Șoimii LipovaUTA Academie

Lipova – peste echipa de tineret a UTA-ei, un mijlocaș de la Karlsruhe în „alb-roșu”!





Echipa de tineret a UTA-ei a avut-o ca partener de întrecere, într-un amical disputat pe terenul „Șega”, pe Șoimii Lipova. Divizionara terță a pierdut jucători importanți în această iarnă, Gavra, Ciubăncan, Bulboacă, Blickling și, chiar aseară, și pe Petrișor Jichici, care s-a întors la Ghiroda.

În 18 jucători, între care trei portari, lipovanii s-au impus cu 3-1, după ce au condus încă din minutul 3, după reușita lui Șimăndan la pasa lui Vlad. Testul a continuat cu destule ocazii de-o parte și de cealaltă, cu ratări importante din partea utiștilor, în dreptul lui Bușu și Baba (în prima parte) și mai ales  Kyrychenko, Țăroi și Nica (în partea secundă), dar al „șoimilor”, care a irosit ocazii prin Șimăndan, Dinu sau Țurcanu.

0-2 s-a făcut la 4 minute de reluarea părții secunde, când Brad a bătut un corner și Chelea a marcat plasat cu capul. UTA a revenit în joc, după reușita lui Țăroi, care a șutat plasat de la marginea careilui după pasa lui Kyrychenko (min. 73), însă concluzia partidei a scris-o tot Chelea, după ce Candreanu i-a furat mingea lui Olăroiu și a pasat în fața porții.

Marius Ciubăncan și Sorin Botiș și-au o făcut primă impresie bună de de David Băloiu, un mijlocaș de bandă de 17 ani venit de la Karlsruhe, din Germania. „Are calități bune, e interesant băiatul. Cât despre amical, băieții au simțit puțin oboseala, i-am cam încărcat în ultimele zile, dar au făcut un joc bun în fața unei echipe de Liga 3. Minus faptul că ne-am jucat cu ocaziile, am ratat de vreo trei-patru ori din poziție de singuri cu portarul”, a spus Ciubăncan.

A fost ultimul meci al „aripii” Adelin Nica și – probabil – și a atacantului Vadim Kyrychenko, care vor juca tocmai la Lipova, în partea a doua a sezonului. „În principiu ne-am înțeles cu UTA pentru ambii, avem nevoie ca de aer de jucători buni, iar ei sunt și juniori. Oricum, trebuie să mai găsim câte un fotbalist în fiecare compartiment, mai ales după ce a plecat și Jichici. Despre amicalul de azi sunt mulțumit doar parțial, dar avem timp să le corectăm toate, suntem doar la început de pregătire”, a spus Cristian Todea, antrenorul „șoimilor”

Formații:

UTA U18 (prima repriză): Lungu-Bocean – Dumitru, Murgu, Joldea, Berar – Maghiar, Ene – Curtuiuș, Baba, Blaga – Bușu

UTA U18 (repriza secundă): Lungu-Bocean (65 Neag) – Hara, Purdescu, Ancateu, Olăroiu – Vâlcu, Bărbat – Băloiu, Țăroi, A. Nica – Kyrychenko.

Lipova: Nedelea – Puta, Petruț, Bain, Bokse – Țurcanu, D. Salka, Said, Vlad  – Dinu, Șimăndan. Au mai jucat: A. Trif, Buta – Candreanu, Franklin, Andrieș, Chelea, Brad, Szabo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button