UTA Arad

Alexandru Tudorie – al 37-lea fotbalist folosit de UTA în acest sezon și – totuși – Rednic deține „rețeta” rezultatelor

Alexandru Tudorie este al 37-lea fotbalist pe care îl folosește Mircea Rednic în acest sezon al SuperLigii. Aici îi punem la socoteală și pe Postolachi și Isac, care au apărut pe gazon doar în repriza a doua a partidei din prima etapă, de la Galați sau pe Mustacă, cel care a plecat de la Arad după primele patru runde, la începutul lunii august. În lot, astăzi se mai află Denis Lungu Bocean, Răzvan Trif și Cătălin Vulturar, care-și așteaptă rândul, iar ultimii doi chiar au șanse mari să debuteze și ei în etapele ce urmează. Iar „principalul” arădenilor mai susține că vor mai veni cel puțin doi fotbaliști, un fundaș stânga și un atacant, așa că „borna 40” sigur va fi depășită.

Și, totuși, echipa arădeană nu acuză probleme de omogenitate, iar clasamentul e martor, mai ales după cele 10 puncte făcute în ultimele patru meciuri. UTA a urcat pe un provizoriu loc 8, după un joc destul de bun, articulat, în special de la mijloc în sus. Ce par să fi înțeles foarte bine utiștii din partea lui Mircea Rednic și a staffului său? Că în SuperLigă dacă asiguri o prezență suficient de bună în zona mingii ai mari șanse să-ți surprinzi adversarul. Și, ieri, la Voluntari, formația arădeană a interpretat bine această partitură, iar ocaziile clare ale lui Luckassen, bara lui Morar și golul lui Fabry sunt rodul acestei idei ce pare să le fi intrat bine în cap „roș-albilor”. Bineînțeles, totul e susținut de o capacitate de efort ce nu le lipsește utiștilor, în special celor care au făcut toată pregătirea de iarnă sau care au jucat constant și înainte de pauza de Sărbători.

Rednic a fost criticat că a schimbat mulți jucători, un aspect negativ în special pentru bugetul clubului. Însă, pe de altă parte, același experimentat antrenor are meritele sale în a-și modela rapid un lot ce bate la ușa play-offului cu patru runde înainte de finele sezonului regular. „Au plecat 24 sau 25 de jucători și au venit 21, toată lumea a criticat. Din moment ce îți pleacă jucători, e normal că trebuie să îți aduci alții. Mai și greșești, și acum au fost câteva schimbări, au plecat 3-4 și au mai venit patru jucători. Dar eu cred că UTA arată bine și ca joc, dar și ca lot”, spunea după succesul (1-0) de ieri, de la Voluntari, Mircea Rednic.

Cu mențiunea că Lopez, David, Pedro și Tudorie au debutat de la începutul lui 2024 pentru UTA, iar Kucher și Morar – în acest sezon în „alb-roșu”, vă prezentăm toți jucătorii care au îmbrăcat tricoul UTA-ei până acum stagiunea 2023-2024:

Iacob, Kucher – portari

Căpușă, Rodrigues, Stolnik, Benga, Conte, Abeid, Dumitrașcu, Iurasciuc, Roganovic, Markov, Stroungis  – fundași

Freitas, Mihai, Lopez, Pedro, Fabry, Stahl, Micovschi, Pop, Omondi, Ofosu, David, Stanciu, Carp, Holst, Marku, Mustacă, Isac – mijlocași

Luckassen, Morar, Tudorie, Cooper, Vucenovic, Leidsman, Postolachi – atacanți

Dintre aceștia, 14 jucători sunt deja istorie, iar Marku nu va mai evolua nici el, fiind scos de pe lista LPF.

2 comentarii

 1. Paradoxal, deși a folosit jucători cat pentru 4 echipe, in doar câteva luni, rezultatele incep să apară.
  Felicitări, domnule Rednic!

  27
  2
 2. Per total cei noi veniti sunt peste cei plecati, deci echipa e in crestere, e pe drumul cel bun si ne bucuram ca rezultatele dovedesc acest lucru. Bravo Rednic, bravo UTA, sa o tinem tot asa! Eu personal m-as bucura ca si razboiul suporteri-conducere sa se termine o data. Au gresit toti la un moment dat, poate o clasare neasteptat de buna la sfarsitul campionatului ar putea fi cheia impacarii

  13
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button