UTA Arad

Suporterii rămân în AFC UTA: ”O decizie injustă pe care am suspendat-o, o primă victorie și pentru obținerea informațiilor finaniare”

Pe 9 februarie, în ședința ținută cu o oră înainte de startul meciului dintre UTA și FC Botoșani, Adunarea Generală a AFC UTA decidea excluderea din Asociație a Suporter Club UTA, invocând următoarele: acțiuni de discreditare a clubului UTA, amenințarea de către reprezentanții SCU a reprezentanților legali ai AFC UTA Arad, acțiuni ale membrilor SCU având drept scop îndemnul către suporteri de a nu achiziționa abonamente, încercarea de a reduce sursele de venit prin deschiderea de magazine concurente, publicarea de date care nu sunt publice, îngreunarea activității clubului prin reclamații nefondate către autoritățile statului sau sancțiuni ale membrilor SCU ale organelor de ordine pentru comportament nesportiv.

Încă de atunci organismul fanilor, reprezentat de președintele Claudiu Negru la acea ședință, a spus că va ataca decizia în instanță, iar astăzi a venit decizia defintivă, pe care ne-o prezintă chiar Suporter Club UTA în comunicatul de mai jos:

”Suporter Club UTA, încă o victorie în instanță!

Asociația Suporter Club UTA a câștigat în aceste zile încă un proces împotriva lui Alexandru Meszar și a celor instalați de el în conducerea clubului UTA. La Adunarea Generală din luna februarie, membri AFC UTA (Meszar, soția lui Meszar, secretara și câțiva angajați ai clubului ce fac parte din conducere) au decis prin hotărârea nr. 1 din 12.02.2024 ca Suporter Club UTA să fie exclusă din clubul UTA.

O decizie absurdă, prin care Meszar și acoliții săi neagă identitatea clubului, care e conferită de mărcile „UTA” și ”Fotbal Club UTA”;, deținute de către Suporter Club UTA. Am considerat încă de la început injustă și irațională această decizie, motiv pentru are am decis să acționăm în instanță. Am făcut acest lucru pentru a proteja identitatea clubului UTA, pe care a primit-o datorită SCU și a luptei pe care asociația noastră a dus-o pentru ca această echipă de fotbal nou înființată să poată purta numele ”UTA”.

Suporter Club UTA a atacat hotărârea în instanță, cerând anularea ei și, în paralel, am demarat proceduri juridice de urgență pentru a suspenda decizia de excludere, cel puțin până se va termina procesul pe fond. Am avut câștig de cauză în ordonanța președințială la Judecătoria Arad, prin sentința 1245 / 04.04.2024. Nemulțumiți de decizie, avocații lui Meszar au făcut apel la Tribunalul Arad, dar și această instanță a dat câștig de cauză SCU, prin decizia 320 / 14.05.2024, una definitivă.

Deciziile Judecătoriei și Tribunalului Arad suspendă excluderea noastră și confirmă că Suporter Club UTA este în continuare membru în clubul UTA, cel puțin până la finalizarea procesului pe fond prin care am cerut anularea integrală a hotărârii.

Aceasta e o nouă victorie a suporterilor în fața lui Alexandru Meszar și a oamenilor săi (niciunul din ei finanțatori ai clubului), care la finalul anului trecut au încercat să închidă magazinul suporterilor, UTA Official Store. Suporter Club UTA a câștigat acea speță atât la Tribunalul București, cât și la Curtea de Apel București.

O primă victorie în instanță și în speța desecretizării informațiilor finaciare de la UTA

De asemenea, pentru că nu ne-au fost puse la dispoziție documente și informații financiare din cadrul clubului, Suporter Club UTA s-a îndreptat în instanță împotriva celor care conduc clubul și a obținut o primă victorie în acest sens (sentință Judecătoria Arad nr. 4407/29.11.2023). De fapt, constatăm că aici a fost toată miza lui Alexandru Meszar: blocarea accesului SCU la documente și teama că acțiunile lor, cu iz cel puțin contravențional, ajung să fie cunoscute de către suporteri.

SCU este singurul lor impediment, singurul obstacol în a-și face de cap când vine vorba despre modul în care sunt cheltuite milioane de euro venite de la suporteri prin achiziționarea de bilete și abonamente, respectiv banii primiți de la Primăria Municipiului Arad, prin CMCA, bani care de fapt sunt tot ai suporterilor, din taxele și impozitele acestora. Suntem conștienți că acestea sunt rațiunile care stau la baza refuzului de a ne pune la dispoziție documentele financiare, dar și la baza deciziei de a ne exclude din club. Dar, în același timp, avem încredere că instanțele judecătorești își fac treaba și iau deciziile corecte, dovadă stând aceste procese câștigate deja cu cei care vremelnic conduc clubul de fotbal UTA.

Suporter Club UTA

PENTRU NOI DOAR UTA CONTEAZĂ!

UTA LIBERĂ!”
Articole de la JOHNNYBET
10 comentarii

 1. Aseara pe TVR info sport prezentau secvente din meciurile Diviziei A de la inceputul anilor 80. Una era din meciul UTA – Universitatea Craiova scor 2 – 1. Stadionul plin cu spectatori pe doua, trei rinduri si pe linga gard. Dragostea pentru UTA e veche si eterna cu AFC sau SCU . Iar la nevoie o va lua de la capat.

  24
  0
  1. Or fi avind scu bubele lor , dar nu poti sá excluzi un membru dupa bunul plac ! Totusi hotarirea de excludere e una ceausisto-comunistă! Nu le-ar fi dat nimeni dreptate oriunde s-ar fi dus Meszar et comp. este clar un abuz .

   25
   16
 2. Tare imi este ca reprimirea SCU va duce la demisia lui Rednic si retrogadarea echipei UTA. Daca cei de la SCU ar avea cap si minte, ar urmari interesele echipei si nu ar face CIRC ieftin

  17
  46
 3. Au plătit suporterii amenda luată din cauza lor? Deci ce a fost la meciul cu Dinamo a fost intenționat pentru ca să diminueze veniturile clubului. Dacă au stat departe de club UTA a terminat pe 7. Dacă iubești o echipă nu trebuie să o sabotezi. După meciul cu Dinamo au suferit mii de suporteri. Păcat.

  29
  16
 4. Si uite asa mergem din „victorie in victorie” pana la victoria finala…care efectiv nu stiu ce (rahat) va fi…

  11
  5
 5. Mmmda…Ce liniste a fost in ultimul timp…(de dupa mizeria cu fratii CSA) ca si strutul…
  Eu ma uit doar la clasament!Clar?E bine sau nu?Se putea mai bine sau sa ne stapanim cumva???
  Cand a fost mai bine?
  Cine?Ce??Pentru ce se tot incearca destabilizarea UTA-ei?
  Nu trebuie facuta prea mu(t)lta analiza…Eu am vazut mereu stadionul plin,chiar toti sunt anti conducere-UTA?
  Sunt dusi cu forta,cumva???
  Rednic se ia dupa asa ceva???(daca tot insista la experienta personala)???
  Sa fim seriosi…Sahul se joaca inteligent,in general pe retragere…Intelegeti ceea ce doriti…
  Scuze…ma mai uit inca odata pe lista…
  Al naibii…Locul 7?Am fost la Oradea,Sibiu,Cluj…Sa zicem excursii….
  Serios???Nu am retrogradat,nici macar in zona de risc???
  DECI???CIOCU’MIC!!!

  32
  29

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button