UTA Arad

Mircea Rednic, foarte impresionat de atmosfera creată de cei 5 mii de copii la meciul cu Botoșani: „Cred că și acum mai strigă, sunt fericit și onorat că antrenez această echipă” + FOTO





Dacă mai era nevoie, Aradul și utiștii au dat o nouă demonstrație întregii țări că sunt altfel. S-a întâmplat cu ocazia partidei dintre „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc și FC Botoșani, când mai mult de cinci mii de copii sub 14 ani au creat o atmosferă specială, în care favoriții au jucat, în general, bine și au câștigat cu 1-0, după reușita fundașului Conte.

Cu sinceritatea și entuziasmul specifice vârstei, tinerii suporteri în „roșu-alb” au strigat, au cântat, au huiduit, când a fost cazul, au acompaniat cu încurajări fiecare atac al gazdelor și s-au bucurat la final alături de Căpușă, Mihai sau Pop. Chiar intrarea pe teren a lui Rareș a fost întâmpinată cu multe aplauze, semn că mijlocașul care a semnat în iarnă cu Rapid e foarte iubit la Arad.

Sunt fericit că am reușit să-i facem fericiți pe cei de acasă, dar și pe acești copii minunați”

La finalul meciului, Mircea Rednic nu s-a ferit de cuvinte și a vorbit timp de 5 minute de ceea ce a trăit și el în premieră astăzi, deși peste 4 zile intră în cel de-al 62-lea an de viață. „În primul rând, vreau să vorbesc despre atmosfera pe care acești copii minunați au creat-o, incredibil. OK, înțeleg că au venit, dar au venit și au strigat. Cred că au venit cu o oră înainte și tot strigau, cred că și acum tot strigă. Probabil sunt pe drum, dar ei sunt tot la meci. Felicitări și celor care au organizat, că nu a fost ușor. Sunt fericit că am reușit să-i facem fericiți pe cei de acasă, care au stat în fața televizorului, dar și pe acești copii minunați, care meritau”, a spus experimentatul tehnician, gâtuit de emoție.

„Copiii au avut comportamentul pe care l-au avut și sunt un exemplu și pentru alții”

După partida cu FC U Craiova, Mircea Rednic spunea că se gândește serios dacă va mai continua și din vară la UTA, însă – probabil – trăirile de azi l-au întors defintiv din drum. „Sunt fericit și onorat că antrenez această echipă, care vibrează de la copii de șase-șapte ani până la 14 ani. Au avut comportamentul pe care l-au avut și sunt un exemplu și pentru alții, care în loc să încurajeze echipa vorbesc cum vorbesc și se comportă cum se comportă. Această echipă s-a format greu, dar am avut sprijin și de la suporteri și din partea conducerii și, cu răbdare, am reușit să ne impunem. Sigur că mi-aș dori mai mult, dar trebuie să înțelegeți și că cei cu care jucăm, mai ales în play-out, se agață de orice. Acum nu mai trebuie să calculezi, să filosofezi, sunt trei puncte în joc, fiecare contează. Nu mai e meci retur, câteodată mai și riscăm, dar din punct de vedere al jocului, am fost foarte bine astăzi. Felicit jucătorii, le-am dat o zi liberă, cu toate că mâine aveam antrenament, merită”, a mai punctat Rednic.

„Aici, la Arad, e altceva. Aradul trăiește prin fotbal!”

„Puriul” speră ca imaginile de la Arad să ajungă și pe retina membrilor Comisiei de Recurs a FRF, care pot anula sau măcar reduce pedeapsa de patru meciuri fără spectatori pentru utiști. Decizia e anunțată pentru marți, 9 aprilie, adică exact de ziua lui Mircea Rednic. „Aici, la Arad, e altceva. Aradul trăiește prin fotbal și ar fi păcat…Pedepsele care s-au dat sunt destul de severe Uitați ce spectacol, ce atmosferă… OK, ne-ai amendat, rămâneți cu amenda, dacă ați vrut asta. Dar lăsați oamenii să vină la fotbal, pentru că aici, la Arad, într-adevăr există fair-play, sunt oameni care pun suflet aici. Toată lumea așteaptă să vină ziua de meci și ar fi păcat să le luăm bucuria asta. Să judecăm și puțin rațional, să nu fim așa răutăcioși. E destul că ne-au dat cea mai mare amendă cred că de când s-a înființat fotbalul ăsta. Iar dacă nu, ce să facem…Avem 5000 de copii, adăugăm încă 5000 de femei, o să facem petiție să lase să vină și doamnele cu copiii și eu sunt sigur că stadionul va fi plin la meciul următor cu Sibiul”, a mai punctat „principalul” arădenilor.

Mircea Rednic află verdictul de ziua lui: „Fotbalul e spectacol, iar spectacol fără suporteri nu există”

Rednic nu știe nici de ce nu s-a luat o decizie încă de joi, când toată lumea aștepta semne bune din partea Comisie de Recurs. „Nu știu de ce s-a amânat. Când ai luat o decizie drastică ai luat-o repede și acum stai să te gândești. Poate au vrut ca și UTA să joace un meci fără suporteri (n.a ca și Dinamo). Tot vorbim să aducem oameni la fotbal, suporteri, să aducem sponsori, să aducem oameni pe lângă echipe. E greu să-i aduci așa, dacă pentru 10-12 inși tu dai suspendare patru etape. Ca să sufere un oraș întreg, să sufere fotbalul, pentru că fotbalul e un spectacol, iar spectacolul fără suporteri nu există. Uitați-vă în Anglia, în Germania, în Belgia. Au fost cazuri izolate, ok, cei care au greșit am înțeles că au fost reținuți, să plătească. De ce să plătească un oraș, un județ, jucătorii, abonații, care s-au bătut să-și cumpere abonamente și acum stau în fața televizorului? Și așa anul acesta a fost greu, am jucat șase meciuri de campionat în deplasare, care erau considerate acasă, plus două meciuri de Cupă, sunt sigur că puteam să fim și în Cupă mai departe. Opt meciuri, enorm și totuși suntem acolo. Bravo jucătorilor, bravo și conducerii, celor care s-au ocupat de organizare, ca cei mici să vină la meci, să fie în siguranță. E incredibil, nu mi s-a întâmplat să văd așa atmosferă creată de copii”, a închis subiectul legat de micuții fani de azi, dar și sancțiunile pentru restul arădenilor, care i se par exagerate.

Galerie FOTO semnată Claudia Carp de la meciul UTA – FC Botoșani 1-0

Un comentariu

  1. Dragă Mister, zici „bravo jucătorilor, bravo și conducerii, celor care s-au ocupat de organizare”, etc.
    Or fi și astea, dar astăzi doar două de „BRAVO” se impun: lui Mircea Rednic și minunaților copii din tribune! Fiindcă aceste două entități au făcut de fapt diferența! Iar jucătorii au înțeles!!
    Jos clopu lui Mister, copiilor, și echipei UTA!!!
    Istoria va consemna ce a făcut Rednic la Arad, Punct

    19
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button