Pariuri sportive, gaming și casino

Antrenamente de poker și coaching: Merită să ceri sprijin specializat?





Pokerul nu este doar un simplu joc de noroc, ci unul de abilități. Pentru mulți oameni, pokerul este chiar un sport. Așa că nu este întâmplător că s-a discutat intens în ultimii ani pentru a fi înscris pe lista sporturilor de la Jocurile Olimpice. Între poker și alte discipline sportive există numeroase asemănări, astfel că discuțiile au fost întemeiate.

Fiind un joc de îndemânare, pokerul vine cu avantajul că îți poți îmbunătăți constant nivelul. Cum faci asta? Prin practică și studiu. Da, se întâmplă același lucru ca la oricare alt sport. Dacă la fotbal ai nevoie de antrenamente, la fel este cazul și când vine vorba despre poker. Antrenamentele și studiul adversarilor, termeni pe care îi întâlnești în mod obișnuit în sport, fac diferența și în poker.

Iar jucătorii mai experimentați din poker aleg să-și angajeze antrenori. De ce este însă nevoie de un antrenor în poker? Uneori, când joci, s-ar putea să nu ai o imagine obiectivă asupra nivelului tău. Să te consideri mai bun sau poate mai slab decât ești. Câteodată poate îți lipsește încrederea și ai nevoie de un om care să te ajute. Iar un antrenor de poker îți poate împărtăși din experiența sa și îți va duce abilitățile la un nivel superior.

Beneficiile sunt numeroase

Antrenorii de poker sunt foști sau actuali jucători cu o experiență vastă. Au jucat mii de ore, au citit deja cărțile de specialitate și beneficiază și de abilități bune de comunicare, în așa fel încât să se facă înțeleși cât mai ușor. În primul rând, când angajezi un antrenor de poker, el îți va face o evaluare a nivelului de abilități pe care le ai. Îți va prezenta punctele forte și pe cele mai puțin bune și îți va elabora un plan de antrenament personalizat în așa fel încât să te transformi într-un jucător de top.

De la antrenorul de poker vei afla cum să selectezi mâinile pe care să le joci, ce strategii de pariere să folosești, cum să înțelegi mai bine jocul pozițional, să îți citești adversarii și să îți gestionezi eficient bankroll-ul. Vei descoperi atât tehnici de bază, cât și unele mai avansate, în așa fel încât să stăpânești jocul cât mai bine.

De multe ori, antrenorul de poker are și rolul unui mental coach. Îți va explica din propria experiență cum să treci peste momentele mai puțin faste. În poker aceste momente sunt absolut firești și, în funcție de firea ta, s-ar putea să ai nevoie de cineva care a trecut deja prin asta pentru a putea depăși variațiile.

Antrenorul de poker este plătit fie la sesiune, fie faceți un contract pe o perioadă prestabilită. Însă și beneficiile sunt numeroase, dincolo de costurile ce vor apărea. Practic, vei putea sări niște etape, din moment ce vei învăța din greșelile pe care el deja le-a făcut. Traseul în poker este destul de asemănător pentru cei mai mulți oameni. La fel și greșelile pe care le comit. Însă având experiența unui om care a văzut multe, îți va fi mai ușor.

Cu ajutorul unui antrenor de poker îți vei seta și obiective, vei înțelege cum să înveți mai ușor strategiile potrivite, cum să le aplici și vei câștiga o experiență valoroasă.

Când poți să apelezi la un antrenor de poker?

Varianta de a angaja un antrenor de poker este potrivită tuturor celor care vor să-și crească nivelul, fie că vorbim despre începători sau despre jucători mai experimentați. Inclusiv cei mai buni jucători au antrenori personali tocmai din dorința de a vedea o imagine clară de ansamblu.

Dar poți apela la un antrenor de poker și când ești la început. Dacă abia ai descoperit jocul și îți dorești să crești mai repede, atunci poți să iei în calcul această variantă. Citește însă înainte mai multe despre viitorul tău antrenor, vezi ce rezultate a avut și dacă aveți o comunicare bună. Până la urmă, e important să ai o comunicare bună și nivelul de încredere să fie ridicat.

Chiar și dacă nu îți angajezi un antrenor de poker, te poți bucura în continuare de experiența jocului. Pentru a crește pe cont propriu vei avea însă nevoie să studiezi cât mai mult pentru a stăpâni tainele jocului.

Sursa foto – canva.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button