UTA Arad

João Pedro a venit la UTA pentru un tricou de titular: „Nu va fi ușor, dar am o oarecare aroganță! Ar fi încredibil să jucăm în play-off”





UTA nu a stat mult pe gânduri când i s-a oferit posibilitatea să-l ia pe João Pedro, un mijlocaș cu o importantă carte de vizită. La Los Angeles Galaxy, în MSL, portughezul a împărțit vestiarul cu nume mari ale fotbalului mondial. Cel mai important este cel al superstarului suedez Zlatan Ibrahimovic, dar noul fotbalist al arădenilor i-a mai avut colegi și pe fostul fundaș al lui Chelsea și Arsenal, Ashley Cole sau pe frații dos Santos, Giovani și Jonathan, internaționali mexicani crescuți de Barcelona, cu meciuri jucate în campionatele mari ale Europei.

Anecdota despre Zlatan Ibrahimovic: ”În fiecare zi e ziua mea…și a început să joace”

Noul transfer al UTA-ei a vorbit în special de experiența avut de Ibrahimovic, fotbalist care avea 37 de ani când a jucat în SUA și lumea credea că e ultimul contract al carierei. Ulterior vârful suedez a revenit în Italia și a câștigat un titlu de campion cu AC Milan. „Faptul că am jucat cu Zlatan nu mi-a schimbat perspectiva asupra fotbalului, dar am văzut de ce el și alți jucători alături de care am jucat acolo, precum Ashley Cole, Giovani dos Santos sau Jonathan dos Santos, sunt la cel mai înalt nivel al fotbalului, sunt foarte profesioniști. Cât despre Zlatan nu este doar acel om arogant, are foarte multă calitate. Dincolo de ce arată pe gazon e foarte multă muncă pe care o face înainte de antrenament sau înainte de meci. Nu m-am certat niciodată cu Zlatan, dar a existat un moment amuzant la un antrenament. Era ziua mea de naștere și echipa mea juca împotriva echipei lui. Antrenorul a spus: <<Echipa lui Pedro are mingea, pentru că e ziua lui>>, iar Zlatan a spus: <<De ce, în fiecare zi e ziua mea>> și a luat mingea și a început să joace. Am trăit astfel de momente alături de el. E foarte intens în timpul antrenamentelor, e foarte bun. Când a venit la Los Angeles Galaxy, toată lumea credea că e terminat, dar a mers acolo și a excelat la antrenamente. Pe teren, era tot timpul foarte serios, dar în afara terenului era omul pe care îl văzusem la televizor, făcea multe glume. A fost incredibil, am învățat foarte multe jucând alături de acei fotbaliști”, rememorează mijlocașul portughez.

„Când nu-mi ajut echipa, nu mă simt confortabil, sunt aici să joc, să demonstrez”

Acum, Pedro vine de la Chaves, din prima ligă lusitană, unde nu a jucat cât și-ar fi dorit și simte că la UTA se poate impune ca titular. „Nu am văzut prea multe meciuri din campionatul României, am văzut ultimul meci al UTA-ei pentru că am vrut să mă informez în legătură cu echipa și cu stadionul după ce am auzit de interesul clubului. Înainte de acel meci am vorbit cu Diogo, mi-a oferit un feedback bun. Cât despre ce m-a convins să vin aici, e destul de simplu. La fosta mea echipă nu am avut minutele pe care mi le doream. Sunt un jucător care își dorește să joace și să ajute echipa. Când nu fac asta, nu mă simt confortabil. Încerc să dau totul ca să joc, dar am văzut că nu va fi ușor, așa că am realizat că va trebui să plec în această perioadă de transferuri. A fost o oportunitate bună pentru mine și am venit aici ca să joc. Nu este ușor niciodată să te impui, dacă am impresia că este ușor, atunci nu voi juca deloc. Nu va fi ușor, dar trebuie să am o oarecare aroganță. Sunt aici să joc, sunt aici să demonstrez, asta îmi doresc, dar depinde de mai mulți factori. În acest moment, mă pot vedea realizând lucruri bune aici”, susține mjlocașul care a semnat un contract valabil până în vară, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

Îl apreciază pe Camora și și-a luat referințe și de la „sibianul” Fonseca: „E multă calitate aici”

Portugalia este una dintre țările care a oferit mulți jucători Superligii. Unul dintre ei, căpitanul celor de la CFR Cluj, chiar a fost naturalizat și a îmbrăcat deja tricoul naționalei României. „Am auzit de Camora, nu îl cunoșteam, dar am auzit că e o vedetă aici, toată lumea îl apreciază. E un lucru pozitiv că un portughez are succes aici. Am vorbit și cu Ruben Fonseca, de la Hermannstadt, l-am întrebat despre campionat. Am jucat alături de el la Tondela, mi-a spus că atunci când a venit a fost surprins de faptul că este multă calitate aici, iar asta se poate vedea. Am văzut asta atât la meci, cât și pe terenul nostru de antrenament. Și acela a fost unul dintre motivele pentru care am venit. Din punct de vedere tactic este diferit față de Portugalia, acolo jocul e mai cerebral, mai tactic, dar aici se poate vedea multă calitate”, a afirmat João Pedro, care susține că e un număr 8 clasic, un mijlocaș box to box, dar că poate juca și ca număr 10 la nevoie.

