Gloria LT Cermei

Cermeiul a încercat să conteze și pe Adi Rusu pe finalul sezonului, dar rămâne să se descurce fără el: „Cu Lipova sper să vină victoria care să ne deblocheze”





În afară de Pecica și, poate, de Socodor, care a pus deoparte puncte prețioase în această primăvară, celelalte divizionare terțe arădene nu se simt prea bine. Două dintre ele se înfruntă sâmbătă, de la ora 17, în Cermei – Lipova, adică duelul celor mai vechi reprezentante ale județului Arad în Liga a 3-a.

„Sămădăii” sunt – oarecum – obligați să miște clasamentul după ce au alunecat pe loc direct retrogradabil, iar conducerea clubului a încercat să aducă un plus pe acest final de sezon. Au încercat să-l legitimeze pe Adrian Rusu (39 de ani), fostul fundaș al celor de la UTA, Rapid, FC Brașov sau Pandurii Târgu Jiu, însă din motive birocratice nu s-au reușit. Totuși, acesta și-a dat disponibilitatea să ajute cu ce poate în procesul de pregătire. „Cermeiul rămâne unul dintre cluburile mele de suflet, am promovat cu ei în Liga a 3-a, iar nea Petre Bulza are respectul meu pentru cum se implică de ani buni în fenomen. Nu s-a putut să-i ajut din teren pe acest final de sezon, dar dacă Radu (n.a. Popa) are nevoie de mine, o să-l ajut cu ceea ce pot. Și el un băiat dedicat, la început de drum și merită mai mult decât rezultatele de acum”, ne-a mărturisit fotbalistul care ultima oară a jucat pentru Victoria Felnac în urmă cu doi ani. Fiul acestuia, Robert Rusu (16 ani) a debutat și el la Cermei în startul acestui an, înre buturi.

La rândul său, Petre Bulza a recunoscut că ar fi dorit să aibă un jucător cu experiența lui Rusu pe teren în ultimele etape, dar oricum echipa sa e datoare să ducă „corabia” în port până la finalul sezonului. „Am făcut tot posibilul să-l legitimăm pe Adi, nu s-a putut, rămâne ca restul băieților să apeleze la orgoliul lor fotbalistic și să facem punctele care să ne salveze de la retrogradare. Nu cred că cineva consideră că Cermeiul are lot de locul 9 în Liga a 3-a, doar că trebuie să demonstrăm pe teren cine suntem și ceea ce putem. Avem neapărat de o victorie care să ne deblocheze, eu cred și sper că o s-o obținem sâmbătă, cu Lipova. Până acum 2 ani, mereu i-am încurcat în special la Cermei, între timp s-au mai schimbat lucrurile, dar sper să schimbăm din nou tendința. Întâlnim o echipă bună, o parte din jucătorii lor au fost și la noi, inclusiv antrenorul Norbi Polgar, deci îi cunoaștem și antrenorii vor lua măsuri. Dar, în primul rând, trebuie să jucăm noi și mai ales să nu mai facem greșelile copilărești de pe faza defensivă, din cauza cărora am luat prea multe goluri în acest început de an”, afirmă președintele „sămădăilor”.

Piț, Balazs și – probabil – Hațegan nu vor fi apți nici pentru meciul de sâmbătă, așa că primul „11” ar putea fi format din: Balica – Stamorean, Lazăr, Siminic, Botaș – Tănase, Iosu – Ghighilicea, Vasinc, Sevici – Cornicioiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button