UTA Arad

Aly Abeid își ia rămas bun de la UTA: „Parcă am stat 5 ani aici, într-o familie, nu am cuvinte…” + FOTO





Revenit – marți seara – la Arad din Mauritania, pe care a reprezentat-o la Cupa Africii, Aly Abeid a început pe bancă meciul cu Botoșaniul. Mircea Rednic a apelat la fundașul stânga la scorul de 1-2 și pentru că portughezul Rodrigues a evoluat modest de această dată, dar și pentru că a dorit ca fotbalistul său să-și ia rămas bun din „iarbă” de la fanii UTA-ei. Și asta pentru că din această seară a devenit jucătorul celor de la CFR Cluj, cu care oricum semnase un contract valabil din vară. Doar că acum Neluțu Varga plătește 100 de mii de euro, minus TVA.

Până la urmă, arădenii au smuls un punct după reușita lui Ariel Lopez din prelungiri, deși se aflau în inferioritate numerică după eliminarea lui Conte. „A fost un meci pe care puteam să îl câștigăm, dar așa e fotbalul. A fost și acel cartonaș roșu, dar până la urmă am obținut un egal. Ne-am fi dorit cele trei puncte, ne-ar fi ajutat la îndeplinirea obiectivului, dar până la urmă un punct e mai bun decât nimic. Din punctul meu de vedere, acest rezultat arată faptul că stăm foarte bine din punct de vedere mental, am reușit să obținem un egal cu un om în minus. Am muncit mult pentru acest punct”, a declarat Abeid la finalul partidei.

Apărătorul din Mauritania a semnat cu UTA în vara lui 2022, dar se poate spune că este unul dintre veteranii lotului, alături de Florin Iacob și Alexandru Benga. După cum spune chiar el, africanul a găsit o familie la Arad, una de care se desparte acum pentru a semna cu CFR. „Am decis alături de club să încep o nouă etapă la Cluj. Pentru mine UTA este o familie, am petrecut un an și jumătate aici, dar parcă am stat cinci ani. E o familie, m-au tratat foarte bine încă din prima zi. Sper că UTA se va lupta și va ajunge cât mai sus în campionat. Nu am cuvinte să le mulțumesc celor de la UTA”, au fost cuvintele de adio ale lui Aly Abeid.

La rândul său, Mircea Rednic a confirmat transferul fundașului stânga de 26 de ani. „Aly pleacă cu cei de la Digi TV mâine, la Cluj, că stau și ei la un pahar de vin. Nu e treaba antrenorului câți bani luăm pe el. Din momente ce conducerea a acceptat ca el să plece, e clar că a fost o sumă de bani. Eu zic că nu e rău ținând cont de ceea ce a fost anul trecut cu Otele, care ba se antrena, ba nu se antrena. Eu am o relație foarte bună cu Aly, dar nu știi cum reacționează, poate intra să nu se accidenteze. Eu cred că din moment ce s-a semnat și noi nu am reușit să îi prelungim contractul cred că a fost o idee bună să plece acum. O să vină un fundaș stânga, ne așteptam și la mutarea asta. Avem 2 jucători, trebuie să alegem dintre ei. Sunt străini ambii, liberi, putem să îi aducem oricând”, a spus antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Alături de Valenciennes, UTA este clubul pentru care Abeid a jucat cele mai multe meciuri în carieră, 47 în toate competițiile. Fundaşul de 26 de ani a marcat un gol și a oferit trei pase decisive în perioada petrecută la Arad. La CFR Cluj, fotbalistul din Mauritania îi va avea ca și concurenți pe post pe căpitanul echipei, Mario Camora și pe croatul Petar Mamic.

Galerie FOTO de la meciul UTA – FC Botoșani 2-2 semnată Claudia Carp

2 comentarii

  1. Succes în continuare, Aly; sănătate și numai cele bune, ție și familiei tale! Merci beaucoup.
    ?UTA!

    26
    0
  2. Blah…blah…o mare vraja…toti sunt tari in declaratii. Daca se simtea ca in familie, accepta reiinoirea contractului, UTA i-a propus un salariu mai mare. Toti vor la CFR pentru ceva bani in plus, dar e risc sa stea pe banca.

    9
    19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button