Cred că obiectivul primordial e să nu retrogradăm, trebuie să facem un sezon bun, să fim relaxați”

Succesul cu Sepsi i-a readus pe arădeni la doar șase puncte de play-off, însă lusitanul consideră că obiectivul principal ar trebui să fie rămânerea în SuperLigă. „Nu vreau să fiu înțeles greșit, căci suntem la șase puncte de play-off. Ar fi minunat să reușim, dar nu știu dacă va fi posibil. Mai avem șapte meciuri, nu va fi ușor, dar nici foarte greu. Cred că obiectivul primordial e să nu retrogradăm, trebuie să facem un sezon bun, să fim relaxați, cred că acela e obiectivul în acest moment. Dacă am ajunge în play-off ar fi incredibil. În ultimul meci am jucat împotriva echipei de pe locul șase și am avut o evoluție foarte bună, cred că e un campionat echilibrat. În afară de primele patru, restul sunt apropiate ca valoare. Ne putem gândi la play-off, nu știu dacă va fi posibil, dar în ultimul meci am oferit o replică foarte bună, de aceea cred că e posibil”, mai punctează Pedro.

Prevede un meci complicat la Cluj, dar: „ Suntem într-un moment bun și trebuie să trecem la următorul nivel”

Lusitanul și-ar putea face debutul în tricoul UTA-ei duminică, de la ora 13, pe Cluj Arena, când arădenii vor întâlni Universitatea în cadrul etapei 24 din Superligă.„Cred că va fi un meci dificil, din ce am auzit atmosfera acolo va fi una dificilă pentru noi. U Cluj vine după o înfrângere, își vor dori să își revină, ne așteptăm la o reacție din partea lor, dar avem încredere. Am văzut ultimul meci, cel de pe acest stadion și echipa a jucat foarte bine. Suntem într-un moment bun și trebuie să trecem la următorul nivel”, consideră experimentatul mijlocaș.

Rednic – cucerit deja de Pedro: „Aleargă mult, știe cu mingea, e și destul de agresiv pentru un mijlocaș”

Mircea Rednic anunță includerea în lot al lui João Pedro pentru deplasarea echipei sale la Cluj, dar pentru un loc pe bancă pentru început. „Joao Pedro e pe vârfuri, s-a antrenat, așa că va face parte din grup, din lotul ce-l vom deplasa la Cluj. Are tot ce-i trebuie, incluziv cartea verde, sper să fie un transfer reușit. Mi-a plăcut de el la antrenament, aleargă mult, știe cu mingea, asta e foarte bine. E și destul de agresiv pentru un mijlocaș, un număr 8. E deschis, băieții l-au primit foarte bine, sunt sigur că se va integra rapid. Nu i-am făcut testul fizic, dar el vine pregătit, s-a antrenat și a jucat la Chaves până la vină la noi. Sigur, nu va fi titular, dar sunt sigur că, dacă am nevoie de el, va fi răspunde prezent”, a spus antrenorul utist despre ultimul său transfer.

Pe lângă LA Galaxy și Chaves, João Pedro a mai jucat în țara natală la Vitoria Guimaraes și Tondela, dar și în Grecia, la Apollon Smyrnis.

Un comentariu

  1. Cu siguranta Joao Pedro are profilul jucatorului care poate impinge semnificativ agresivitatea echipei pe faza ofensiva in jumatatea adversa. Are acea explosivitate pe ruperile de ritm de la mijloc in sus pe care o arata Bauza !

    La fel ca Bauza poate elimina din joc unul sau doi adversari dar are si calitatea unor pase filtrante de calitate date atacantilor.

    In plus cred ca are un sut puternic si bine plasat din afara careului si ar trebuii incurajat de Rednic sa-l exerseze cit mai des cu putinta, pina la perfectie.

    Tot ce mai avem nevoie momentan (sau marog daca nu acum in vara) ste un „Bahassa la mijloc” (vezi golul din afara careului impotriva lui Dinamo), un atacant central de forta cu tehnicitate peste medie si joc aerian superior, fundas central exceptional, extrema dreapta de viteza capabil de centrari consistente pe 5-11m.

    Meciul cu U Cluj ? Trebuie sa ne luam inapoi cele trei puncte pierdute acasa in tur cind ne-au ascuns mingea prin posesie ! Avem nevoie si trebuie sa fim capabili sa aplicam o presiune FIZICA CONTINUA contra jocului colectiv de posesie al „brontozaurilor” timp de 120 min. Antijoc daca este nevoie, dar sa expoatam / profitam din plin (100%) de oportunitatile de a inscrie, chiar si „impotriva cursului jocului” !

    8
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button