Baschet

FCC UAV Arad nu are decât varianta unei noi mari surprize în Seciume pentru a juca cu trofeul pe masă! Popov: „Sper să repetăm jocul bun de acum două săptămâni”







Se apropie ora concluziilor în semifinala Ligii Naționale de Baschet Feminin, dintre Sepsi SIC Sfântu Ghoerghe și FCC UAV Arad. Fiecare combatantă a câștigat pe terenul adversarelor, așa că scorul este 1-1 înainte de duelul decisiv ce se joacă marți seara, începând cu ora 19, în „Sepsi Arena”. Iar maniera destul de autoritară în care covăsnencele s-au impus joi într-o Polivalentă arădeană ostilă pentru ele nu anunță nimic bun pentru „galben-albastre”.


Doar că acestea au văzut pe pielea lor că se poate câștiga în Secuime. Au făcut-o în urmă cu 10 zile, cu 86-79, după un ultim sfert foarte bine jucat, după ce în restul au ținut pasul cu formația ce domină autoritar întrecerea internă de un deceniu încoace. Până la urmă, Sepsi a avut avans pe tabelă în 7 dintre cele 8 sferturi jucate în semifinală până acum, iar la Arad nu le-a lăsat pe Vitulova și colegele sale să se apropie la mai mult de 4-5 puncte.


Practic, „alb-verzile” și-au etalat toate punctele forte, cel mai important dintre ele fiind legat de lotul echilibrat valoric pe toate pozițiile. Iar când jucătoarele românce, unde trupa lui Zoran Mikes a mai avut probleme în acest sezon mai ales după accidentarea lui Akathiotou, își aduc și ele contribiuția, așa cum s-a întâmplat la Arad cu Armanu, Cătineanu, Dumitrescu și Belegante, nu prea e loc de surprize.

Dar, până la urmă, fetele de la FCC UAV Arad și-au câștigat prin muncă și atitudine dreptul să joace acest al treilea meci decisiv al semifinalei, iar Miroslav Popov trasează niște coordonate înainte de intrarea pe parchet. Va fi un meci de totul sau nimic, ori noi, ori ele, avantajul este de partea lor pentru că joacă acasă. „Este un meci decisiv și sper ca să jucăm mai bine, să aruncăm mai precis. În meciul de la Arad, în defensivă am stat bine, dar la aruncările de la distanță nu prea, nu ne-am concentrat cum trebuie. Dar, am reușit să câștigăm o dată pe terenul lor și sper să o mai facem o dată, să repetăm jocul bun de acum două săptămâni. Nu avem variante, mergem înainte, dacă vom avea noroc, vom învinge”, a spus antrenorul sârb al medaliatei cu bronz de pe Mureș.

Americanca Andie Easley a fost cea mai bună jucătoare a FCC UAV în primele două meciuri ale semifinalei cu Sepsi și se anunță o „armă” importantă și marți seara. „Urmează meciul trei, am mai câștigat o dată acolo, știu că mai putem să o facem o dată. Știm ce avem de îmbunătățit față de meciul anterior, credem în puterile noastre, va fi bine, suntem încrezătoare”, afirmă extrema lui Popov.



Și cealaltă semifinală a LNBF se va decide în meciul cu numărul 3. Vineri seara, CS Municipal Târgoviște a trecut cu 67-62 de CSM CS U Constanța pe teren propriu, iar meciul decisiv e tot marți seara, pe Litoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button