Fotbal judetean

Liderul s-a jucat cu ocaziile, dar nu a riscat cu adevărat să piardă puncte: Victoria Zăbrani – Viitorul Arad 0-2

Chiar înainte de vacanța de iarnă, Viitorul Arad o „demola” cu un sec 8-0 pe Victoria Zăbrani și se încununa campioană de toamnă în Liga a IV-a. Astăzi, diferența nu a mai fost la fel de mare, dar liderul se întoarce cu toate punctele de pe „Scheirich Arena” la capătul unei prime jumătate de oră în forță și apoi o gestionare a ostilităților.

Echipa patronată de Giovanni Catanzariti a știut de la început ceea ce vrea și a obținut un penalty în minutul 9, după faultul lui Benescu asupra lui Bădăuță. Doar că Adi Brutyo a ghicit execuția lui Bulboacă și a amânat puțin deschiderea tabelei. Adică cu exact 6 minute, căci Pantea a trimis cu capul în careu, Vizitiu a ratat intervenția, Vezan a rămas singur în 10 metri și a marcat. 0-2 avea să fie în minutul 26, când Vezan a profitat de naivitatea celor din Zăbrani, care așezau un zid, el i-a pasat repede lui Munteanu, care l-a bătut simplu pe Brutyo. Doar ratările importante ale lui Narsesovici, Topai și Vezan, dar și bara lui Bădăuță au ținut rezultatul la 0-2 la pauză. Cleuță, după o pătrundere din stânga și un șut puțin pe lângă, a avut singura situație de gol în dreptul Victoriei.

Al doilea act a fost puțin altfel, în sensul în care, ca și la Beliu, schimbările lui Pința au adus un plus. Zubașcu a avut două situații importante, după centrări venite din partea opusă (dreapta). Mai întâi, fostul mijlocaș al Păulișului a reluat din 6 metri pe lângă, iar apoi nu a ajuns la întâlnirea cu balonul. Revenit pe gazon după operația la claviculă, Claudiu Popa s-a lovit din nou în zona cu probleme și a ieșit de pe teren după 15 minute jucate. Finalul a aparținut 100% gazdelor, care au avut mai multe faze fixe, dar și o ocazie mare, prin același Zubașcu, la care – însă – a intervenit excelent Gârlea.

Pința: „Înfrângerea de azi e parcă mai plăcută decât celelalte”

Zăbraniul rămâne doar cu punctul cucerit in extremis cu Păulișul în urmă cu dpuă săptămâni. Am mai trecut un hop, înfrângerea de azi e parcă mai plăcută decât celelalte, ținând cont de faptul că am jucat împotriva liderului. Viitorul are o echipă bună, după părerea mea. Am fost mulțumit pentru partea a doua, în care am reușit să ne ridicăm destul de sus, în ultimele 10 minute având 7 cornere, deci este o realizare, plus mingea scoasă de Gârlea. Prima parte, însă, am avut cele 24 de minute fatidice pentru noi, în care am luat aceste goluri pe greșeli monumentale. Sper să anulăm aceste greșeli și în următoarele jocuri pe care le avem să încercăm să adunăm puncte, începând cu următoarea deplasare pe care o avem la Vinga, unde sper să avem jocul din partea a doua de azi. Adversarul și-a respectat blazonul, deși nu au arătat astăzi lucruri fantastice. Eu le-am spus la terminarea jocului să facă în așa fel să mai găsească doi de Vezan și doi de Sergiu Popa și atunci echipa se ridică la nivelul Ligii a treia. Eu am fost nemulțumit de părțile laterale, nu se poate, Stoin, Benescu la golul doi, stai în fața mingii, pleacă de lângă tine. Face fault ca la grădiniță, vine penalty pe urmă, dar să mai avem răbdare, să introducem jucătorii ăștia tineri, care, cu pregătirea lor bună, s-au ridicat peste așteptările adversarului. În primul rând îi felicit și să ne ajute Dumnezeu să facem treabă frumoasă”, a precizat Leontin Pința, tehnicianul celor de la Zăbrani.

Radu: „O victorie meritată și importantă”

Pe banca celor de la Viitorul a stat doar Alexandru Radu, pentru că Flavius Pavel e plecat la un turneu în Italia cu juniori ai clubului. „Meciul ni l-am făcut noi dificil pentru că nu am închis conturuile din ocaziile mari avute. La 2-0 am ratat foarte mult, dar am avut și un 11 metri irosit. A fost Meci greu, cu o echipă bună, o echipă organizată care în a doua repriză chiar ne-a pus niște dificultăți și datorită schimbărilor ce nu au adus niciun plus. Avem niște copii cu care sunt unele probleme, dar ușor-ușor o să le rezolvăm. Din punctul meu de vedere, o victorie meritată și importantă, sunt trei puncte și le dedicăm lui Flavius Pavel, care e plecat cu copiii la un turneu în Italia”, a spus preparatorul fizic din stafful lui Laszlo Balint, care activează la Viitorul de la începutul acestui an.

 

Formații:

Zăbrani: Brutyo – Stoin (56 Fărău), Vizitiu, Turc, Benescu (46 Costea) – Cleuța, , Godoci (56 Țuța) – I. Varga, Maxim, Cleuța, Ghergar (46 Zubașcu) – Goia (69 Păulescu).

Viitorul: Gârlea – Blickling, Pantea, Munteanu (63 Pașcu), Topai – Fl. Gîlcă, Kocsis – Narsesovici, Vezan, Bulboacă (70 Cl. Popa, 85 V. Roșu),  Bădăuță.

Arbitri: Alexandru Gornic – Sebastian Pantea, Nicoleta Şuşcă.

Observatori AJF: Mircea Bondar, Ioan Hamza

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button