ACB IneuProgresul Pecica

Polii clasamentului din play-outul lui C8 se atrag cu doi puști între buturi! Tulcan: „Credem în șansa noastră” v.s. Burtic: „Misiunea mea – să nu iau gol”


Toate meciurile etapei inaugurale a returului play-outului Ligii a 3-a se dispută în Vinerea Mare, începând cu ora 18, când avem parte de două derby-uri arădene. Într-unul dintre ele se duelează polii clasamentului, ACB Ineu și Progresul Pecica, în ceea ce poate fi ultima speranță de a intra în lupta pentru salvare a echipei gazdă.

Tulcan: „Trebuie să facem totul să trecem de ei”

„Alb-albaștrii” și-au întrerupt seria de trei remize cu eșecul, 2-3, de la Periam, ocazie cu care diferența față de Cermei și Socodor a crescut la 7 puncte. În joc mai sunt 15 puncte și ineuanii trebuie să înceapă să câștige dacă mai vor spere ceva oe acest final de sezon. „A fost greu pentru mine la Periam, am revenit după o lună și jumătate în care nu m-am antrenat deloc și apoi alte trei săptămâni de pregătire. Nici echipa nu a intrat bine în joc, parcă am fost crispați, abia după ce am luat gol am ieșit și noi. Am revenit de două ori la 2-1 și 3-2, dar nu am reușit să scoatem nici măcar un punct. Am greșit și eu la un gol, o degajare scurtă în atacantul advers, îmi pare rău, învăț din greșeli. Vineri primim vizita liderului, care domină campionatului, au jucători de calitate, joc bun combinativ, dau multe goluri, ne va foarte greu să scoatem ceva. Îi cunosc pe portarul Burtic, fundașul Gomboș și atacantul Pașcalău, jucători din generația tânără care cresc alături de experimentații Bozian, Arsene, Wild sau frații Bodri. Dar, trebuie să facem totul să trecem de ei, credem în șansa noastră în aceste ultime partide. Cât despre mine, sper doar să nu mai am probleme medicale și să-mi fac treaba când se apelează la mine”, afirmă Andrei Tulcan portarul de 18 ani al lui Cristian Sculici și Teodor Mihuț.

Burtic: „Misiunea mea e clară, să nu iau gol și să răplătesc încrederea domnilor antrenori”

Și Pecica are între buturi un portar under și mai tânăr decât Tulcan. Fabian Burtic e născut în anul 2006 și a început să apere buturile Progresului chiar din meciul tur, din play-out, cu Ineul. În cinci partide, tânărul goal-keeper a primit un singur gol, acum două runde, în succesul cu 4-1 al echipei sale cu Cermeiul. „Nu mi-a picat prea bine când am luat primul meu gol în Liga a 3-a, speram să închid poarta în tot acest play-out. Avem echipă bună, colegii din fața mea mă ajută, cred că deja am cucerit și matematic locul 5, dar asta nu înseamnă că ne vom relaxa. În schimb, vom juca fără presiune și sunt convins că vom face meciuri bune, începând cu cel de la Ineu. Sigur vom avea o misiune ușoară vineri, va fi – probabil – ultima șansă a lor să mai spere la salvarea de la retrogradare și se vor agăța de fiecare minge și fază. Misiunea mea e clară, să nu iau gol și să răplătesc încrederea domnilor antrenori. Mi-au spus demult că voi avea șansele mele în play-out sau în play-off, cu toate că am concurență foarte bună în Gakos. Mai fur meserie și de la el la antrenamente, e mai experimentat decât mine, dar m-au ajutat mult și antrenamentele specifice pe care le-am făcut cu Flore Rusu și acum Dan Țapoș. M-au ajutat și cele 6 luni petrecute sub formă de împrumut la juniorii UTA-ei, dar m-am întors acasă și am atins o primă bornă a carierei, să joc constant cu Pecica în Liga a 3-a. Să sperăm că la anul putem ataca promovarea, ar fi foarte bine să ajung să joc cu echipa din orașul natal în Liga a 2-a”, susține portarul „galben-albaștrilor”, crescut la grupa lui Ioan Bănățan.

Bouteraa este incert la gazde, iar Aldan și T. Bodri au probleme medicale la Pecica.

Formații probabile:

Ineu: Tulcan – Zdrențan, Ndiaye, Șerban – Călin, Susan, Mbengue, Buza – Thiam, Banam, Udrescu.

Pecica: Burtic – Moraru, Nasiru, Wild, F. Nortey – Arsene, A. Iuga – Răchită, L. Bodri, Bănățan – Borcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button