UTA Arad

Set „roș-alb” în amicalul cu sora mai mică: Progresul Pecica – UTA 0-6





Progresul Pecica va termina sezonul 2023-2024 cu trei întâlniri în fața unor echipe din SuperLigă. După Petrolul și Hermannstadt (adică următorul și precedentul adversar al UTA-ei), divizionara terță a găzduit-o pe echipa lui Mircea Rednic într-un meci amical, eveniment, pentru orașul aflat la 20 de kilometri de Arad. Iar „roș-albii” s-au impus la scor de tenis după un final în care pecicanii au coborît cu totul garda.

„Galben-albaștrii” i-au pus încă din start în „vitrină” pe toți cei cinci jucători împrumutați de la UTA, fundașii Nasiru și F. Nortey și mijlocașii Shiaondo, Borcea și M. Salka. Dincolo, C. Mihai își revine după problema medicală avută la călcâi, în timp ce Rednic a trimis pe teren o linie ofensivă fotmată doar din jucători care bifează minute puține în campionat. Evident, UTA a dominat teritorial meciul de la Pecica și în primul sfert de oră și-a creat și două ocazii importante. Rareș Pop a pătruns pe dreapta și a tras doar în plasa laterală, iar Tudorie a finalizat prea slab din poziție bună pentru a-l învinge pe Gakos. Pecicanii s-au bazat pe contraatacuri purtate în special de Borcea și Salka, dar Iacob, revenit între buturi după necazul pe care l-a avut în familie, nu a avut nimic de apărat. „Roș-albii” și-au amintit că sunt echipa de prim eșalon pe finalul reprizei. În minutul 36, Lopez a centrat din dreapta și Morar a reluat cu capul în bara din stânga lui Gakos. Și tot Ariel Lopez, folosit fundaș dreapta, a ajuns în poziție de centrare, dar de această dată balonul a fost luat de vânt și s-a dus aproape de vinclu, la colțul lung al porții gazdelor. Era chiar minutul 45 și Bătrâna Doamnă a intrat cu avantaj la cabine.

„Bătrâna Doamnă” a s-a prezentat cu o altă garnitură la startul reprizei secunde, adică mare parte din titularii lui Rednic, iar asta s-a reflectat și pe tabelă. La 3 minute de la reluare, Luckassen a deviat în 6 metri pentru Micovschi și acesta a trimis din prima la vinclu. A fost un adevărat asalt la poarta tânărului Burtic și după ocaziile lui Conte (2) și Luckassen, Fabry a făcut 0-3 cu un șut cu efect de la marginea careului. Era minutul 67, iar după alte două minute, Ezekiel l-a angajat în careu pe Luckassen și olandezul a înțepat balonul pe lângă Burtic. Showul „roș-alb” l-au completat Omondi care a driblat la marginea careului și a trimis în stânga lui Burtic (min. 77) și Ezekiel (min. 79), nigerianul trimițând și el pe sub nefericitul goal-keeper al Progresului din lateral stânga. Ultima oportunitate le-a aparținut amfitrionilor, mai precis tânărului Patrick Pașcalău, care a ajuns unu la unu cu Kucher, dar a tras exact în acesta.

„Centralul” Jurcă a fluierat mai repede finalul, iar tabela s-a oprit la 0-6, scor cu care pecicanii au pierdut și în Cupă, cu Hermannstadt și Corvinul.

Formații: 

Pecica: Gakos (46 Burtic) – Moraru, Nasiru (55 Gomboș), Arsene (70 Szep), F. Nortey (65 A. Pașca) – Shiaondo (46 Wild), A. Iuga (72 Shiaondo) – M. Salka (67 Matyus), L. Bodri (55 Bozian), I. Pop (67 Bănățan) – Borcea (46 Pașcalău). Antrenori: Dan Stupar și Bogdan Bozian

UTA (prima repriză): Fl. Iacob – Lopez, Iurasciuc, Benga, Rodrigues – Pedro, Freitas – R. Pop, Moraru, A. David – Tudorie. Antrenor: Mircea Rednic

UTA (repriza a doua): Kucher – Căpușă, Stolnik, Conte, Trif – Micovschi, Vulturar, Fabry, Omondi – Ezekiel, Luckassen.

Arbitri:  Tudor Jurcă – Andreea Șușcă, Nicoleta Șușcă

4 comentarii

  1. Prea mari pentru un război mic ! Rezultat dorit măcar odată la partide oficiale. Adevărat ca avem doi de 6. Goluri date și goluri primite Mai avem unul. ,, 6, vine BALINT”!! Frumusețea la fotbal e mereu proaspăta dorința de victorie.

    20
    2
  2. Un test foarte bun inaintea meciului cu, petrolistii. Importanta a fost omogenitatea echipei,relatiile de joc din ce in ce mai bune. Sper ca, la meciul cu, Petrolul UTA. sa scoata cel putin 1 punct. FORTA UTA Arad !!!

    17
    0
  3. S a jucat doar la o poartă! Pe o vreme crâncenă. A doua repriza Pecica nu a mai reușit sa se apere organizat, s a rupt meciul!

    5
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button