ariel Lopez a jucat nu mai puțin de patru sezoane în Liga 2, la Dunărea Călărași și Gloria Buzău. A adunat aproape 5 mii de minute și 5 goluri, fiind unul dintre cei mai periculoși fotbaliști la faze fixe. Conform cotei de pe transfermarkt (400 de mii de euro), Lopez se află în vârful carierei sale de fotbalist.

Un comentariu

  1. Nu dimensiunea tehnica l-a despărțit de Otelul. Dorinel a fost un truditore, unul de 100 la 100. Asta și face la Galați pe fondul unei tehnicitati colective minime. Nu ii iese totdeauna. Altfel ar fi lângă FCSB. Atunci omul din el, de tot sau nimic, se uita spre asa zișii tehnicieni ai echipei, care după el trebuie sa,, moara” cu adversarul de gat. Ariel, nume de înger terestru, poate nu e ce vrea antrenorul. Darul lor pentru fotbal sta în alte rezolvări. Pasa filtrata, sau anihilarea în scheme simple, cu ajutor multiplu. Pentru asta probabil a fost dorit, și sa speram ca la UTA, sa fie ce își dorește el, dar mai ales noi.!!

    25
    2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button