Cluburi polivalente

Daria Măguran și Maya Madar – medaliatele CSM-ului la „naționalele” U15 de tenis de masă, de la Arad!

Duminică s-au încheiat Campionatele Naționale individuale și pe echipe la tenis de masă, categoria sub 15 ani, competiție găzduită timp de cinci zile în sala de sport a Universității Aurel Vlaicu din Arad. Încă de sâmbătă, clubul gazdă, CSM Arad, a obținut două medalii. Daria Măguran a luat bronzul la dublu fete, alături de clujeanca Iarina Precup, iar Maya Madar a urcat tot pe a treia treaptă a podiumului, în proba de simplu.

O semifinală frumoasă, Maya a jucat curajos în fața campioanei Băiașu!

În semifinala din această dimineață, puștoiaca arădeancă în vârstă de doar 12 ani a făcut un joc bun și curajos în fața celei mai bune jucătoare a competiției, stelista Andreea Băiașu, medaliată cu aur în toate probele! Cei trei ani în plus, în special de experiență, și-au spus cuvântul, iar principala favorită s-a impus cu 3-0 la seturi (7, 7, 8). Maya a luat însă medalie la o categorie de vârstă superioară, ceea ce spune multe despre potențialul acestei sportive de mare perspectivă, componentă de bază a naționalei sub 13 ani și medaliată cu aur în acest an la Cupa României, categoria U13. Chiar și cu Băiașu, Madar a condus în fiecare set, în primul chiar cu 5-0, făcând în special un act trei solid. Stelista a făcut însă diferența în special cu serviciul, dar a trebuit să se întrebuințeze serios în fața jucătoarei de la CSM Arad, bine instruite de pe margine de antrenorul Patriciu Muntean.

Echipa feminină a CSM-ului – pe locul 5, băieții pe 9

Festivitatea de premiere a fost oficiată de directorul CSM Arad, Lucia Mihalache, cea care a asistat și ea la meciurile finale ale probei de simplu. Clubul gazdă a avut în competiție nouă sportivi, dintre care sârboaica Teodora Horvat a avut drept de joc doar la echipe. Formația feminină a CSM Arad s-a clasat pe un meritoriu loc 5, în componența Maya Madar, Daria Măguran, Teodora Horvat, Iarina Trușculescu și Ina Șipoș, pentru ca echipa masculină să se claseze pe locul 9, în formula Ionuț Mortasifu, Milan Berki, Sergiu Bej și Yanis Clenciu. În celelalte probe, Daria Măguran și Maya Madar au fost aproape de medalii la simplu, respectiv dublu fete, unde au avansat până în sferturi de finală, pentru ca la dublu mixt ambele să avanseze până în optimi. Iarina Trușculescu s-a calificat pe tabloul principal de simplu, unde a cedat în primul tur, la fel ca la dublu, pentru ca la dublu mixt să avanseze până în 16-mi de finală, iar Ina Șipoș a pierdut barajul de calificare pe tablou, la simplu, în vreme ce la dublu mixt, în tandem cu colegul Yanis Clenciu, a cedat în primul tur. La băieți, Ionuț Mortasifu, Milan Berki și Sergiu Bej au cedat în primul tur la dublu masculin, pentru ca la simplu să fi avansat cel mai mult Ionuț Mortasifu și Sergiu Bej, până în 16-mi, iar Milan Berki să cedeze în primul tur de tablou. Yanis Clenciu, mult mai mic ca vârstă, nu a reușit să treacă de grupele preliminare.

Per total, o nouă competiție reușită pentru CSM Arad, atât ca organizare cât și ca rezultate, cu două medalii de bronz ce confirmă valoarea școlii de tenis de masă din orașul nostru. Să îi mai amintim pe antrenorii sportivilor, Cristian Dodean, Patriciu Muntean și Andreea Fistyulof, în vreme ce junioarele CSM-ului, Alesia Sferlea și Adela Strună, dar și Norbert Boka, Andreea Craiu și Bogdan Roman au asigurat arbitrajul. Peste trei săptămâni urmează la, Odorheiu Secuiesc, Campionatele Naționale U13, unde ne punem speranțe și mai mari în medalii, Maya Madar și Iarina Trușculescu fiind cele mai îndreptățite din delegația CSM-ului să spere la performanțe.

Ce spun medialiatele Aradului?

Maya Madar pleacă încă de mâine la București, urmând să participe apoi cu lotul național la Openul Greciei. Revenind la Naționalele U15 de la Arad, la final le-am luat reacții la cald celor două medaliate de la CSM Arad, care ne-au declarat următoarele:

Daria Măguran: O competiție reușită pentru mine, pentru că am adus medalie de bronz la dublu fete, cedând în semifinale în fața principalelor favorite. Nivelul întrecerii a fost ridicat, iar adversarele valoroase. Sunt foarte mulțumită de rezultatele mele, la simplu m-am calificat până în sferturi, unde am cedat în fața Iarinei Precup, la dublu mixt am avansat până în primele 16, iar la echipe am fost în primele opt, clasându-ne în final pe 5. Ca obiective în acest an, îmi doresc să mă antrenez cât mai bine și să ajung cât mai sus, să mai aduc alte medalii la competițiile naționale. Mă bucur că acumulez experiență și în Superligă, unde cu colegele mele de la CSM Arad suntem pe locul 5 cu echipa, sunt mulțumită de mine și cred că și antrenorii”.

Maya Madar: Sunt foarte mulțumită de cum am jucat și de rezultate, cu toate că probabil se putea și mai bine. Am fost aproape de medalie și în celelalte probe, alături de colegii sau partenerii de care am jucat. Per total, eu zic că e o medalie și o reușită pentru mine, după o competiție frumoasă la Arad, chiar țin să le mulțumesc antrenorilor și colegilor care m-au ajutat și sprijinit. Este o diferență destul de mare între categoriile de vârstă, contează mult 2-3 ani în plus, diferă experiența, stilul de joc, plus că sunt jucătoare foarte bune la categoria U15. Ca obiective, în acest an îmi propun să aduc medalii și să mă mențin acolo sus. Vreau ca la Naționalele U13 să iau medalie în toate probele, de asemenea îmi doresc mult să prind și Europenele, Doamne ajută!

csmarad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button