Sporturi de contact

Aproape 800 de judoka s-au bătut la Sala Sporturilor „Victoria” pentru medaliile naționalele la U13 și U15, șase dintre ele au rămas în posesia arădenilor!În luna aprilie, toate drumurile judoka din România au dus la Arad, mai precis la Sala Sporturilor „Victoria”. Aici li s-au înmânat medaliile naționale seniorilor, în urmă cu două săptămâni, dar și copiilor sub 15 și sub 13 ani, în weekendul încheiat ieri. Organizatorul celor două competiții majore a fost Clubul Universitatea Arad, care a fost gazdă primitoare pentru aproape o mie de sportivi, dar și conducerea Federației Române de Judo sau zecile de arbitri care au oficiat de pe saltele sau din fața monitoarelor. 

Jeberean: „Aradul bate recordul în acest an, CS Universitatea va avea echipă de fete în EuroLigă”

Din calitatea sa de șef al comisiei tehnice federale, arădeanul Marius Jeberean a fost implicat trup și suflet în bunul mers al lucrurilor, iar concluziile sale sunt  pozitive. „Cu cei mici a fost mai greu decât cu seniorii. Pe lângă faptul că au fost mai mulți, aproape 800 de sportivi, sunt foarte iuți și rezistenți, chiar am văzut un nivel tehnic destul de bun. Aradul e suntem singurul oraș din țară care găzduiește două finale anul acesta. Ar mai fi și Satu Mare, cu finala de cadeți și faza finală a Cupei României la seniori, dar ca și număr de sportivi participanți Aradul bate recordul anul acesta. Sigur, eu și Victor Bălășoiu, ca arădeni, contribuim mult la calendarul național, însă fără sprijinul Universității Aurel Vlaicu, al clubului sportiv, nu ar fi posibil să organizăm aceste finale. Este nevoie de finanțare, iar domnul manager, Ovidiu Șerban, a fost la înălțime din acest punct de vedere. Vreau să-l felicit eu dacă nu o fac alții, atât pe el cât și pe familia Szabo, pe Cristina și Carol, care se implică total în tot ceea ce înseamnă organizarea unor astfel de întreceri majore. Cât despre sportivii din Arad, la seniori s-au luat ceva  medalii mai prețioase, la copii mai puține. Dar pepinierele de judo din Arad funcionează,  viitorul judoului din orașul nostru e asigurat, cu atât mai mult cu cât atunci când ajung la nivelul de seniori nu trebuie să-i mai dăm în alte orașe, la CSM-uri. CS Universitatea Arad vrea să-i păstreze și să facem echipe de seniori, iar prima dintre ele este cea feminină care va participa și în Euroligă. Ca și proiecte de viitor, la anul am dori să organizăm o balcaniadă în Arad. Eu sunt vicepreședinte al Asociației Balcanice de Judo și președintele Comisiei de Arbitri din Balcani și voi propune pentru anul 2025 un concurs aici, la Arad. Avem acordul de principiu al domnului Ovidiu Șerban și știu că el nu refuză niciodată atunci când e vorba despre sportul de performanță”, ne-a declarat Jeberean.Șase medalii arădene, David e vicecampion național

Din păcate, Aradul nu s-a ales cu niciun titlu național. Cel mai aproape a fost George Alex David, de la CSȘ Gloria, care – însă – a trebuit să se mulțumească cu medalia de argint la categoria 55 kg (U13). Antrenorii arădeanului sunt Luca Kunszabo, Cristian Mercea și Iosif Takacs, care i-au mai avut pe locul 5 pe Matei Kunszabo și Oliver Loczi. CS Judo Arad a avut trei medaliați cu bronz: Darco Dranici (categ. 46 kg, U13), Cristian Crîsnic (categ. 42 kg, U15) și Yannis Boloș (categ. 46 kg, U15). Sportivii sunt pregătiți de Cristian Rus, care l-a mai avut pe Tudor Pușcaș pe locul 5. După 6 ani, Victoria Nădlac are din nou o medalie națională, prin Luca Covaci (locul 73 kg, U15), pregătit de profesorul Adrian Rău și Marc Boldiș. CSM Arad (antrenori Ionel Lazăr, Gabriela Botaș și Dorin Drimbe) a avut și ea un medaliat, tot cu bronz, pe Bogdan Georgescu (categ 50 kg, U15), iar Paula Ilașcu, Melina Roșca, Rareș Roșca au venit pe locul 5.

Gazdele de la CS Universitatea au fost la un meci de bronz prin Casian Gușet și Ariana Csapo, pregătiți de Carol Szabo. Toți judoka urcați pe podium la „naționalele“ de la Arad și-au câștigat dreptul de a participa la Balcaniada de la Skopje (Macedonia), U 13, respectiv cea de la Cluj, la U 15.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button