Cluburi polivalente

Maya Madar, arădeanca de la CSM, vrea să strălucească și la Europenele Under 13 de tenis de masă!

Federația Română de Tenis de Masă organizează Campionatele Europene U13 Romstal, o nouă competiție internațională găzduită de România, care îi aduce la start pe cei mai buni juniori de pe continent la această categorie de vârstă. Spectacolul se va desfășura săptămâna viitoare în Sala Polivalentă (Calea Piscului 10) din București, între 22 și 26 mai, iar intrarea este liberă pentru spectatori! Din delegația României la Europene face parte și arădeanca de la CSM, Maya Madar, văzută de mulți, încă de pe acum, drept o urmașă a Danei Dodean! Pregătită la club de Cristian Dodean, antrenor ce va fi prezent și el la Euro, Patriciu Muntean și Andreea Fistyulof, Maya Madar parcurge un an excelent, cu medalii prețioase la openurile internaționale, plus o supremație netă pe plan intern la categoria sub 13 ani, unde este triplă campioană națională, inclusiv de simplu și câștigătoare a Cupei României! La doar 12 ani, Madar a reușit o altă performanță notabilă în acest an, bronz național la categoria U15, unde a jucat și cu sportive cu trei ani mai mari decât ea!

Este locul 6 european și la doar 12 ani va încerca să urce pe podiumul continental

La Europene va da piept cu cele mai bune junioare de pe continent la această categorie de vârstă, ea ocupând acum locul 6 la nivel continental, după doar trei concursuri internaționale în 2024! Așadar, sunt speranțe de clasări fruntașe și poate măcar o medalie pentru talentata jucătoare a CSM-ului, din delegația tricoloră mai făcând parte la majora competiție din capitală Nadalia Ionașcu și Kariss Șerban, la feminin, respectiv Andrei Bădescu, Alexandru Pop și David Toro, la masculin. Meciurile pot fi urmărite pe ETTU TV. Sportivii români își vor măsura forțele, pentru medaliile europene, în probele echipe mixte, dublu mixt și simplu feminin/masculin. Din 15 mai, tricolorii sunt în cantonament la București, unde pregătesc Europenele.

Junioara Alesia Sferlea are și ea Campionate Europene, la mijloc de iulie

O altă jucătoare de top la CSM Arad este Alesia Sferlea, și ea cu un început foarte bun de an la nivel de junioare (U19). Cvadruplă medaliată națională de junioare în 2024, dar și pe podium la openurile internaționale, Alesia este componentă de bază a naționalei sub 19 ani dar și a echipei de SuperLigă de la CSM Arad, ocupantă a locului 5 în acest sezon. Are și ea Campionate Europene în acest an, la mijloc de iulie și sunt perspective pentru medalii și acolo. Este locul 50 european și 71 mondial la nivel de junioare, la această categorie de vârstă vorbind deja de o concurență extrem de puternică. Așadar, două jucătoare de tenis de masă ce duc mai departe performanța la nivel european și mondial, dovadă că tenisul de masă arădean se menține în continuare în top!

csmarad.ro
Articole de la JOHNNYBET
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button