UTA Arad

Și – totuși – Cooper pleacă de la UTA: Italianul va semna cu o dublă campioană a Kazahstanului!




Două zile a rămas Godberg Cooper (26 de ani) la Arad, după ce revenise din Italia, unde fusese pus în așteptare de iranienii de la Foolad. Aceștia nu au mai perfectat transferul masivului atacant, astfel că acesta risca să rămână la UTA până la vară, doar că impresarul său s-a reorientat repede și, se pare, i-a găsit o altă echipă.


Cooper nu a mai participat la antrenamentul de astăzi al „Bătrânei Doamne”, fiindcă se pregătește să plece în Kazahstan. Aici, dacă totul decurge normal, va semna cu FC Tobol, formație cu două titluri de campioană, în 2010 și 2021. Italianul va avea chiar ocazia să evolueze și în Europa League cu noua echipă, care este calificată în primul tur preliminar al ediției 2024-2025 după ce a câștigat ultima ediție a Cupei Kazahstanului.

Clubul UTA nu încasează nicio sumă în schimbul plecării atacantului care a înscris de trei ori în prima parte a sezonului în SuperLigă, ci doar scapă de salariile sale restante. Cooper ar putea să debuteze pentru noua sa formație la începutul lunii martie, când începe sezonul 2024 al Kazahstan Premier League. Transferul italianului la Tobol încă nu a fost încă anunțat de gruparea arădeană.

De-a lungul anilor, la Tobol au evoluat și doi fotbaliști români, Ciprian Deac (2016-2017) și Ionuț Larie (2018-2019).

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button