UTA Arad

Șoc: UTA riscă să joace ultimele meciuri ale sezonului fără spectatori după incidentele de la meciul cu Dinamo, provocate de „frații” de la Steaua!





Meciul dintre Dinamo și UTA, din cadrul ultimei etape a sezonului regular în SuperLigă, a început cu 10 minute mai târziu pentru că fani ai „câinilor” și cei ai rivalilor de la CSA Steaua s-au luat la bătaie chiar la nivelul gazonului de pe „Arcul de Triumf”. Steliștii au însoțit galeria arădeană, cu care e înfrățită, la partida cu trupa lui Kopic și au răspuns provocărilor dinamoviștilor, care au aruncat cu torțe în direcția sectorului în care erau și suporterii „roș-albilor”. Timp de câteva zieci de secunde s-au împărțit pumni și picioare, după care a intervenit jandarmeria.

În această dimineață, mai mulți susținători suporteri de la Dinamo și Steaua au fost ridicați de mascați chiar de la domiciliu, presa centrală susținând că printre aceștia s-ar afla și Andrei Florescu, fost rugbyst la Steaua și membru important în Peluza Sud.

Comunicatul Poliției din capitală: ”15 mandate de percheziție domiciliară și 26 de mandate de aducere și citații”

Crina Eșanu, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale a Poliției Municipiului București, a oferit o primă reacție în speța arestărilor din această dimineață:

”Astăzi, 20 martie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în executare 15 mandate de percheziție domiciliară și 26 de mandate de aducere și citații, în Municipiul București și județele Ilfov, Giurgiu și Mehedinți, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierare și folosirea, fără drept, de materii explozive.

În urma activităților întreprinse, șapte persoane bănuite de comiterea faptelor au fost depistate, una dintre ele fiind depistată în incinta unui aeroport.

Persoanele în cauză vor fi conduse la audieri, față de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierare și folosirea, fără drept, de materii explozive.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți și al echipelor de intervenție din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, precum și de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Mai asistă arădenii la meciuri pe „Francisc Neuman” în acest sezon?

Chiar dacă prin vocea lui Claudiu Negru, președintele Suporter Club UTA și unul dintre liderii galeriei, peluza arădeană se dezice de violențele la care au participat „frații” de la CSA, iar gruparea arădeană nu a garantat și în scris pentru galerie în deplasarea de pe „Arcul de Triumf”, Comisia de Disciplină din cadrul FRF ar putea tăia în carne vie. Iar pedeapsa supremă ar fi (ca și în cazul celor de la Dinamo) închiderea porților de pe arena „Francisc Neuman” pentru următoarele patru etape, ceea ce ar însemna că echipa lui Mircea Rednic va juca fără susținători până la finalul stagiunii.

În play-outul SuperLigii, „Bătrâna Doamnă” le va mai găzdui pe FC Botoșani, FC Hermannstadt, Oțelul Galați și FCU Craiova. Ar fi un dezastru pentru echipa lui Mircea Rednic, care a făcut din publicul arădean una dintre forțele sale în ultimele partide din SuperLigă. În plus, clubul ar pierde alți bani din încasările pe bilete, după ce a jucat în alte orașe nu mai puțin de 8 meciuri oficiale din lunile octombrie, noiembrie și decembrie, perioadă în care s-a schimbat gazonul la Arad.

25 comentarii

  1. Dar rrapidul a jucat fara spectatori? Sper sa nu ne lasam calcati in picioare de comisiile miticesti. Si mai usor cu „fratia”. Mai bine ne lipsim in deplasari de suporteri, decat…asemenea.

    57
    1
  2. Daca era la Arad meciul , atunci se putea pune problema dar cum sa jucat in afara chiar daca erau implicati si huligani din mijlocul galeriei nu poate comisiile sa suspende dreptul tuturor spectatorilor de a participa pe F.N. la urmatoarele meciuri. Trebuie interzisi pe stadioane acesti ciocoflenderi ! Exact asta se va si intimpla! Articolul probabil este luat de pe ceva site sàmintă de scandal….

