Liga a 2-a

Dumitrașcu și Șteau vor fi colegi la Buzău, Gloria atacă promovarea directă după ce pierduse barajul cu UTA!





Adversarul UTA-ei de la barajul de menținere / promovare în SuperLigă încearcă să profite de culoarul ivit și s-a întărit masiv pentru promovarea directă. Gloria Buzău este pe locul 5 după 15 etape, dar are în față doar alte două formații ce pot accede, conform regulamentului, în elită, Unirea Slobozia și CS Mioveni. Iar argeșenii au probleme importante de ordin finnaciar și riscă o depunctare.

Lotul lui Andrei Prepeliță a primit sânge proaspăt în toate compartimentele prin transferul a 9 fotbaliști, trei dintre ei evoluând și pentru Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc. Unul dintre ei, Radu Crișan, a promovat cu „roș-albii” în SuperLigă, iar ceilalți doi chiar au jucat recent în „roșu”.

Denis Dumitașcu s-a despărțit duminică seara de UTA și a semnat cu formația din Crâng, chiar înainte ca aceasta să plece în cantonament în Antalya până pe 10 februarie. Fundașul stânga revine după patru ani și jumătate în Liga 2, el promovând cu Chindia în sezonul 2018-2019. În această stagiune, Denis Dumitrașcu a strâns 16 prezențe în toate competițiile în „alb-roșu”, oferind și două pase decisive, în partidele cu FC Hermannstadt și Politehnica Iași din debutul sezonului.

Celălalt fotbalist care a evoluat pentru UTA în SuperLigă și care va juca la Buzău este Raul Șteau. Mijlocașul de 20 de ani a stat pe bară o jumătate de an după ce Mircea Rednic nu a insistat pentru revenirea sa la Arad și acum e variantă de junior la Liga 2. La UTA, Șteau a bifat 26 de prezențe în stagiunea 2022-2023 și a înscris un gol, cel din play-offul Cupei României, de la Suceava.

Au mai semnat cu Buăzul: Ovidiu Perianu (ex ”U” Cluj, aparține de FCSB), Alexandru Fărăgău (ex Ceahlăul, aparține de ”U” Cluj), Rassambek Akhmatov (ex Chindia), Alexandru Dandea (ex CS Mioveni), Radu Crișan (ex CSC Șelimbăr), Mihnea Rădulescu (împrumutat de la Petrolul) și Vlad Prejmerean (ex Chindia). În lotul echipei buzoiene se află și Daniel Benzar, astfel că numărul achizițiilor poate crește.

La capitolul rezilieri, Gloria Buzău a consemnat doar trei plecări la nivel oficial: Ionuț Șerban, Diogo Izata și Kamil Wiktorski. Liga2 susține că Georgi Pashov, Marko Pervan, Dinko Trebotic, Viktor Angelov, Idan Golan și Dominik Radic, au fost trimiși la echipa U19 a clubului, probabil pentru că nu acceptă rezilierea amiabilă a contractului, iar Andreas Mihaiu ar fi accidentat. Gloria un a comunicat nimic oficial în cazul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button