Fotbal judetean

Emoții „roș-negre” (mai ales) după eliminarea lui Filimon: Unirea Sântana – CS Beliu  2-1





Ziua a început bine pentru Unirea Sântana, care aflase de pasul greșit al liderului Viitorul la Vladimirescu, însă meciul cu arțăgoasa formație din Beliu a fost pe muchie de cuțit. Până la urmă, băieții lui „Știli” Abrudean și-au valorificat statutul de favorită, dar după un meci cu peripeții și nemulțumirile vizitatorilor legate de un posibil al doilea penalty pe care susțin că ar fi trebuit să-l primească.

Belenii au stat bine în teren încă din start și „roș-negrii” au avut dificultăți să-și creeze ocazii clare de gol. Echilibrul s-a rupt în minutul 31, când ghanezul Abraham a fost abil, a profitat de spațiul avut, a pătruns în forță în careu, l-a driblat și pe Mitrea și a făcut 1-0. După numai 4 minute, Politic l-a faultat pe Purtan, care s-a ales cu capul spart chiar înainte de golul gazdelor și care avea să rateze penalty-ul. Sau, mai precis, Mureșan i-a ghicit intenția. În loc de 1-1, la pauză s-a intrat cu 2-0. Abraham a primit o minge peste apărare, a scăpat pe dreapta și l-a găsit liber în fața porții pe Burlă (min. 43).

Totuși, Beliu a găsit calea să revină în joc, profitând de ciocnirea lui Mureșan cu Calvin, după care mingea a ajuns pe „șiretul” lui Cohan, la 16 metri. Era minutul 67, iar trei minute mai târziu, gazdele și-au complicat și mai mult viața. Filimon l-a lovit cu cotul pe Cotoc și a fost trimis la vestiare, urmând să rateze și derby-ul de peste o săptămână, cu Viitorul. Mașniță, Popovici și Rusu puteau provoca semi-surpriza, dar Unirea a rămas în picioare, chiar dacă vizitatorii au mai dorit un al doilea pe final.

S-a terminat 2-1, iar Sântana se apropie la 3 puncte de liderul Viitorul chiar înainte de meciul direct, de pe „Banatul” din Sânnicolau Mic. „O partidă dificilă, știam acest lucru, contra unei echipe agresiv. Am controlat meciul în cea mai mare parte. În ultimele 20 de minute, am avut unele probleme după eliminarea lui Filimon. Eș a sărit la cap, adversarul a sângerat și a trebuit să absorbim inferioritatea numerică, dar fără ca adversarul să ne pună probleme. Obiectivul nostru erau cele 3 puncte și îi felicit pe băieți pentru efortul depus. E o victorie de moral care ne dă încredere pentru ce urmează, o deplasare la Arad, cu Viitorul. Rezultatele indirecte ne-au fost favorabile, cu atât mai mult este importantă victoria noastră”, a spus Adrian Abrudean, antrenorul Unirii, care a renunțat la serviciile japonezului Ryoudai Ishimaru.

Costel Filipaș consideră că echipa sa merita mai mult din deplasarea de la Sântana și se consideră dezavantaj de arbitri. „Am dominat meciul din primul minut, gazdele au jucat mult cu minge lungă. La primul lor gol, Purtan era plecat pe contraatac, a fost lovit cu cotul la nivelul capului, a ieșit afară plin sânge și nu s-a dat nici un cartonaș. Au jucat mingea repede, Abraham a scăpat și a marcat primul gol. Din păcate, am ratat imediat un penalty, tot prin Purtan și am făcut o greșeală personală la 2-0. În a doua repriză am dominat din nou, am și marcat, iar Filimon a luat cartonaș roșu după ce i-a rupt nasul lui Cotoc. Am mai avut ocazii, iar pe final de joc Nistor a jucat intenționat mingea cu mâna în careu, dar centralul nu a văzut nimic. Nu am cum să fiu mulțumit cu două capete sparte, cu joc dominat de noi, penalty clar neacordat. Din păcate, ăsta este nivelul fotbalul românesc, avem o lipsă acută de corectitudine și fair-play. Prea mult se urmărește scorul în detrimentul calității și spectacolului fotbalistic”, susține antrenorul celor din Beliu, care nu i-a avut azi pe Călăcean și D. Mâneran (suspendați).

Formații:

Sântana: Mureșan – Politic (46 Savin), Calvin, Nistor, Ursoi – Copil, Simion – Stanciu (46 Kozma), Burlă (70 Pașca), Filimon –  Abraham.

Beliu: Mitrea – Rusu, F. Bogdan, Jurcă (83 Morar), Hulbăr – Onoc, Chifa, Cohan – Purtan – Mașniță, Cotoc (78 Popovici).

Arbitri: Cristian Coroban – Andreea Şuşcă, Ciprian Pătroi.

Observatori AJF: Mircea Toderici, Marcel Vida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button