UTA Arad

Pîrvu a invocat ghinionul la Arad: „Poate că am fi fost nemulțumiți și de rezultatul de egalitate, jucăm fotbal, ne trebuie un declic”





Echipele lui Florin Pîrvu i-au pus mari probleme UTA-ei în ultima lună la Arad, dar au plecat cu zero puncte acasă. După 0-1 pe banca Petrolului, a urmat un 3-4 din postura de antrenor al celor de la Voluntari pentru fostul „închizător”, care a invocat și în această seară ghinionul.

Pîrvu: „Echipa a arătat bine, nu știu câți au venit aici, la Arad și au avut atâtea situații de a marca”

Până la urmă, ilfovenii au avut trei bare și alte cel puțin două-trei ocazii mari, pe lângă cele trei goluri în poarta lui Iacob. Totuși, tehnicianul echipei de lângă capitală încearcă să rămână optimist, pornind de prestația de la Arad.  „Știam că ne așteaptă un meci greu, jucam cu o echipă care s-a bătut până în ultima etapă la accederea în play-off, dar am venit cu gândul de a aduce puncte la Voluntari, pentru că suntem într-o situație delicată, spun eu. Avem nevoie de puncte, iar în seara asta eu cred că am demonstrat că Voluntari poate să facă și joc bun, am și înscris, dar, din păcate, nu am reușit să plecăm cu puncte de aici. Este greu, jucătorii au nevoie de încredere, au nevoie de o victorie pentru a se descătușa, puteam să o obținem în seara asta, poate chiar și un rezultat de egalitate. Poate că noi am fi fost nemulțumiți și de rezultatul de egalitate, pentru că eu cred că am arătat și am avut forța să înscriem goluri și am avut situații clare de a marca. Dar, așa cum am spus la început, UTA este o echipă puternică, o echipă care are jucători care pot face diferența și în seara asta au avut forță. Schimbările pe care le-a făcut nea Mircea….Rezervele au venit cu plus și istoria acestui joc s-a scris așa. A fost și ghinion, au avut situații nu numai acele trei bare, au avut situații clare de a marca. Ne pare rău că nu am reușit mai mult, echipa a arătat bine, nu știu câte echipe au venit aici, la Arad și au avut atâtea situații de a marca. Dar fotbalul se joacă pe goluri și în seara asta echipa care a dat un gol mai mult a câștigat. Clar, trebuie să facem o analiză, eu zic că echipa are forță, are putere să câștige puncte, ne trebuie clar un declic. Putea fie în seara asta acest declic, dar nu s-a întâmplat. Trebuie să credem în continuare în noi, pentru că nu avem altă cale. Mai sunt meciuri de jucat, mai sunt puncte în joc și trebuie să ne concentrăm pe meciurile care urmează. Eu zic că pauza  vine într-un moment bun, avem mai multe lucruri de pus la punct, urmând ca meciul de acasă să-l abordăm așa cum trebuie, pentru că avem nevoie de puncte. Atmosfera în vestiar nu este una bună, dar Voluntariul a jucat fotbal în seara asta, a arătat că știe să joace fotbal, am avut ocazii, am marcat trei goluri, dar nu avem puncte, deci este clar că este dezamăgire. Trebuie să ne ridicăm, trebuie să fim puternici pentru că nu ne așteaptă nimeni”, a spus Florin Pîrvu la finalul meciului cu UTA.

„Nu am avut nici o strategie, chiar au fost probleme”

Miercuri, la prezentarea ca antrenor al lui FC Voluntari, Pîrvu vorbea de o serie de absențe pentru accidentări, însă – până la urmă – nu au jucat numai suspendații Paz și Ricardinho. „Turda a jucat și a rezistat pe teren până în minutul 90, dar e clar că la pauză suferea, la fel s-a văzut și pe teren la Igor Armaș. Noi chiar am avut probleme, nu am avut nici o strategie, dar tocmai de asta sunt de felicitat băieții pentru spiritul ăsta de sacrificiu, au luptat și din acest punct de vedere chiar nu am ce să le reproșez. Și Dumiter a avut ceva probleme și am optat pentru schimbarea lui, la fel și cu Nicolae Carnat, care a fost răcit și a făcut doar un singur antrenament înainte de joc. Mă bucur că George Merloi revine după o pauză foarte lungă și redebutează cu gol”, a adăugat Pîrvu.

Este unul dintre stadioanele care mi plac foarte mult și ai vrea să joci aici ca și gazdă”

Acesta a recunoscut că suporterii UTA-ei a făcut și de această diferența. „Eu am spus și data trecută când am fost aici cu Petrolul Ploiești și am întâlnit aceeași situație, când publicul arădean ajută echipa în momentele grele.  Pur și simplu, suporterii le ridică moralul jucătorilor. Este un club, un public de apreciat, îi felicit, felicit publicul din Arad pentru susținere. Este unul dintre stadioanele care mi plac foarte mult și clar că ai vrea să joci aici ca și gazdă, să ai un așa suport din partea publicului. Încă o dată felicitări și succes pe mai departe la Arad! Dar, trebuie felicitați și fanii noștri pentru devotamentul arătat, au venit atâtea sute de kilometri de la București până aici, la Arad. Ne pare rău că nu am reușit să-i bucurăm, dar vom încerca în etapele următoare, a transmis tehnicianul.

„Mai sunt 8 finale, mergem înainte”

FC Voluntari rămâne cu 14 puncte, pe primul loc sub linie, în condițiile în care clasamentul în play-out pare deja rupt în două și după succesul din această seară a Petrolului, cu FC U Craiova. „Vom merge înainte, nu avem ce să facem. Trebuie să strângem rândurile și să adunăm puncte pentru că, dacă spuneam înainte de acest joc că sunt 9 finale, acum mai sunt 8 finale. Din punctul meu de vedere încă se joacă, și Dinamo a pierdut aseară. Obiectivul e evitarea retrogradării și, chiar dacă o vom obține la baraj, este un lucru ok pentru noi”, a încheiat Florin Pîrvu.

Ilfovenii joacă peste două săptămâni pe arena „Anghel Iordănescu” cu FC Hermannstadt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button