UTA Arad

Calculele lui Rednic pentru la anul, pe care dintre jucătorii Rapidului crede că-l va mai antrena? „Visul meu s-a împlinit, dar vreau mai mult”







La un an distanță de la preluarea destinelor „Bătrânei Doamne”, Mircea Rednic susține că și-a atins – în mare – obiectivele propuse. În primul rând, echipa e departe de lupta „la baionetă” pentru salvarea de la retrogradare, dar tot experimentatul tehnician susține că a eficientizat lucrurile când vine vorba despre bugetul de salarii.


Între timp, „Puriul” a și oferit primele nume de care se va despărți în această vară și anume de mijlocașul Marcelo Freitas și atacantul Vlad Morar, dar începe să se obișnuiască și cu gândul că va pierde și dintre jucătorii Rapidului împrumutați pe Mureș. „Încă nu e momentul să vorbim cu cineva de acolo. Rapid a spus clar, în prima parte a pregătirii sunt obligați să se prezinte acolo. Dar, sunt șanse mici să-l avem în campionatul viitor pe Micovschi, sunt șanse mici să-l avem pe Rareș, vom vedea cu Cătălin Vulturar. Visul meu s-a împlinit, am jucat în linia de mijloc cu Ra-Ta-Ta, Rareș, Cristi Mihai și Vulturar. Poate acum înțelegeți de ce l-am lăsat așa de ușor pe Freitas…”, a spus tehnicianul arădenilor.


Chiar dacă a folosit un număr recod de fotbaliști în acest sezon, nu mai puțin de 41, Mircea Rednic susține: „A fost un rulaj sănătos de jucători, căci sunt rezultate. Apoi cred că, ca și buget de salarii, în afară de Kevin (n.a. Luckassen), care are 9.000, căci i s-a mărit din iarnă, restul sunt la 6-7.000. Față de alții care au 12-15 mii…Clujul nu mai vorbesc, de la 10 mii în sus și bani la semnătură și unde sunt? Dar noi nu avem voie să criticăm, trebuie să fim pozitivi, Doamne iartă-mă, e Vinerea Mare. Astăzi (n.a. ieri) mă văd cu domnul Meszar, dar eu nu pot să mai vorbesc de bani. Sunt antrenor, mi-ați zis să îmi văd de treaba mea, să îmi văd de echipă”.

Tot fostul internațional mai afirmă că ar fi fost mai bine ca meciurile ultimelor două runde să se joace la aceeași oră, pentru a se evita speculațiile. Pe de altă parte, Rednic e mulțumit că echipa sa nu e arătată cu degetul, așa cum a fost cazul în alte meciuri. Tehnicianul arădenilor nu a făcut nici o referință, dar – probabil – a văzut și el imaginile cu Florescu, de la Botoșani, spunându-i ceva lui Hanca, de la Petrolul, înainte ca acesta să rateze un penalty. „Ar fi fost corect ca ultimele două etape să fie deodată, mai ales ce se discută și ce s-a întâmplat în ultima etapă și înainte cu o etapă, cu tot felul de acuzații. Nu aș vrea să fiu nici în pielea celor de la Craiova, nici în a celorlalți, căci am fost anul trecut și nu a fost ușor. Tot timpul făceai calculele tale, dar eram și cu gândul și la ceea ce fac adversarii noștri. Stăteam, ne uitam, strângeam din dinți, din buci, din ce puteam. E important să ne îndeplinim obiectivul și primul obiectiv a fost îndeplinit, să rămânem în prima ligă. Că asta ne-am dorit toți pentru anul ăsta și la anul, mai mult ca sigur, va fi altceva. Și eu îmi doresc și toată lumea, dar acum contează foarte mult o clasare pe locul 7 și cred că o merităm ca joc, la felul cum s-a prezentat echipa în ultimele meciuri și în tot acest an. S-a făcut un clasament, am înțeles că doar FCSB-ul e peste noi, restul sunt sub. Vă dați seama dacă aveam punctele astea și în tur, dacă eram la început mai înțelegători, poate să ne fi mișcat mai repede. Oricum, nu am ce să reproșez, toată lumea s-a implicat. A apărut iar că…40 de jucători, a intrat și Mustacă acolo și alți juniori, dar așa a fost și în alt an, că se făceau schimbări. Și vara și iarna se aduceau 15-16 jucători, dar rezultatele nu au fost”, a mai punctat Mircea Rednic.



