UTA Arad

Rețeta financiară a celui mai bun an la UTA din 1974 încoace: Banii din drepturile TV se dublează față de sezonul ce se încheie!







FCSB și UTA sunt echipele ce au făcut cele mai multe puncte în anul 2024 și ambele și-au atins deja obiectivele. Echipa lui Gigi Becali e campioana României cu două runde înainte de încheierea play-offului SuperLigii, iar „Bătrâna Doamnă” a câștigat play-outul, când mai e de jucat o singură etapă, cea de duminică seara, de la ora 21,30.


Pentru gruparea arădeană, locul 7 se traduce și printr-o sumă importantă din drepturile TV pentru sezonul 2024-2025, al cincilea consecutiv în elita fotbalului românesc. UTA va încasa aproximtiv 1,8 milioane de euro, adică aproape dublu decât suma luată în campionatul ce stă să se încheie. În vara anului trecut, „roș-albii” s-au salvat de abia după barajul cu Gloria Buzău și le-a revenit undeva la 950 de mii de euro din drepturi TV, plus alți 300 de mii, fiindcă au terminat sezonul regular pe locul 8. Adică e din nou meritul lui Mircea Rednic și al echipei formată în acest sezon, ce obține cea mai bună clasare a clubului arădean din 1974 încoace.


Din cei 1,8 milioane de euro, vreo 120 de mii merg direct în conturile jucătorilor și antrenorilor, ca și bonusuri pentru atingerea obiectivului, locurile 7-8. Adică, Iacob și colegii săi și-au luat până acum doar jumătate din prime pentru punctele făcute în play-out, urmând să încaseze și restul sumelor prevăzute în contract.

Ce restanțe mai au utiștii?

În ceea ce privește salariile, în acest moment ar fi restanțe de o lună și jumătate către jucători și două către Mircea Rednic, care – însă – a spus în diferite rânduri că pentru el nu banii săi sunt prioritari. Chiar după succesul cu 3-1 cu FC U Craiova 1948, „Puriul” declara: „La mine nu contează asta, cea mai mare satisfacție sunt rezultatele. Mai aveam două pârțuri și mă duceam, așa că nu mă gândesc la bani”, după care a adăugat cu zâmbetul pe buze: „Dar totuși, hai să ne respectăm antrenorul…”



Altfel, clubul UTA a reușit să achite către FRF și cei 50 de mii de lei, contravaloarea amenzii înjumătățite după decizia Comisiei de Disciplină cu priviri la incidentele de la partida cu Dinamo, de la finalul sezonului regular. Arădenii și „câinii roșii” ar fi trebuit să termine campionatul fără spectatori în tribună, dar au fost iertați de câte două meciuri cu porțile închise sau doar cu copii în tribune.

Rednic s-a folosit de jucătorii cumpărați de Rapid și speră să-i mai antreneze și la anul

În fine, să mai spunem că în partea secundă a sezonului în curs gruparea arădeană a contat pe doi jucători pe care a încasat 760 de mii de euro de la Rapid. Rareș Pop a fost vândut cu 720 de mii, plus păstrearea unui procent de 20% dintr-un viitor transfer, iar restul de 40 de mii e cota parte a mutării lui Vulturar de la Lecce la gruparea lui Dan Șucu. Ambii au evoluat sub formă de împrumut la Arad, iar Mircea Rednic speră să-i aibă din nou sub comandă și din vară încolo, la pachet cu Claudiu Micovschi. „Toți își doresc să rămână, dar în condițiile noastre. M-aș bucura să ni-i dea Rapidul împrumut pe cei trei, pentru că sunt jucătorii noștri, dar nu în condițiile lor. Și acum sunt niște condiții pe care eu niciodată nu le-aș accepta la un jucător, câte minute să joace. Să fie fericiți că eu am reușit să pun în evidență un jucător pe care ei nu l-au băgat în seamă, nici în lotul super lărgit nu a fost. E vorba despre Micovschi, care – într-adevăr – are calitate, prezență, forță, viteză, exact ce se caută în zilele noastre”, spunea experimentatul antrenor al „Bătrânei Doamne” la finalul meciului cu FC U Craiova de luni seara.

