UTA Arad

UTA poate risipi orice fel de emoții în compania Oțelului, iar filosofia nouă a lui Rednic să o bată pe cea veche a lui Munteanu: „Cel mai important meci al anului!”





Oțelul este una dintre cele 5 echipe pe care UTA nu a învins-o în acest sezon al SuperLigii, singura din play-out. Ocazia se ivește joi, de la ora 16,45, în etapa cu numărul 6, în etapa intermediară comandată de FRF pe „altarul” echipei naționale, care se pregătește de participarea la Euro 2024. Pe lângă ambiția de urca pe locul 7, chiar în fața gălățenilor, arădenii scapă de absolut orice emoții privind retrogradarea, evitând 100% și participarea la barajul de menținere. Tocmai de aceea, Mircea Rednic vorbește despre cel mai important meci al anului și pare a avea și o ambiție specială cu Dorinel Munteanu.

Rednic: „ Avem tot interesul să arătăm că suntem echipa cea mai bună, să ajungem pe locul 7”

„Puriul” nu și-a recuperat nici unul dintre jucătorii care au absentat la Ploiești, este vorba despre Benga și Fabry, dar l-a mai pierdut și pe Freitas. Rednic spune că nu e îngrijorat, fiindcă are variante și trasează coordonatele după care ar dori să se desfășoare partida. „Deși i-am dominat destul de clar în special în repriza a doua în campionat, nu a existat meci atunci. Am luat două goluri în cinci minute pe greșelile noastre, n-am apucat să mă așez pe bancă. Dar asta e echipa lui Dorinel, te taxează și se apără foarte bine. Și văd că în ultima perioadă face și un pressing pe care nu-l făceau atunci, poate și pentru că au moral bun, au mai multă încredere. Dar eu sunt foarte convins că vom face un meci bun și că vom reuși să câștigăm ca să arătăm că suntem cei mai buni din play-out. E și un test pentru noi, să vedem dacă regretăm că nu ne-am luat licența sau am făcut bine că nu ne-am luat licența. E un meci de baraj pentru Europa, așa, în ghilimele. Avem tot interesul să arătăm că suntem echipa cea mai bună, să ajungem pe locul 7. Acesta e obiectivul nostru, căci clubul ia o sumă importantă de la televiziuni, iar noi ne îndeplinim obiectivul. Căci dacă o batem pe Oțelul ne salvăm și matematic, așa că toată lumea își dorește această victorie. Nu o să fie relaxare după, dar altfel abordezi meciurile echipele care sunt disperate și tu deja ți-ai îndeplinit obiectivul. În plus, vor putea intra toți jucătorii. Așa că mâine e cel mai important meci din anul acesta. Mi-a fost dor și de publicul arădean, vrem să ne facem fericiți și suporterii, dar și copiii care vor veni. Să nu-i uităm pe cei mici, care au fost la mare înălțime. Îi așteptăm cu drag, sper să nu-i lăsăm acum, să ne folosim de ei doar când avem nevoie”, a adăugat tehnicianul arădenilor, la revenirea, după două etape de suspendare, a fanilor utiști în tribune.

Deși mai în vârstă cu 6 ani decât omologul său, Mircea Rednic susține că filosifia nouă e sa, iar cea veche a lui Dorinel Munteanu. Dar, totodată, spune că nu-l judecă pe acesta și că – până la urmă – contează rezultatele. „Asta nu ține la meciul de joi, dar chiar e și un moment important. Să vedem acum o filosofie pe model vechi și o filosofie de pe model nou, cu toate că el e mai tânăr. La ce mă refer? Vorbesc așa, de antrenamente, de comunicare, dar nu judec. Chiar nu judec și, știți cum e, importante sunt rezultatele. Așa am gândit eu și așa mi-am format o filosofie, nu am antrenat degeaba pe unde am antrenat. Dar nu contează și nici nu vreau să fac o comparație. Fiecare vede în felul lui jocul și – până la urmă – tot la rezultate se ajunge. Dacă ai rezultate, lumea uită felul cum pregătești echipa. Deci mâine vedem un pic care o să fie mai bun”, a mai afirmat „Puriul”.  Mircea Rednic, care nu poate conta pe trei dintre titularii săi obișnuiți, fundașul Benga și mijlocașii Freitas și Fabry.

