Baschet

Sepsi nu a avut probleme cu Constanța și FCC UAV Arad intră în play-off de pe locul 3: Rapidul e adversarul din sferturi al „galben-albastrelor”!







În ultima etapă a sezonului regular al Ligii Naționale Getica de Baschet Feminin, campioana Sepsi Sfântu Gheorghe și-a valorificat avantajul terenului în fața liderului CSM CSU Constanța și va intra în play-off de pe locul 2. FCC UAV Arad era direct interesată de deznodământul derby-ului din Secuime, căci în cazul unui succes al oaspetelor se clasa ea pe locul secund, dar lucrurile au fost cât se poate de limpezi din start și până la finalul disputei din acestă seară din „Sepsi Arena”. „Alb-verzile” și-au asigurat – practic – succesul în primele trei sferturi, lăsând garda doar în ultima repriză mică, astfel că tabela nu a arătat foarte rău pentru trupa de pe litoral: 79-70 (25-19, 17-17, 24-12, 13-22).



Urban: „Fetele din Constanța au fost deconectate”

Președintele Marcel Urban a găsit și explicații pentru seara excelentă a lui Sepsi și mai ales meciul modest al constănțencelor. „Probabil, eșecul echipei din Sfântu Gheorghe la Arad le-a deconectat pe fetele din Constanța, căci, indiferent de rezultatul din această seară, ele ar fi intrat de pe locul 1 în play-off. Jucătoarele echipei oaspete au jucat mult individual, nu ca o echipă și de aici și misiunea simplă a gazdelor. Căci, altfel, ca și lot eu cred că CSM Constanța e cel puțin la nivelul lui Sepsi, ba chiar stau mai bine la capitolul jucătoare românce. Vom vedea în curând în Cupa României, unde cele două echipe ar trebui să se întâlnească în semifinale, cam care e raportul de forțe dintre cele două echipe. Asta e, intrăm în play-off de pe locul 3, nu e nicio problemă ne jucăm șansa. Victoria și mai ales jocul fetelor împotriva lui Sepsi ne-au dat o injecție de încredere, o să facem tot ce ține de noi pentru a răsturna calculele hârtiei și să jucăm finala”, a spus președintele „galben-albastrelor”.

Mai sunt de jucat două meciuri din ultima etapă a sezonului regular, dar Aradul își cunoaște adversarul din sfeturile play-offului LNBF. FCC UAV va întâlni Rapidul pe 16 martie la Arad, pe 20 martie la București și, dacă mai e nevoie și de meciul trei, se va juca din nou în Polivalenta de pe Mureș, pe 24 martie.



În rest, celelalte dueluri din sferturi sunt: CSM CSU Constanța – CSM Târgu Mureș, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CSU Olimpia Brașov și CS Municipal Târgoviște – CS Universitatea Cluj.

FOTO: Sorin Dan Cârstea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button