Liga a 3-aProgresul Pecica

Pecica pierde al doilea meci la rând, Periamul a dat lovitura în prelungiri! Stupar: „Unii juniori nu sunt destul de copți” v.s. Leuca: „Ne axăm pe tineri”Săptămână proastă pentru Progresul Pecica, formație ce iese cu zero puncte din deplasarea de la Lipova și meciul de acasă, cu Avântul Periam, adică echipele ce-i urmează (e drept, la distanță mare) în play-outul seriei a 8-a a Ligii a III-a. Timișenii s-au impus cu 3-2, când „galben-albaștrii” au crezut că au obținut maximum din duelul de azi, adică remiza, după reușita de 2-2 a lui Salka din minutul 90. Dar, veteranul Mânecan a dat lovitura la ultima fază și pleacă acasă cu punctele ce-i permit să se dueleze cu Lipova până la final pentru locul 6.Stupar: „Unii au primit destule șanse și de fiecare dată răspunsul lor a fost nemulțumitor”

La final, Dan Stupar și-a concentrat discursul pe limitele unor jucători de-ai săi, în special dintre cei tineri. Tehnicianul nu a dat nume, dar prin faptul că i-a schimbat pe Gomboș și Matyus după nici o jumătate de oră de joc, e evident că sunt și ei pe listă. ,,La un moment dat, eram cu șase juniori în teren. Am spus că vreau să dau oportunitatea și celor ce au jucat mai puțin și asta e realitatea. Impresia față de ei o spune aspectul jocului, o spune rezultatul, e clar că unii nu sunt destul de copți și nu sunt pregătiți pentru a face față rigorilor ligii a treia. Ca să nu vorbesc despre situația în care îți propui și un obiectiv mai îndrăzneț. Am avut diverse discuții în care eu am spus că unii mai trebuie lăsați să se coacă. Sigur că nu avem câteodată ocazia să le dăm șanse, acum ne-au ajutat și punctele și rezultatele obținute până acum, iar în acest moment avem o imagine mai clară în ceea ce privește calitatea juniorilor. Și, indiferent de ce se propune mai departe la club, trebuie luată o decizie și în ceea ce privește calitatea juniorilor. Atâta timp cât Federația ne obligă să jucăm cu trei juniori în teren, contează foarte mult ca dintre acești copii, măcar cinci, dacă nu șase, cu dubluri pe posturi, să fie oarecum de calitate. Altfel, ești obligat să joci în 1-2 sau 3 jucători mai puțin și automat asta își pune amprenta și pe calitatea jocului și pe rezultat. Mai avem două jocuri, sigur că voi dori să le mai dau unora câteva minute, în timp ce vis-a- vis de unii m-am edificat și mi-am făcut o imagine clară. Pentru că au primit destule șanse și de fiecare dată răspunsul lor a fost nemulțumitor. Și nu vom continua pe linia asta”, a transmis Dan Stupar, cel care conduce formația pecicană alături de Bogdan Bozian. Astăzi, la Pecica și-a făcut debutul și Gabriel Stanciu, un mijlocaș de bandă de 16 ani din pepiniera proprie a clubului Progresul.Leuca: „ Și Progresul merită felicitări pentru modul cum își crește juniorii”

După Pecica, Periamul este echipa ce a făcut cele mai multe puncte în play-outul din C8, iar cele trei azi sunt cu atât mai prețioase cu cât au fost obținute chiar pe terenul așa-zisei campioane din mini-campionatul formațiilor dintre care se decid retrogradatele. ,,Folosim și noi foarte mulți tineri, am început cu șase juniori, am mai introdus pe parcurs. În momentul ăsta, prin fiecare joc vrem să mulțumim suporterii, conducerea clubului și comunei, care finanțează fotbalul. Cred că astăzi a ieșit un joc plăcut, știam că Pecica este o echipă foarte ofensivă, care marchează foarte mult, iar noi nu aveam altceva de făcut decât să jucăm fotbal. Un fotbal cât de cât relaxat, din care să ne creăm și multe ocazii de gol. În acest final de sezon ne axăm pe jucători foarte tineri, e foarte rar ca o echipă de seniori să folosească chiar atât de mulți juniori, dar, una peste alta, rezultatele se văd. Și astăzi primele două goluri au fost marcate de juniori, fiind un joc care a mulțumit în mare parte, cred eu, pe toată lumea. Și Progresul merită felicitări pentru modul cum își crește juniorii, din sezonul trecut au făcut pasul de la ei spre eșaloanele superioare, 5-6 jucători. Și mă refer la Hrezdac, Cristi Mihai, Stanciu sau Câmpan, care joacă la nivel superior și trebuie felicitați pentru lucrul acesta”, a punctat și Răzvan Leuca, antrenorul celor din Periam.

Progresul Pecica – Avântul Periam 2-3

Cum s-au marcat golurile:

0-1 (min. 4): Oancia pasează lung de la 50 de metri, Andrei Viașu scapă de marcaj și înscrie cu un șut puternic în stânga lui Gakos

1-1 (min. 39): Moraru pasează în adâncime, un fundaș respinge până la Vasilică Răchită, care preia în 7 metri lateral stânga și trimite la colțul lung!

1-2 (min. 66): Ovidiu Prața marchează cu un șut de la 18 metri, cu pământul, lânga bara din stânga lui Burtic

Cartonaș roșu: (min. 79): Arsene protestează, vede al doilea galben și e eliminat

2-2 (min. 90): Mario Salka înscrie frumos, cu execuție precisă din 7 metri lateral dreapta, ce merge cuminte la colțul lung al porții adverse

2-3 (min. 90+3): Toma pasează pe jos din stânga și Cosmin Mânecan trimite din prima, cu stângul, sub transversală

Formații:

Pecica: Gakos (46 Burtic) – Gombos (31 G. Stanciu), Arsene, Wild, F. Nortey – Shiaondo (46 Bănățan), L. Bodri (62 Pașcalău) – Moraru, Matyus (31 Salka), Răchită – Borcea. Antrenori: Dan Stupar și Bogdan Bozian

Periam: Antonescu – Filip (46 Baeram), Roșus, Cristea, Rancov – Oancia, R. Jurj – Mager (58 Budur), Olteanu (58 Mânecan), Viașu  (85 Gălățan) – Prața (80 Toma). Antrenor: Răzvan Leuca

Arbitri: Eniko Kopriva Biro (Carei) – George Urs, Alexandru Bogdănel (ambii din Oradea).

Observatori: Dan Miholcea (Bocşa), Petru Boroș (Oradea)

FOTO: Costel Șerban și Cătălin Bereș

3 comentarii

 1. Are dreptate domnul antrenor ,de aia nu a spus nici un cuvânt de pe bancă că au jucat tineri și a vrut să le demonstreze unora că tineri din pecica nu au calitate .Cum poți să dai in copii când nu îți iasă cum vrei ,bravo domnu antrenor.

  4
  4
 2. Cum se poate ca un antrenor să pună rezultatul pe seama copiilor cand tu un meci întreg nu spui
  nimic,când pierde o echipa și antrenorul face parte din echipă sau doar când câștigă echipa antrenorul își ia toate meritele și când pierde echipa vinovați sunt doar copii.

  4
  4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button