Superliga

Premiat la Gala Elitelor Arădene, Ovidiu Hațegan a recunoscut că i s-a recomandat să părăsească orașul natal: „M-am încăpățânat și timpul mi-a dat dreptate”

Printre cele șase personalități premiate la ediția cu numărul trei a Gala Elitelor Arădene s-a aflat și arbitrul Ovidiu Hațegan. Acesta a primit din mâna fostului coleg pe scena fotbalului mondial, Octavian Șovre, distincția „Francisc von Neuman” pentru promovarea imaginii Aradului.

Cu această ocazie, „centralul” de 43 a recunoscut că i s-a recomandat din lumea fotbalului să-și părăsească orașul natal pentru a avea și mai mult succes în lumea arbitrajului. Simt o fericire deosebită, o bucurie, mai ales trecând peste toate evenimentele dificile din viața mea, Dumnezeu m-a ajutat să revin în vârf și să reprezint Aradul cu cinste la cel mai înalt nivel. Mi se recomanda din lumea fotbalului că «ar fi mai bine să pleci din orașul tău, un oraș mai mic, ar fi mai bine să mergi într-un oraș mai mare, care îți oferă vizibilitate, să ai șansa să promovezi mai repede și să ajungi mai repede la nivelul de vîrf». Am refuzat să cred acest lucru, m-am încăpățânat să rămân în Aradul meu frumos, mă bucur că am făcut acest pas și timpul mi-a dat dreptate. Am reușit ca după ani și ani de muncă să duc Aradul acolo unde îi este locul, la nivel de vârf, atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Și la fel, după această mică pauză, m-am gândit să o fac din nou și sper să o fac cu cinste încă mulți ani de-acum”, a spus Ovidiu Hațegan pe scena amenajată în sala de spectacole a Palatului Cultural.

Arbitrul FIFA a fost vădit emoționat când a vorbit despre familia sa și mai ales despre părinții pierduți în 2018 și 2022, Paula și Romică Hațegan. Și tocmai ieri, 23 martie, tatăl său ar fi împlinit 79 de ani. „Vreau să mulțumesc Universității de Vest Vasile Goldiș, în special doamnei rector Coralia Cotoraci, de asemenea organizatorilor, partenerilor și tuturor persoanelor implicate în acest minunat eveniment. De asemenea, un mare mulțumesc soției mele și copiilor, care reprezintă sprijinul cel mai important pentru mine, fără ei cu siguranță nu aș fi ajuns aici. Iar la final, le mulțumesc părinților mei, care de Sus sper că sunt foarte mândri în acest moment. Și mai ales tatălui meu, cu care trebuia astăzi să închin un pahar, de ziua lui”, a adăugat Hațegan, însoțit la evenimentul de aseară de soția Nicoleta.

De profesie medic, arbitrul din Arad a trecut la rându-i printr-un mare moment de cumpănă. Hațegan a suferit un infarct în martie 2022 și la un moment dat a luat în calcul retragerea din arbitraj. A revenit, însă, în „iarbă”, atât în întrecerile interne, cât și cele europene. A adunat 305 meciuri pe scena primului eșalon și 67 în cupele europene (fără preliminarii). Hațegan a mai arbitrat și la turneele finale europene din 2016 și 2020 și la Jocurile Olimpice din 2016.

Alte 5 personalități arădene au fost premiate la evenimentul de aseară ce s-a încheiat cu un concert susținut de Paula Seling.

2 comentarii

 1. Un Aradean cu care trebuie sa ne mindrim !

  Eu unul ii doresc multa sanatate si sper sa-si continue cariera sa brilianta la cel mai inalt nivel posibil si de acum incolo.

  Merita cu prisosinta distincția „Francisc von Neuman” pentru promovarea imaginii Aradului ! Felicitari Ovidiu Hațegan si la cit mai succese in arbitrajul international.

  Desi nu-mi aduc aminte concret, mai mult ca sigur ca ne-am intersectat la inceputurile carierei sale in arbitraj in zona fotbalului judetean Arad. Era un arbitru echidistant si toate echipele judetene pretendente la calificarea in barajul Diviziei C si-l doreau cu ardoare la centru, contra unor meciuri considerate „dure/grele” in deplasare.

  Mult Respect Ovidiu Hațegan !

  2
  0
 2. FELICITĂRI PENTRU TOT CE FACI PENTRU ARAD, MAI BINE IN ORAȘ MAI MIC, NU ESTE AȘA MARE STRES, IAR CÂND VREI STRES MERGI DOAR SA VIZITEZI ORASELE MARI ȘI AI SĂ VEZI CĂ ITI VA FI DOR DE ARAD….DUPĂ UN TIMP…?

  1
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button