Fotbal judetean

Eurogoluri de trei puncte, portarul Rusu a ajuns la spital: Victoria Felnac – Unirea Sântana 1-2


Devenită o adevărată „bestia nerra” pentru Unirea Sântana în anul 2023, cu remiza ce trimis titlul și promovarea în Liga a 3-a la Socodor, dar și victoria ce a dus la schimbarea lui Radu Anca de pe banca tehnică, Victoria Felnac știa că va avea parte de o replică tare din partea „roș-negrilor”. Așa a și fost, cu toate că echipa câștigătoare s-a decis după două execuții de autor, adevărate eurogoluri semnate Abraham și Copil.

Echlibrate valoric, cele două formații s-au tatonat minute în șir. Până la deschiderea scorului, la mijlocul primei părți, doar Tomuț a ajuns pentru gazde în poziție de gol, dar reluarea sa din 7 metri a fost în blocaj. Și a venit minutul 24, când ghanezul Abraham a șutat perfect, din întoarcere, de la 26 de metri ușor lateral stânga și mingea s-a dus aproape de vinclul de la colțul lung: bară-gol! VI-FE a reacționat cu o acțiune bună a lui Drîglă, dar acesta a tras exact în brațele lui Mureșan din poziție excelentă. Dincolo, Țugulescu și-a salvat echipa de locul 2, respingând din fața liniei de poartă „capul” aceluiași Abraham.

Tot atacantul ghanez sosit de la Miroslava a fost la originea fazei la care s-a accidentat grav Florin Rusu. Atacantul celor de la Sântana a tras bine de la 14 metri, iar experimentatul portar a scos in extremis mingea cu prețul unei accidentări la brațul stâng. A și leșinat preț de câteva secunde, a fost imediat înlocuit, iar după un sfert de oră a fost transportat cu Salvarea la Arad. Între timp, colegii săi aveau să se mobolizeze pentru reușita de 1-1, ce a căzut după exact o oră de joc. Mocan a centrat din dreapta, mingea a traversat tot careul și Tomuț a marcat cu latul din 8 metri.

Pe „uniriști” nu-i ajutau, însă, deloc remiza, așa că au forțat – parcă – ceva mai mult, însă au avut nevoie de o altă execuție de kinogramă pentru a prelua din  nou în conducerea. Iar aceasta a venit de la ex. utistul Dumitru Copil, care catapultat mingea în plasa laterală a porții lui Nichici, de la 23 de metri. Felnacul nu a cedat nici de această dată și a mai avut o ocazie importantă de a egala, chiar în prelungiri, când Morariu a ajuns în poziție bună în careu, nu a tras rău, doar că avea și varianta pasei către Tomuț sau Leucuța.

 

Mițiți: „Cred că avem și mult ghinion, azi am pierdut din două goluri de generic TV”

Felnăcanii pierd al doilea meci la rând și riscă mult să iasă din obiectiv, adică un loc în primele 5 echipe ale campionatului. „Spre deosebire de alte partide din care nu meritam nimic, astăzi chiar am jucat binișor, am avut și ocazii, dar terminăm fără puncte. Cred că avem și mult ghinion, din moment ce pierdem azi după două execuții de generic TV, căci – altfel – Sântana nu și-a creat nu știu ce ocazii. Putem egala chiar la ultima fază, dar nu a fost să fie. Din păcate, ne-am complicat serios situația, după alte trei puncte pierdute. Nu știu exact ce se întâmplă, în special la meciurile din deplasare, căutăm și noi explicații, doar că acum trebuie să ne mobilizăm să câștigăm tot până la final pentru că nu ar arăta bine pentru noi, antrenor și jucători, să ratăm obiectivul clubului”, a punctat și Dănuț Mițiți.

 

Abrudean: „Băieții mei merită lăudați pentru disciplina tactică, efortul depus și cele 3 puncte”

S-a terminat 1-2 și Unirea câștigă al 9-lea meci la rând, între care se află și sfertul de finală al Cupei tot cu Felnacul. Totodată, de 8 meciuri, adică de la eșecul cu Viitorul care – probabil – va decide campioana, „roș-negrii” nu încasaseră niciun gol. „Per ansamblu, a fost un meci echilibrat, între două echipe cu pretenții, decis de două eurogoluri ale noastre. Însă, victoria e a întregii echipe, pentru că a muncit pentru cele trei puncte, s-a sacrificat, nu e simplu să câștigi la Felnac. Chiar am întâlnit o formație solidă, pe care o felicit și pentru gazonul excelent pe care-l are, dar în special băieții mei merită lăudați pentru disciplina tactică, efortul depus și cele trei puncte care ne țin acolo, pe locul 2. E greu să-i mai ajungem pe cei de la Viitorul, dar vrem să facem tot ce ține de noi pentru a mai prelungi puțin suspansul și, bineînțeles, să rămânem conectați și pentru Cupă. E un trofeu pe care vrem să-l câștigăm. Multă sănătate și lui Flore Rusu, a fost o accidentare nefericită, sperăm să-și revinp cât mai repede”, a spus Adrian Abrudean, antrenorul celor din Sântana.

Rusu are mâna în ghips

Așadar, după accidentarea la brațul stâng, Florin Rusu a fost transportat de urgență la Spitalul Clinic Județean. Aici, i s-a făcut un film radiologic și i s-a pus diagnosticul – luxație. De astăzi până la finalul lunii ar trebui să aibă mâna în ghips, prin urmare sezonul ar trebui să fie gata pentru experimentatul goal-keeper.

Formații:

Felnac: Fl. Rusu (58 Nichici) – Mocan, Țugulescu, Istin, Tăutan – Drîglă (80 S. Leucuța), S. Măgulean (84 D. Morariu), L. Olariu (80 Merca), Tomuț – Pasăre (80 Mitu), Lasc. Antrenor: Dănuț Mițiți

Sântana: L. Mureșan – Cr. Politic, Paven, Nistor, Savin – Burlă, Ursoi – Olteanu (84 Pașca), D. Copil (90 Simion), Stanciu (72 Kozma, 90 Bortiș) – Abraham.

Arbitri: Mircea Ardelean – Andrei Pîslaru, Sebastian Pantea. Observatori AJF: Adrian Apătean, Marcel Vida

e

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button