Galerie foto semnată Mălina Guler, de la meciul UTA – FC U Craiova 3-1

7 comentarii

  1. Familia echilibrata are la baza echilibrul financiar. Cum spun pensionarii, seniorii timpului activ, ,, mai întâi datoriile ” ! Nu exista grupare care dorește succesul fără risc financiar. Aici e jocul destinului. Un destin care trebuie lucrat cu profesionalismul unui slujbaș bancar de talent. La UTA, pierderi asumate, dar și câștiguri recuperatorii. Fără mari investitori dar cu public cotizant la greu. Pericole la plecarea lui Rednic sau la vârfuri valorice. O singulara ieșire financiara de lux. Spargerea scutului care incorseteaza ieșirea la meciuri internaționale oficiale. Cupa, locuri 2,3 , atunci poți fi primit în salonul lorzilor cu CV !!

    30
    8
    1. Unii il idolatrizeaza deja pe Rednic pentru locul al 7-lea obtinut! Cand il compari cu Balint, Poenaru sau Badea risti sa cazi in aceasta capcana. Eu, fiind mai batran il compar pe Rednic, antrenorul echipei UTA cu Coco Dumitrescu sau Tisza. Multi pupincuristi de-ai lui Meszar se fac ca nu inteleg sau nu inteleg diferenta.

      1
      1
  2. …echilibru financiar spui? UTA are interzis la transferuri din partea FIFA! Are datorii la foști jucători, echipa e pe muchie de cuțit cu tot cei aprox 1,8 mil!

    13
    61
  3. Este exprimata și situația datoriei. Cu notabile eforturi de remediere. E bine ca Anton , sa fie sceptic. Tine de cald dușmanilor unui adevăr care irita. Echipa se descurca și fără sfaturi din tabăra în negru profund. Profund și dăunător.

    46
    11
  4. Deocamdată, aşa după cum reiese dintr-un clasamant al celor pă „minus”, luat de la ” ghesepe”, anu’ asta UTA s-a aşezat pă un ” confortabil” loc dă play -off.Dacă scadem primele locuri( fcsb, craiova, chefere, etc) ,care au alt calibru, atunci suntem in top! La pierderi financiare. Că doar NU dăgeaba fluierăm din dej’te cu primu’ loc in play-out şi fara obiectiv european.In afară dă cel al baronului moțucaş.Şi se pare că cei 1.8 milioane ar fi mai puțini decât cei de la pierderi. Primu’ barometru? Obiectivul pentru sezonul viitor si modalitatea de a-l atinge. Pentru cei care vor să mă pozitioneze intr-o ” anumită ” tabără, le zic să verifice postarea din perioada sezon regulat,când am spus sus şi tare ca NU VOM RETROGRADA! Şi nu prea se incumeta nimeni la prognoze. Incă o dată FELICITARI! ,pentru rezultatul sportiv. Cu mult peste cel administrativ…
    HAIDE UTA!!!

    15
    17
  5. De fapt administrativul iese în fatza ! Gura păcătosului… Nu am vrut sa iritam niște abordări cu ceva dreptate. Pe asta se bazează multe exprimări. Ceva adevăr împletit în frustrări personale. Înjura, înjura ca tot rămâne ceva.! Le cobora vrerea spre nulitate de conținut, rezultatele. Nu ne ferim sa acordam un premiu de excelenta lui Meszar. Singurul conducător căruia nu i se aude gura, chiar când e muscat de hiene.!!

    38
    13
  6. Domnule Ionescu, știți cum se spune: musca găsește rahatul și într-o grădină de flori, albina găsește floarea și pe un munte de rahat…

    9
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button