UTA Arad

Robert Vîlcu a trăit bucuria debutului în SuperLigă în ultimele minute stagionale: „Adevărata concurență, luptă, e cu mine însumi”După Alessio Calotă (18 ani) în meciul cu FC U Craiova, Mircea Rednic i-a oferit bucuria debutului în SuperLigă și lui Robert Vîlcu. Mijlocașul central de 17 ani a intrat pe gazon în partida cu Dinamo în minutul 86, în locul lui Cristi Mihai și a trăit cu emoție momentul. Dincolo de rezultatul nesatisfăcător, pentru care tânărul fotbalist nu are nici o vină, în CV-ul său, debutul în elita fotbalului românesc împotriva lui Dinamo nu arată deloc rău.


Vîlcu e originar din Drobeta Turnu Severin și e la UTA din vara anului 2022


Vîlcu s-a născut pe 13 septembrie 2006, este originar din Drobeta Turnu Severin și, precum Răzvan Trif, are tată primar. Emilian Vîlcu conduce destinele comunei Prunișor, aflată la 25 de kilometri de Drobeta și a încurajat mereu pasiunea lui Robert, unul dintre cei trei băieți ai săi. Acesta a început fotbalul la 5 ani, la Sport Kids Drobeta Turnu Severin, unde i-a avut antrenori pe Cristian Țigănele, Cornel Mihart și Angelo Marghescu. S-a remarcat în meciurile directe cu UTA, iar în vara lui 2022 a ajuns la Arad, cu an mai târziu decât colegul său de generație, de la Sport Kids, Mario Purdescu. Robert Vîlcu și-a făcut stagiatura la echipa din Liga Elitelor pregătită de Marius Ciubăncan și Sorin Botiș, iar Mircea Rednic l-a chemat la antrenamentele primei echipe în luna august a anului trecut. A jucat pentru prima oară într-un amical cu Avântul Periam, iar mai apoi, în testul din iarnă al juniorilor împotriva primei echipe, a fost unul dintre cei mai buni. A și marcat un gol spectaculos din lovitură liberă și Rednic l-a ținut sub observație.

Mi-ar fi plăcut să debutez la o victorie a echipei, dar oricum voi ține minte toată viața acest meci”

Duminică seara, i-a venit rândul să simtă aerul SuperLigii, fiind al 43-lea fotbalist utilizat de stafful tehnic arădean în sezonul 2023-2024 și al 7-lea din Academia UTA, după Iurasciuc, Mihai, Vulturar, Pop, Stanciu și Calotă. „Domnul Rednic m-a pregătit pentru acest debut, dar în momentul care m-a introdus pe teren mi-a reamintit să joc simplu, să am încredere în mine și să joc ceea ce știu și ceea ce pregătim la antrenamente. Sigur, mi-ar fi plăcut să debutez la o victorie a echipei, dar oricum voi ține minte toată viața acest meci. Nu toți tinerii au șansa să joace pentru prima oară în Liga 1 împotriva lui Dinamo, până la urmă s-au întâlnit două echipe de mare tradiție. Mi-aș fi dorit să arăt mai mult la acest meci, nu prea a mai fost timp și cei de la Dinamo se apărau cu toate liniile. Nu pot decât să le mulțumesc domnilor antrenori care mi-au oferit această șansă, acum voi încerca să-i conving că merit să joc din ce în ce mai mult. Mulțumesc și domnilor antrenori de la echipa de juniori și familiei mele, care m-a susținut mereu, au fost foarte fericiți pentru mine aseară”, spune Vîlcu.Trebuie să-mi depășesc limitele în fiecare zi de antrenament și mai ales la jocuri”

Mircea Rednic are o slăbiciune pentru mijlocașii centrali junori, din moment ce i-a debutat deja în SuperLigă în acest sezon pe Cristian Mihai și Cătălin Vulturar. „Le-am urmărit jocul, e clar că sunt mai experimentați decât mine și chiar au ajutat mult echipa prin prestațiile lor. Pe de altă parte, eu întotdeauna m-am ghidat după faptul că adevărata concurență, luptă, e cu mine însumi. Eu trebuie să-mi depășesc limitele în fiecare zi de antrenament și mai ales la jocuri și atunci voi avea șansele mele. Acest debut mă motivează și mai mult, de abia aștept să înceapă sezonul următor, sper să se mai conteze pe mine la prima echipă”, adăugă mehedințeanul.

Se inspiră de la mijlocașii centrali tineri ai marilor echipe

Ca și Cristian Mihai, Robert Vîlcu se consideră un optar cu înclinații mai mari spre faza ofensivă decât cea defensivă. „Îmi place mult să contruiesc jocul, caut mereu mingea și încerc să și finalizez acțiunile. Mă inspir în special de la mijlocașii mai tineri din fotbalul european, Bellingham, Wirtz sau Pedri, dar fotbalistul meu preferat e Neymar. De la UTA încerc să fur meserie de la toți colegii, în special de la cei mai experimentați, care și vorbesc mult cu mine”, adaugă ultimul debutant în SuperLigă pentru „Bătrâna Doamnă”.

Dacă jucătorii primei echipe au intrat în vacanță până pe 5 iunie, Robert Vîlcu a rămas pe „baricade” la Arad, unde se antrenează sub comanda lui Marius Ciubăncan și Sorin Botiș, și-și vede și de școală. E coleg de cameră la Hotelul Subcetate cu fundașul Mario Purdescu și-l așteaptă și pe el la prima echipă.

4 comentarii

 1. Felicitări , Robert ! Să fii încrezător în propriile forțe, iar talentul tău îți va desăvârși o carieră de succes . Atât Marius cât și Sorin merită, deasemenea , mulțumiri pentru munca depusă.

  8
  0
 2. Un copil talentat în istoria bogata a unui brand seniorial. E de trăit alături de ei ca și rude de tribuna fiorul debutului. Aici nu contează scorul de pe tabela, e zi de sărbătoare a întrării în ,, curtea” seniorilor.!! De acum va schimba pase la antrenament cu Fabri și Stolnic.! Deplângem neprogramarea juniorilor în deschiderea partidelor în elita. Sunt lipsiți de tumultul publicului avizat, care vrea sa vadă cu ceva timp mai devreme viitorul clubului. Adevărat ca nici în vest nu se practica. Sunt criterii materiale colosale la mijloc. Dar ia uitați cum vibrează publicul lor la promovarea unui Gavi sau Pedri la Barcelona.!!

  6
  3
 3. Granița gingașe a încrederii. În toate domeniile ne acorda o șansă tot semenii noștri. La rândul nostru suntem produsul încrederii. E fantastic cum slujbași nu plătiți la valoare, dau girul unor stele. Credem ca e normal, dar în spate munca și zbatere spre exemplare de excepție. Sunt stele și pictori, actori, arhitecți, maeștri bucătari, sculptori dar parca nimeni nu egalează factorii de pâine și fotbaliști.!!

  6
  3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button