UTA Arad

Stolnik e pregătit de „finala” cu Dinamo: „Un meci foarte special și pentru antrenorul nostru, asta ne va motiva și mai mult”





După ce Ibrahima Conte și-a pierdut cumpătul și a fost eliminat în meciul cu FC Botoșani, Mircea Rednic a apelat automat la Marko Stolnik, ca pereche în centrul defensivei utiste pentru Alexandru Benga. Croatul a făcut mai de fiecare dată meciuri bune, iar antrenorul arădenilor se felicită că a ales bine în iarnă, între el și grecul Stefanos Stroungis.

Rednic a avut de ales între Stolnik și Stroungis: „Am fost inspirat”

Acesta din urmă revenise pe gazon după cele 4 luni în care s-a confruntat cu ceva probleme la inimă, iar Stolnik sosise – oarecum – să-l înlocuiască pe fotbalistul elen și a fost păstrat mai apoi de Rednic. „Nu-l prea știam pe fundașul central grec și am mai zis că, decât să risc cu un fotbalist care nu a jucat de 4 luni, totuși îl aveam pe Stolnik. Cu bune cu rele, el a jucat, e un fotbalist de grup, profesionist, a făcut meciuri foarte bune. Am fost inspirat, căci eu am ales. Asta chiar dacă am avut ceva probleme cu jucătorul grec, care – până la urmă – s- au rezolvat cu un salar în plus. Eu nu mai puteam să stau, să-i dau meciuri, în pregătire a jucat un meci și o repriză. Nu era suficient pentru mine și atunci am zis că nu trebuie să risc”, și-a motivat „Puriul” opțiunea pentru apărătorul croat.

Stolnik: „Am vrut să rămân aici, să lupt pentru poziția mea și cred că a fost bine”

La rândul său, Marko Stolnik susține că se simte bine la Arad. „Au existat multe discuții, dar sunt profesionist, atâta vreme cât sunt aici îmi voi face treaba pentru echipă. Am vrut să rămân aici, să lupt pentru poziția mea, îmi place aici și, până la urmă, cred că a fost bine. Momentan sunt concentrat doar pe UTA, pentru că acest proiect merge în direcția bună, după cum se poate vedea și din ultimele rezultate. Am format prietenii aici, cu oamenii din oraș și din club. Îmi place foarte mult aici, dar acum trebuie să continuăm și vedem în vară ce se va întâmpla”, afirmă croatul.

„Sunt foarte fericit că sunt în această situație, este o presiune normală”

Vineri, de la ora 20, „Bătrâna Doamnă” joacă pe „Arcul de Triumf”, din București, împotriva lui Dinamo, în cadrul ultimei runde din sezonul regulat. „Roș-albii” au nevoie de un succes, coroborat cu pași greșiți ai adversarilor, pentru a accede în premieră în play-off. „Vor fi ultimele 90 de minute din sezonul regulat, mai sunt disponibile două locuri de play-off. Sunt foarte fericit că suntem în această situație, în care încă avem șanse. Avem în față un meci important și foarte special, vom înfrunta o echipă bună, echilibrată, care a progresat mult de la meciul din tur. Ne-am pregătit bine, mai avem două zile să îi analizăm cum trebuie și vom da tot ce avem mai bun ca să ajungem în play-off. Este o presiune normală, ca și la oricare alt meci, aș spune că atmosfera este extraordinară în vestiar, la club și în oraș. Dar, pentru acest meci cred că trebuie să lăsăm aceste sentimente deoparte și să fim concentrați pe gazon, iar apoi vom putea să realizăm ceva. Așa cum a spus domnul antrenor, este ca o finală pentru noi, dar ne vom pregăti cum am face-o pentru oricare alt meci”, susține fundașul arădenilor, care și-a studiat și adversarii direcți și a rămas impresionat de unul dintre ei: „Am văzut multe meciuri ale lui Abdallah, e un jucător periculos. Tot timpul are ocazii, aleargă foarte mult. Nu ne va fi ușor, dar l-am analizat și ne-am pregătit”.

Îl cunoaște pe Kopic: „Încearcă să obțină cât mai mult de la jucătorii săi”

Pe banca formaţiei din capitală se află un conaţional de-al lui Stolnik, Zeljko Kopic. Acesta a preluat-o pe Dinamo în decembrie, iar de atunci „câinii roșii” au obținut rezultate mai bune decât în prima parte a stagiunii. „Îl cunosc foarte bine pe Kopic, a antrenat multe echipe în Croația, inclusiv cele mai importante cluburi, Hajduk Split și Dinamo Zagreb. Îi cunosc filozofia, încearcă să obțină cât mai mult de la jucătorii săi, se poate vedea că au progresat și au obținut rezultate bune sub comanda lui. Cred că are un obiectiv personal, Dinamo este un nume mare în campionatul României, iar acela a fost un aspect pozitiv în alegerea sa de a veni în România”, mai crede fotbalistul UTA-ei.

„Sistemul cu 16 echipe, cu play-off și play-out, e mult mai interesant”

Apărătorul a făcut o comparație între Superliga și campionatul din țara natală. „Am văzut o statistică recent și cei mai mulți străini din România sunt croați. Campionatul românesc este foarte bun, foarte competitiv. Diferența principală este că în Croația avem doar 10 echipe în prima ligă, aici sunt 16, sistemul cu play-off și play-out este mai interesant. Sunt echipe foarte bune și aici și în Croația”, mai susține Stolnik.

„Oamenii de la Dinamo îl respectă (n.a. pe Mircea Rednic), va fi un meci foarte special pentru el”

Mircea Rednic i-a pus în temă pe elevii săi în legătură cu trecutul său dinamovist. „Bineînțeles, știu că este un antrenor care a lăsat o amprentă uriașă asupra lui Dinamo București. Ne-a spus de multe ori, este ultimul antrenor care a luat titlul cu Dinamo. Cu siguranță, oamenii de acolo îl respectă și cred că va fi un meci foarte special pentru el, iar asta ne va motiva și mai mult”, a concluzionat fundașul UTA-ei.

Marko Stolnik a început fotbalul la NK Varazdin, iar la vârsta de 16 ani a trecut la academia lui Dinamo Zagreb. Cariera la nivel de seniori și-a început-o în 2014 la NK Sesvete, iar în țara natală a mai evoluat pentru Lokomotiva Zagreb și NK Varazdin. Singura sa experiență în străinătate înainte de cea de la UTA a fost la FK Auda, în Letonia, unde a fost împrumutat între februarie și iunie 2022.

2 comentarii

  1. FORTA UTA Arad, HAI BAIETII ,este foarte greu dar nu imposibil sa castigati,daca nu o sa fie nu este nimic,oricum meritati multe felicitari pt. parcursul destul de bun in acest campionat si sunt convins ca, o sa luptati in play- out in continuare pt. in loc in conference lique existand inca o sansa. FORTA UTA Arad , HAI BAIETII !!!

    7
    2
  2. Imi place Stolnik tot mai mult…Bravo!
    La cate placi metalice si suruburi are implantate in cap,ma si mira ca mai are curaj sa joace fotbal..
    Felicitari si 3 puncte la Minamo!

    9
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button