Fotbal judetean

„Grănicerii” acontează locul pe podium într-o deplasare de risc maxim: CS Beliu – Frontiera Curtici 1-2 + FOTOBelenii sperau să răzbune eliminarea din Cupa României de acum două săptămâni, dar Frontiera Curtici s-a impus din nou și tot la limită. Nu a fost 1-0, ci 2-1, dar la fel de bine configurația tabelei putea fi oricare alta. Gazdele au plătit tribut și absenței portarului Alex Mitrea, plecat în vacanță în Spania, cu toate că jucătorul de câmp, Paul Cotoc nu s-a descurcat deloc rău.


Până la urmă, diferența s-a făcut și la capitolul pragmatism. Belenii au avut câteva ocazii importante, mai ales în prima parte, doar că Mașniță, Chifa Purtan sau Mâneran au avut duelul lor personal cu portarul Popescu. Apoi, Bercu a scos de pe linie finalizarea lui Călăceanu, în timp ce dincolo, „grănicerii” au găsit drumul spre gol. Și nu o dată, de două ori, în minutele 22 și 26. Mai întâi, Lazea a recuperat un balon la centru, a pasat filtrant și Andrei Sulea a înscris plasat din mijlocul careului. Apoi, a venit rândul lui Pavel să dea „assistul” pentru același Sulea, care a trimis din nou pe lângă Cotoc, din 12 metri. Fostul atacant al Bihorului în Liga a 2-a a vrut să facp „tripla”, dar a alunecat din poziție clară de gol, când avea și varianta unei pase pentru Lazea. Totuși, aveau să înscrie și elevii lui Filipaș, în minutul 44, prin Mașniță care a beneficiat de acțiunea și pasa perfectă a lui Purtan.


Actul secund a fost ceva mai închis, dar asta și pentru că Frontiera s-a apărat mult mai atent, iar belenii au mai slăbit ritmul. Mai mult, curticenii mai puteau marca, dacă Lazea nu ar fi nimerit bara la capătul unei contre a echipei sale. Chiar dacă au terminat meciul în zece, după eliminarea juniorului Zsogo (min. 88), vizitatorii nu au mai scăpat cele trei puncte.

Filipaș: „Încă nu putem să câștigăm cu echipele mari, nu avem mentalitatea aia de învingători”Costel Filipaș a acuzat ratările echipei sale și nu lipsa unui portar de meserie. „Am știut de la începutul anului că va lipsi Alex la un moment dat, are cinci zile de concediu, s-a nimenit în perioada asta. Far n-aș zice că a greșit Cotoc care i-a luat locul. Jocul l-am controlat în prima repriză, păcat de cele două goluri luate foarte ușor pe contre. Am ieșit greșit la offside, după mingi pierdute pe posesie. La al doilea gol, Călăceanu primea îngrijiri în afara terenului, avea arcada spartă, oaspeții joacă minge lungă și luăm gol dintr-o deviere. Ca joc, nu pot să nu fiu mulțumit de băieți, am avut ocazii, în special în prima repriză. În a doua repriză am forțat egalarea, ei s-au retras ca și în prima repriză, dar nu am putut marca. Asta e, încă nu putem să câștigăm cu echipele mari, nu avem mentalitatea aia de învingători, să dăm gol rapid, la primele ocazii. Am mai avut patru lovituri de pe 16-20 de metri, dar nu am fructificat nimic. Felicit adversarii, au știut să gestioneze jocul, au mulți jucători cu experiența ligilor superioare. Se vede că echipa din Curtici a jucat și în Liga 3-a, scot maximum din orice la fiecare meci. Noi rămânem cu două jocuri bune făcute contra lor, în cupă și în campionat, dar fără rezultat, din păcate, în favoarea noastră. Mai avem patru etape, mai vrem puncte, ne luptăm acolo la mijlocul clasamentului”, a spus antrenorul belenilor.

Jozsa: „Am venit pregătiți să facem un joc defensiv, l-am avut pe Sulea într-o formă foarte bună”

Cu cele trei puncte mari luate de la Beliu, curticenii iau o opțiunea serioasă pentru un loc pe podium la final, acolo unde – de altfel – se află și acum. „Am venit pregătiți să facem un joc defensiv, asta am pregătit toată săptămâna. Știam că adversarul o să ne pună probleme și au jucători deosebiți pe faza ofensivă. I-am prins pe două contre foarte bune, l-am avut pe Andrei Sulea într-o formă foarte bună, a marcat două goluri, dar, dacă era altruist, avea putea să-i dea o pasă cu poarta goală și lui Lazea. Probabil Andrei și-a dorit un hattrick, dar nu a fost să fie. În repriza a doua, am ținut de sistemul nostru pe care l-am pregătit, am jucat defensiv și pe contre și am reușit până să terminăm victorioși. Am avut probleme cu acidentările, azi le-am dat câteva minute lui Avrămuțiu și Norbi Varga, ambii sunt în revenire. Sâmbăta viitoare să facem un meci mare cu liderul Viitorul, să jucăm foarte bine, să practicăm un fotbal plăcut, așa cum am încercat tot campionatul. Astăzi am schimbat strategia și în meciul cu Sântana, la fel, ne-am adaptat la adversar. Ne trebuie continuitate, avem și tineri cu calitate pe care îi pregătim, condiții foarte bune, vizăm podiumul anul acesta. Eu aș vrea să-i dedic acest succes soției mele, Tania, la aniversarea a 12 de ani casătorie. Îmi înțelege toate mofturile legate de fotbal, îi mulțumesc, știu că nu e simplu”, a punctat Norbert Jozsa, antrenorul Frontierei.

Formații:

Beliu: Cotoc – B. Rusu (71 Morar), F. Bogdan, Călăceanu, Hulbăr – Onoc, Purtan – D. Mâneran – Cohan (71 Popovici), Chifa (85 A. Jurcă) – Mașniță.

Curtici: Popescu – Huțanu, Gurban, Bercu, Blănaru – A. Pavel, Lazea – Abrudan (56 K. Varga, 75 N. Varga), Lolea, Dochița (34 Zsogo) – Șulea (75 Avrămuțiu).

Arbitri: Tudor Jurcă – Alina Mihoc, Remus Nagy

Observatori: Andras Mako, Mircea Bondar

Galerie foto de la meciul Beliu – Curtici 1-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button