Sporturi de contact

CS Universitatea mută capitala judoului românesc la Arad: Lupta pentru medaliile naționale se dau la Polivalentă, noi transferuri pentru gruparea „studențească”!

Pentru al treilea an la rând, Aradul devine capitala judoului românesc prin implicarea Clubului Sportiv Universitatea. În luna aprilie, Sala Sporturilor Victoria va organiza două finale de campionat național, prima chiar în acest weekend, 6-7 aprilie, rezervată seniorilor, iar a doua peste două săptămâni 20-21 aprilie, pentru judoka sub 13 și 15 ani.

La treabă vor putea fi văzuți cei mai buni sportivi din țară, printre seniori numărându-se și cei de lot național, cu șanse de a reprezenta România la Olimpiadă. Concursul de sâmbătă și duminică, va fi onorat și de conducerea Federației Române de Judo, adică de președintele Cozmin Gușă și vicele Florin Bercean, plus arădenii implicați la FRJ, Marius Jeberean sau Victor Bălășoiu. Pe tatami va oficia printre alții și Ioana Babiuc, desemnată cea mai bună arbitră de Federația Internațională în anul 2023, dar vor mai împărți dreaptatea și arbitri din Polonia sau Ungaria.

Șerban: „Judoul e sport olimpic și cred că ar merita să beneficieze de mai multă atenție din partea autorităților locale”

Cert e că vor fi două zile de judo de cea mai bună calitate, la care vor contribui în jur de 200 de sportivi. „Chiar dacă Primăria și Consiliul Municipal Arad nu cunosc în mod deosebit subiectul, orașul nostru va deveni în luna aprilie capitala judo-ului românesc. Asta nu înseamnă că domnul primar Bibarț nu va fi invitat la sală, îl așteptăm alături de noi, sperăm să-i placă ceea ce CS Universitatea a organizat prin eforturi financiare proprii, cu ajutorul logistic al prietenilor de la Podgoria Ghioroc. Judo-ul e sport olimpic și cred că ar merita să beneficieze de mai multă atenție din partea autorităților locale, sperăm ca și prin rezultatele sportivilor noștri să convingem, iar în acest sens am mare încredere în Carol și Cristina Szabo, cei care se ocupă și care m-au convins să aducem câțiva sportivi noi la club, care vor și debuta pentru noi la aceste campionate naționale. Totodată, mai încercăm să aducem ceva sportivi buni și din străinătate, Ungaria și Serbia și să punem bazele unei echipe bune de Euroligă. În rest, așteptăm arădenii alături de noi, începând cu deschiderea oficială de sâmbătă, de la ora 10”, afirmă Ovidiu Șerban, managerul CS Universitatea Arad.

CS Universitatea aruncă „sânge proaspăt” în lupta pentru medalii

Într-adevăr, gruparea studențească a reușit patru transferuri spectaculoase în debutul acestui an. Vorbim despre sportive de lot național și anume: Giorgia Hagianu  (Adjud – Vrancea, categ. 48), Iulia Moldoveanu (Focșani, categoria 48 kg), Denisa Marin (Buzău, categoria 78 kg) și Silvia Pomană (Vidra – Vrancea, categ. 52). Acestea vor reprezenta în premieră CS Universitatea la „naționalele” de la Arad, alături de: Lorena Podelenschi (categ. 78 kg), Andrei Buda  (categ + 100 kg), Darius Giurgiu (categ +100 kg), dar și mezinii Vlad Simon (60 kg) și Elena Costea (cateh +78 kg), ambii fiind născuți în anul 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button