UTA Arad

Tony da Silva, savuros înainte de Iași – UTA: „Trebuie să avem cojones, dacă aș putea să le dau un pic de sânge jucătorilor mei…Presiunea e la război”





Politehnica Iași își joacă duminică, pe teren propriu, în meciul cu UTA o ultimă carte de a mai păstra șanse pentru evitarea retrogradării. Ieșenii nu au decât o victorie în cele șase etape din play-out, se află pe loc de baraj și sunt condamnați să bată UTA pentru a nu cădea pe loc retrogradabil.

Antrenorul Iașiului, Tony da Silva, s-a arătat dezamăgit de atitudinea elevilor săi în meciul pierdut în deplasare cu Universitatea Cluj (0-1) și a avut un discurs fără precedent prin care a încercat să-și motiveze jucătorii. Tehnicianul lusitan a declarat că jucătorii trebuie să-și demonstreze bărbăția în aceste ultime trei jocuri din play-off și să nu fie lași, să joace pentru club și pentru cariera lor. „Suntem foarte dezamăgiți că nu am putut să le oferim suporterilor un rezultat bun cu Universitatea Cluj. Ei meritau mai mult. Și noi suntem supărați, le-am spus și jucătorilor asta. Nu sunt supărat pentru rezultat, ci pentru atitudine. Suntem într-un moment decisiv în campionat, fiecare meci e decisiv. Trebuie să avem cojones! Eu sunt un învingător, un om pozitiv. Vreau ca jucătorii mei să intre pe teren cu responsabilitate față de club, față de oraș, față de cariera lor. Ori suntem învingători, ori lași. Dar eu niciodată nu am fost laș în cariera mea. Voi lupta până la sfârșit. Vreau ca jucătorii să mănânce iarbă. Așa am fost ca jucător, așa sunt și ca antrenor. Dacă ei joacă cu inimă, cu unitate, cu spirit, cum a fost cu Craiova, cu Dinamo, cu Voluntari, nu mi-e frică de nimeni și am încredere în ei. Dar dacă mergem cu nasul sus ne bate toată lumea. Eu nu vreau ca echipa mea să fie lașă, vreau să fim bărbați și să luptăm până la sfârșitul campionatului”, a declarat Tony da Silva.

„Jucăm pentru club și pentru copiii cu autism”

Sâmbătă, cu o zi înaintea partidei cu UTA, se împlinesc 79 de ani de fotbal la Iași, iar Tony speră ca elevii săi să joace pentru istoria formației ieșene. Dar și pentru copiii cu autism, zi ce va fi marcată duminică. „Mâine e o zi importantă pentru fotbalul ieșean, este sărbătoarea clubului, se împlinesc 79 de ani de fotbal la Iași. Noi suntem datori față de istoria clubului. Duminică este și Ziua Autismului (n.r. Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului) și noi avem o responsabilitate ca profesioniști să fim un exemplu pentru copiii cu autism. Toți visează să ajungă fotbaliști, iar noi suntem sănătoși și jucăm fotbal. Mâine este ziua clubului, duminică jucăm pentru copiii cu autism. Eu nu fug! Dacă băieții joacă cu voință, sunt liniștit. Dar dacă mergem în costum, nu avem nicio șansă! Eu vreau jucători cu bărbăție pe teren și cu mentalitate de învingători. Pentru că așa sunt eu. Nimeni nu mi-a dat nimic în viață, am luptat pentru tot, am luptat să-mi ajut familia. Avem soții, bunici, copii, ei trebuie să fie mândri de noi. Presiune e la război, e atunci când ai copii și nu ai ce să le dai să mănânce. Noi facem ce iubim, ce ne place, jucăm fotbal”, a mai spus portughezul

„Avem o șansă în plus”

Tony da Silva spune că echipa sa este avantajată de faptul că va juca în ultimele trei etape cu echipe care nu au presiunea retrogradării. „Adversarele noastre joacă între ele, nu pot să câștige toate, vor pierde puncte. Noi avem o șansă pentru că jucăm cu niște echipe care nu au presiune, suntem un pic norocoși din punctul acesta de vedere. Întâlnim o echipă bună, cu un antrenor valoros, Mircea Rednic. Dacă aș putea să le dau un pic de sânge jucătorilor mei, le-aș da. Dacă aș putea să intru zece minute pe teren să la arăt atitudine, aș intra”, a conchis Tony.

Poli nu va conta în acest meci pe Luca Mihai, accidentat, în schimb va reveni Mihai Bordeianu, absent la Cluj, cu Universitatea.

Sergiu Buș: „Duminică trebuie să spălăm rușinea de la Cluj”

La rândul său, atacantul Sergiu Buș și-a pus cenușă în cap în numele echipei și a admis că Poli a fost lipsită de atitudine în deplasarea de la Cluj, cu Universitatea. Buș a punctat că el și colegii săi trebuie să spele rușinea de la Cluj în ultimele meciuri din play-out. „La Cluj a fost un duș rece. Am jucat foarte bine în meciurile anterioare și a venit un meci în care nu am avut reacție. Nu avem nicio scuză. E bine că dușul rece a venit acum și nu mai târziu. Vor fi trei finale și meciul de duminică, cu UTA, e foarte important. Sunt sigur că vom avea atitudine. Atitudinea face diferența și în fotbal, și în viață. Ca jucător ai momente grele, zile mai proaste, dar atitudinea nu trebuie să lipsească niciodată. Noi nu am avut asta la Cluj, nu știu de ce. Trebuie să spălăm rușinea de la Cluj”, a precizat Sergiu Buș.

Narcis Pohoață (prosport.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button