    45
    0
  3. Ce prostie e asta , nu va suspenda nimeni stadionul UTA ( si despre ce vorbim aici , 4 etape auzi ) , unu la mana , meciul a fost in deplasare , doi la mana , in toata presa , precum si in declaratiile luate , sa facut o delimitare clara intre suporterii aradeni si cei ai Stelei .

    32
    0
  4. Cele 400 de bilete ce reveneau clubului UTA au fost luate de reprezentatii suporterilor aradeni, adica SCU si o mare parte le-au dat cu mana lor fratilor de la CSA Steaua, cum ar veni, au garantat pentru ei. E greu acum sa ne dam fete mari si sa spunem ca nu stiam ca stelistii au venit ca sa se infrunte cu dinamovistii. Favorizare clara a infractorilor, vom suporta consecinte.

    19
    18
  5. De unde a-ți scos-o și pe asta? Din toate cele scrise pe GSP și pe alte publicații, nu apare nimic cum că galeria UT-ei ar fi implicată în scandal. Doar aici văd că noi am fi implicați. Și nu oricum, ci 4 etape. Atunci cei de la dinamo și steaua, ar trebui să ia vreo 10 etape, nu mai vorbim de scandalurile provocate de cei de la Rapid.

    21
    1
  6. Asa patesti daca te infratesti cu niste caractere fara creier. Ce creier sa ai sa sustii o echipa a armatei infiintata acum 5 ani sau cand au facut echipa asta.

    19
    1
  7. Asta de unde ai scos-o? Stelistii si-au luat bilete, SCU a cumparat bilete doar pentru aradeni am fost de fata si am vazut cand baietii au platit pentru ele. Au fost o suta si ceva de bilete platite de SCU.

    7
    12
  8. Cei care au gestionat biletele, și se pot afla cu nume și prenume, să răspundă pentru asta. Indiferent cine sunt. Sper să aibă bărbăția și să iasă în față.

    19
    3
  9. S-a vazut si la TV., marea majoritate a aradenilor care a insotit echipa la Bucuresti ,erau separati de de cei de la Steaua in tribuna care erau imbracati in tricouri negre, nu s-a vazut niciun suporter utist cu fulare rosii la gat !!! Cand au inceput cu aruncarea de torte si materiale pirotehnice s-a vazut clar la TV. ca, incaierarea a avut loc intre Dinamovisti si Stelisti , nidecum participarea suporterilor aradeni !!! Asta este o MARE MAGARIE spusa de nu stiu cine pt. a baga bete in roate echipei UTA. Domnul MESZAR trebuie NEAPARAT sa i-a masuri si sa iasa pe canalele de Sport si sa dezminta acest lucru !!! Asa se intampla cand niste zapaciti la cap nu au ce face si vor prietenie cu, stelistii care vin la stadion pt. scandal cu rivala lor Minamo nu altceva,ii doare in cot de UTA. pe ei !!!

    13
    2
  10. Jandarmeria Capitalei a trimis o solicitare la FRF ca Dinamo sa joace o partida pe teren propriu fara spectatori , deci asta e maxim ce se poate intampla , in concluzie titlul de mai sus e un mare fas , auzi tu „Soc”, pe bune ?

    16
    0
  11. =de ce nu se sanctioneaza omul/nu echipa
    =cam batator la ochi–totul pentru Bucuresti si sudul romaniei-nimic ardealsi moldova

    9
    0
  12. Fără „înfrățiri”. Să le dezicem că nu avem ce căuta în troaca porcilor..vedeți bine că altminteri cum zice şi proverbul ..suferim. Nu avem nici o legătură cu nici o echipă din Bucureşti.sau sudul țării! derbedeii să fie interzişi pe stadioane fiecare individual. atât!
    P.S. nu cred că vom suferi totuşi disciplinar…dar răul făcut e făcut la imaginea clubului!