Munteanu: „Vom trata jocul foarte, foarte serios pentru că pentru noi nu s-a terminat campionatul”

Oțelul este adevărata surpriză plăcută a sezonului în SuperLigă, fiind deja salvată din postura de nou promovată și mai ales calificată în finala Cupei României, unde va întâlni divizionara secundă Corvinul. „Mergem la Arad  să facem o partidă bună, solidă. Avem în față o echipă bună, care mai ales în jocurile de pe terenul propriu, susținută de suporteri, este periculoasă. Au și  jucători valoroși, din punct de vedere tehnic sau individual, dacă pot să spun așa. Dar, vom trata jocul foarte, foarte serios pentru că pentru noi nu s-a terminat campionatul. Trebuie să uităm tot ce am făcut până acum, este un domeniu trecutului, rămâne istorie. Vrem să continuăm rezultatele bune din play-out și să ne menținem într-o formă foarte bună. Bineînțeles, UTA va juca pe teren propriu, în fața unor suporteri înflăcărați sau apropiați de echipă, dar nu ne dezavantajează acest lucru. Un fotbal fără spectatori sau fără susținătorii echipei gazde, parcă nu are acel farmec de competiție. Este foarte bine, jucătorii nu cred că se sperie de un stadion plin, dacă vor fi, știu eu, 10, 15, 20 de mii, cât e stadionul la Arad. Vom aborda jocul foarte serios, în acești zile nu am avut posibilitatea să facem antrenamente, doar ne-am concentrat foarte mult pe recuperarea fizică a jucătorilor. Am mai spus-o, în 30 de zile vom avea 8 meciuri în care a fost și va fi foarte mult efort depus, dar avem condiții de recuperare foarte bune. Jucătorii sunt conștienți de importanța acestui joc și mă bucur de asta, Îmi doresc din suflet să terminăm cu bine play-outul, adică cu rezultate pozitive și, bineînțeles, dacă am ajuns în finala Cupei României, îmi doresc să o câștig eu”, a punctat și antrenorul gălățenilor, care nu-l are la dispoziție pe portughezul Maciel, care e suspendat.

Formații probabile:

UTA: Iacob – Căpușă, Conte, Stolnik, Rodrigues – Cr. Mihai, Pedro – Micovschi, Ezekiel, Omondi – Luckassen.

Oțelul: Pap – Zhelev, Yabre, Cisse, M. Silva – Cisotti, Zivulic, S. Teles – Al. Pop, Rusevic, Bodiștean.

Arbitru: Viorel Flueran (Craiova) – Alexandru Cerei (Cluj), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Sorin Vădana (Cluj)

Camera VAR: Florin Andrei (Târgu Mureș), Florin Mazilu (Satu Mare)

Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara)

Delegat LPF: Claudiu Boaru (Mediaș)

7 comentarii

  1. Chiar si fara trei „piase grele” in teren pentru meciul de astazi (Benga, Fabry, Freitas) cred ca UTA are in lot jucatori mai tehnici decit Otelul.

    Pe de alta parte se pare ca Dorinel Munteanu are momentan o foarte mare incredere in rezilienta fizica a lotului sau, in ciuda unei agende incarcate a Otelului care alearga dupa doi iepuri deodata, in speranta ca v-a prinde un loc in Conference Ligue. Clubul SC Otelul pare a fi momentan in suferinta din punct de vedere financiar si iata ca este nevoit sa taie la greu cheltuielile de deplasare ale lotului la Arad. Au ajuns cu trenul, vor pleca inapoi cu trenul ! De apreciat sacrificiul jucatorilor in dorinta si ambitia lor de a evolua in Europa. Clubul a platit licenta pentru Conference Ligue iar jucatorii la rindul lor s-au angajat sa faca sacrificii in atingerea acestui obiectiv !

    Fara indoiala presiunea v-a fi pe Galati.

    Bafta multa UTA pentru cele 3 puncte care ne pot salva matematic de la retrogradare astazi si a banilor de prime pentru baieti pentru atingerea obiectivului din acest sezon.

    14
    4
  2. Baietilor nostrii le- as spune sa nu sa culce pe urechea ca oaspetii au venit cu trenul. Cu siguranta ca otelul va face tot ce poate sa obtina un rezultat bun la Arad. Deci mare atentie si seroizitate sa nu avem surprise.

    17
    0
  3. „Deși i-am dominat destul de clar în special în repriza a doua în campionat…”…hm, trebuie sa cred ca incepe sa ma lase memoria ? 🙂 …apoi, nu inteleg si nu voi intelege niciodata de ce conferintele astea de presa trebuie sa fie pline de opinii si opinii si sa arate ca niste campanii electorale…

    8
    0
  4. Ceea ce spune Rednic nu este in concordanță cu realitatea, echipa joacă chiar rău in multe momente ale jocului! UTA are jucători care au fost odată foarte buni dar acum sint ,,epuizați,, in schimb Oțetul are in lot jucatori care sint in perioada de vârf foarte activi si foarte energici! De aceea cred ca UTA nu are nici o sansă in fata Otelului , chiar daca UTA are un lot mai valoros pe hîrtie dar in teren lucrurile stau total diferit! UTA -Otelul 1-3

    1
    17
  5. Anton, la nivelul valoric al lotului, al unui stadion nou si cu tribune pline, a unui antrenor cu experienta si al unei istorii cum e a UT-ei ar trebui sa le dam vreo 3-0 fara drept de apel descultilor de la Otelul.

    7
    0
  6. Bravo Băieților , ați făcut suporterii fericiți vrem și la lași să faceți un joc bun !!!???????????? ????✌️✌️✌️????

    4
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button