Baschet

Au făcut diferența (doar) după pauză pe terenul „lanternei roșii”: CSM Târgu Mureș – FCC UAV Arad 56-81







Baschetbalistele arădene s-au jucat cu focul timp de o repriză la Târgu Mureș, pe terenul ultimei clasate, în runda finală a sezonului regular a LNBF. Surprinzător, după 20 de minute, gazdele le conduceau pe elevele lui Miroslav Popov cu 35-32, după care lucrurile au intrat pe făgașul normal și succesul vizitatoarelor nu a mai putut fi pus la îndoială: 56-81 (17-19, 18-13, 10-31, 11-18).


Probabil euforice după cel mai bun meci stagional, 63-47 cu campioana Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, „galben-albastrele” au crezut că e suficient să călătorească până în inima Transilvaniei pentru cele două puncte, iar în primul sfert nici nu trebuit să transpire prea mult. S-au dus la un moment dat la 9-0 pe tabelă și se părea că adversarele nu vor opune rezistență. S-au înșelat, pentru că acestea, destul de inspirate în special la aruncările de la distanță au revenit treptat în joc, s-au apropiat la două puncte la prima pauză mică, iar în sfertul doi chiar au trecut în avantaj prin tripleta Solyom, Chiș, Ardelean: 35-32.


Trezite la realitate la cabine, fetele de la FCC UAV Arad au revenit pe parchet mult mai concentrare și au făcut legea. Punctele au venit aproape la fiecare atac, de la distanță, semi-distanță, de sub panou, americancele Easley, Murray, dar și cehoiaca Vitulova fiind din nou la înălțime. Dar, Ghiță și-a confirmat și ea creșterea în joc cu 11 puncte, între care și o „triplă”. Fiindcă meciul era jucat în ultimele 10 minute s-au aflat pe teren și jucătoarele care au evoluat mai puțin. Și chiar au avut realizări și vorbim despre Ciotir, Fleșer sau Negru.

Ultima sirenă a consemnat scorul de 56-81, iar acum arădencele sunt mari fane CSM CSU Constanța în duelul de mâine seara, de la Sfântu Gheorghe. Dacă formația de pe Litoral câștigă, FCC UAV Arad va intra în play-off de pe locul 2 și va avea avantajul terenului direct cu covăsnencele.

Formații și marcatoare:



CSM Târgu Mureș: Solyom 14 (2×3), Chiș 13 (3×3), Ardelean 12 (2×3), Bobar 7, Șchiopu 5, Ciciovan 3, Marcus 2, Czimbalmos, Lipovan, Plăvițu, Brefelean. Antrenor: Florina Pora

FCC UAV Arad: Easley 19 (3×3), Vitulova 17, Ghiță 11 (1×3), Murray 11, Biszak 8 (2×3), Mititelu 7 (1×3), Ciotir 4, Fleșer 2, Negru 2, Cucu. Antrenor: Miroslav Popov

Bianca Voica Nagy – indisponibilă toată săptămâna

La Târgu Mureș, Miroslav Popov nu a putut conta pe Bianca Voica Nagy. Experimentata extremă s-a accidentat grav la antrenamentul de duminică, a ajuns în stare de inconștiență la spital, dar și-a revenit apoi. Examenul CT nu a evidențiat probleme, așa că jucătoarea a fost externată, dar medicii i-au prescris cinci zile de repaus total, fără niciun fel de efort fizic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button