    15
    0
  13. „Fratia”,pe vremuri,a insemnat o alianta pentru bine,in vremuri tulburi.Totul este facut intentionat,ca sa dea la temelia UTA-ei.Sper ca Next-Gen sa-si gaseasca grabnic o echipa disperata ca sa fie finantata si comandata de catre ei..
    Fratia cu Steaua???O gluma de prost gust,tradus HULIGANISM..
    Asa cum Anglia a extirpat acest flagel,asa sa fie si la noi…
    La stadion,nu mergi sa te inchini,nu contest dar pana la altele,e cale departe…
    Acum strict pentru @Vanter,vad ca ma tot jigneste repetat si nu doar pe mine…Mestere Vanterica Baherica,Berarica….am mai multa prezenta pe stadion si in deplasari,decat ai matale ani de viata…kilometri mei dupa UTA,nu ti-ar ajunge nici pe inconjorul Ecuatorului
    La Tribuna a 2-a eram de zeci de ani,acelasi grup mare,nelipsiti..Ne-am mai imprastiat…Acolo am crescut,acolo mi-am dus copiii…
    Da,ai dreptate,in schimb…sunt aceleasi persoane care coboara in spatele bancii de rezerve si injura la fiecare meci,la fel cum faceau la Siria si Motorul,indiferent de antrenor…Este gasca Oradanu…
    Imi vine sa rad…oricum nu plang de idiotenia lor…

    18
    7
  14. Aia cu 400 de locuri era tot din burta sportaradului, nu era in textul comunicatului, in realitate au fost vreo 120 de aradeni la meci si doar aia au primit bilet de la SCU.

    3
    1
    1. la un meci de fotbal, echipa oaspete primeste minim 5% din capacitatea stadionului … in cazul Arcul de Triumf care are 7500 de locuri inseamna 375 de locuri …

      6
      2
  15. Aceeasi infratire toxica creaza noi probleme.Astept ziua cand la ARAD va veni csa sa vada cat sunt de iubiti.In Arad DOAR UTA!!

    8
    0
  16. Mda giruta în mare măsură ai dreptate, dar tu mai jignit primul, fi iubit, Corvinul sint frații noștri, atât, Hai UTA, hai ARADUL ?️

    8
    2
  17. Intrebare: Decizia de a nu lua licenta pentru cupele europene a fost inainte sau dupa meciul cu dinamo ? Evident dinamo cu d mic. Raspunsul ? Il are fiecare dintre noi. Asa putem intelege ce s-a intamplat in prima parte a meciului cu Voluntari. Pentru mine care am vazut pe viu meciurile cu Feyenoord, Crvena Zvezda, Legia, Vittoria, Leeds a lupta an de an pentru evitarea retrogradarii, nu poate fi un obiectiv. Poate fi pentru cei care jefuiesc sau profita de acest club. Vis-a-vis de treaba cu suporterii, oare cine poate ghici care vor fi profitorii ?

    3
    4
  18. 1.Se vede foarte clar cum sau delimitat spectatorii arădeni de cei de la Steaua. 2.Nici o autoritate nu a acuzat clubul UTA. 3.Are dreptate Rednic cind afirma ca suntem(spectatorii,în special cei din tribuna 1) mult mai mult decât antrenorul echipei,fără sa cunoaștem bucătăria unei echipe de fotbal. 4.Propunere: nu ar fi mai corect sa procedam ca spectatorul englez,dacă îți place susții echipa dacă nu aștepți daca vrei încheierea încheierea reprezentației sau pleci acasă.(A se aduce aminte cum au ajuns la un asemenea nivel_Heisel ,pentru cei care l_au trait)

    5
    0
  19. 1. De ce articolul nu e semnat?
    2. SCU a plătit 120 de bilete ,atât! Și acei 120 de suporteri au fost cu UTA , nu cu altă echipă.
    3. Problema reală a clubului sunt datoriile, dreptul de a participa în cupele europene. Cine și de ce are interesul de a masca asta?

    3
    7
  20. @Spectatorii 12

    „3.Are dreptate Rednic cind afirma ca suntem(spectatorii,în special cei din tribuna 1) mult mai mult decât antrenorul echipei,fără sa cunoaștem bucătăria unei echipe de fotbal. 4.Propunere: nu ar fi mai corect sa procedam ca spectatorul englez,dacă îți place susții echipa dacă nu aștepți daca vrei încheierea încheierea reprezentației sau pleci acasă.”

    Corect.

    1
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button