4 comentarii

  1. Respect Mister Rednic.Vei fi al trei-lea an consecutiv la UTA, un record pentru antenorii din Superliga, esti decan de varsta, experienta cat incape ,atat ca jucator cat si ca antrenor, si in Romania si in Europa.Esti uns cu toate alifiile, unguentele, mistourile, caterincile din Bucuresti pana la Iasi, Craiova, Ploiesti, Arad etc. Demonstreaza in sezonul 2024-2025 ca poti face o echipa, un lot la Arad, in Vestul Romaniei care sa se lupte pentru primele trei locuri cu FCSB, CFR,RAPID,U Craiova sau Farul.La averea pe care ati agonisit-o , prin munca este drept, atat in Romania cat si in strainatate, cred ca ati putea negocia cu UTA, cau Meszar, cu CLM Arad ca sa preluati un pachet majoritar in calitate de actionar la UTA, si sa ramaneti aici la Arad, ca si continuator al Baronului Neumann.In acest fel poate il veti convinge si pe prietenul Andone sa investeasca la Corvinul Hunedoara.S-ar reusi sa se faca un pol de fotbal valoros si spectaculos in Vestul Romaniei !

    28
    6
  2. Privind la calculele lui Rednic, corecte în general, ne ducem cu gândul la cei care aleg fotbalul ca distracție sigura. Adevărat ca la succese te poarta pe aripi de iasomie, dar și zguduie când nu te gândești ca un Richter 6.!! Cine poate rămâne din lotul Rapid ? Nici măcar Stahl, care baga,, carbuni” în pregătiri. Certitudini, majoritatea. Temerea e începutul noii ediții. Loturi cotate gen UTA, iată-i la retrogradare. Au mizat pe o calitate certa și au întrat în colaps prin program. Botoșani, Iași, Voluntari, chiar Dinamo. Apoi la confirmări în noua ediție cu evoluții de prezente în echipa etapei te aștepți la plecări. Speram ca nu ieftin ca acum. Maestrul Petrescu CFR,, cu lot de doamne-ajuta, va privi mai mult la alții decât în ograda lui. O singura speranța reala, chiar la UTA. Privire activa spre propria pepiniera care a putut da un MAN.!!

    33
    16
  3. Stii cum este , Rednic a fost o perioada si la Farul, ma rog Viitorul Constanta, si a cam vazut care este treaba cu Hagi, si patron, si administrator, si sef la Juniori si copii. Nu cred ca ar avea o implicare prea mare in alte zone,dar ar delega pe altii de incredere, dar daca ar fi actionar majoritar ar sti mai bine sa fie manager vis-a vis de transferuri, de contracte cu jucatorii si cu staff-ul si ar fi mai responsabil cu achizitiile.Plus ca ar avea un compartiment juridic si contabil de nota maxima.Mai este si prietenia cu familia Tucudean.Sa vedem ce va fi.UTA a avut rezultate pe termen lung cand a avut stabilitate.Anii cu Coco Dumitrescu in anii 70, cu Feri Tisza in anii 90 cand erau Botis, Panin, Varga Norbi, Sinescu, Todea ,Dragan,G.Radu, Maris, Pap, Tucudean,etc

    21
    0
  4. Fie ca la anul, pe vremea asta, sa fie mai bine decât acum. Daca nu vom avea , din nou, 50 de plecari-veniri-reveniri, omogenitatea echipei ar fi ok .
    Dar, deocamdată, sa ne bucuram de ce avem!
    Și fiți mai smeriți, oameni buni!

    19
    36

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button