Fotbal judetean

Liderul nu iartă nimic, axa Vezan – Bădăuță a funcționat la poalele cetății: Păulișana Păuliș – Viitorul Arad 0-1


Trupa patronată de Giovanni Catanzariti a mai făcut un pas mare spre titlul de campioană județeană și implicit barajul de promovare în Liga a 3-a, după ce a câștigat în „fieful” unei dintre echipele cu pretenții. Pe „Otto Grefner” din Șiria, Păulișana Păuliș i-a pus puține probleme Viitorului, care a câștigat la limită, dar și-a creat și alte ocazii importante.

Fiecare formație a avut câte o absență importantă, gazdele pe fundașul Cernat, în timp ce „roș-albii” nu au putut conta pe mijlocașul Sergiu Popa. Mai importantă avea să se dovedească lipsa fundașului lui Ciba, căci adversarii au ajuns în diverse ocazii în careul advers. Asta după 20-25 de minute, timp în care duelul a fost destul de echilibrat. Vezan a început să urce la „catedră” și, după două șuturi în blocaj, i-a pus mingea pe cap lui Munteanu, care a trimis în bară. Avea să fie faza ce a anunțat deschiderea tabelei, ce a venit în minutul 42. Atunci, același Vezan a pas inteligent pe culoar, iar Bădăuță l-a învins cu o execuție de finețe pe Toma.

De la cabine s-a revenit la 0-1 și cu un șut al lui Gabi Pop pe lângă poartă, care s-a alăturat unei reluări imprecise a lui Pleșca, încă din prima parte. În rest, Viitorul a fost stăpână pe situație și Blickling putea liniști defintiv lucrurile, dacă nu ar fi tras de puțin pe lângă după o pătrundere în banda dreaptă. Păulișul putea rămâne în zece oameni dacă Mircea Ardelean ar fi fost sever cu Crișan, care a făcut fault de al doilea „galben”. Doar că nici așa, gazdele nu au avut forță să atace, ba, mai mult, au riscat să mai primească un gol, două. În minutele 87 și 90+3, Bădăuță, găsit bine în careu de Munteanu și apoi Vezan, l-a evidențiat pe portarul Toma, a doua ocazie fiind de-a dreptul rarisimă.

Ciba: „Viitorul a fost astăzi echipa mai bună, am găsit o echipă nepregătită din toate punctele de vedere”

Lucian Ciba rămâne doar cu victoria contra Șimandului și remiza de la Zăbrani, iar acum bifează două eșecuri la rând, după cea de la Beliu, tot fără gol marcat. „Am fi dorit mai mult, puteam un pic mai mult, dar am întâlnit echipa de pe primul loc. Am încercat să jucăm, să creăm câte ceva, dar s-au apărat bine. Am suferit un pic în față, atacanții nu prea au formă sportivă bună, când ai ocazii cu echipe bune trebuie să fructifici ceva. Defensiv am stat bine, nu au avut nici ei ceva ocazii în prima repriză, în a doua ne-au prins pe contre, cânc noi ne doream egalarea. Au câștigat meritat, dar am avut o primă repriză bună, echilibrată, păcat că am luat un gol pe finalul ei, care a făcut diferența. Dacă intram cu 0-0 la pauză, poate era altfel. Viitorul a fost astăzi echipa mai bună. Eu am preluat Păuliș din etapa a treia, am găsit o echipă nepregătită din toate punctele de vedere. Nici fizic, nici tactic, nimic și sunt lucruri care trebuie puse la punct cu răbdare. E foarte mult de lucru, am reușit să schimb poate doar ca atitudine, nu suntem o echipă cum se pare că a arătat în tur. Încercăm să facem ceva din mers, să facem și puncte, dar și ca joc, iar din punct de vedere fizic să mai îmbunătățim un pic. Din vară sper să fie mai bine, la nivel de lot mai trebuie produse ceva schimbări. E păcat pentru că se fac eforturi de către domnul primar Turcin, Consiliul Local și președintele Florentin Iancu, ca să se poată face performanță”, a spus Lucian Ciba, tehnicianul celor din Păuliș.

Pavel: „Aveam nevoie de aceste puncte într-o deplasare grea”

La începutul acestei săptămâni, Laszlo Balint a preluat-o pe Petrolul și l-a chemat lângă el și pe Alexandru Radu, care-l ajuta pe Flavius Pavel la Viitorul. Dar acesta din urmă s-a reorientat repede și l-a luat lângă el pe Ioan Pașcu, veteranul fotbalist, care a fost „secund” și la Cermei, în Liga a 3-a. „Pașcu are deja o experiență împortantă ca antrenor, știe și cum să le vorbească băieților, e un câștig după plecarea lui Alex. A și debutat cu dreptul azi, într-un meci ce se anunța complicat, dar nu a fost tocmai așa. Am dominat destul de clar, zic eu, deși am început puțin mai greu meciul. Apoi am avut bara lui Munteanu, golul lui Bădă, păcat apoi de ocaziile ratate, ca să stăm mai liniștiți pe final. Dar, gazdele nu au avut nicio ocazie clară de gol, nu am riscat nimic, aveam nevoie de aceste puncte într-o deplasare grea. Dar, toate meciurile sunt dificile, au fiecare istoria lor, mai e mult până să vorbim despre locul 1 și baraj. Azi mă mai bucur că a revenit și Tibi Bier pe gazon după ceva timp de absență, dar și jocul în general bun al băieților. Pălăria jos și pentru Vezan, care joacă cu inflitrații la genunchi și e mereu printre cei mai buni. Bădăuță este și el un câștig, dar am câștigat ca echipă și azi, ca și meciurile ce au trecut”, a punctat Flavius Pavel.

Formații:

Păuliș: Toma – E. Calancea, D. Crișan (75 C. Morariu), Pleșca, Varga – S.  Berar, G. Pop, Schinteie, Gavrilaș (71 Nădăban) – Moldovan (75 Marc), Brândușe. Antrenor: Lucian Ciba.

Viitorul: Gârlea – Stoianovici, Bier, Munteanu, Pantea  – Kocsis, Fl. Gîlcă – Blickling, Vezan, Bulboacă (86 Rotar) – Bădăuță. Antrenor: Flavius Pavel.

Arbitri: Mircea Ardelean – Denis Calnacov, Daniela Șușca.

Observatori: Mihai Jivan, Andras Mako

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button