Superliga

Amprentă Politic(ă) pe menținerea „câinilor” în SuperLigă, ciucanii au de întors un 0-2 în Secuime!









Calculele hârtiei au fost respectate și Dinamo a câștigat manșa tur a barajului de promovare-menținere în SuperLigă cu FK Miercurea Ciuc. A fost 2-0 pe o „Arena Națională” puțin plină peste jumătate. Ambele goluri au fost reușite de Denis Politic în partea secundă a întâlnirii.

Ciucanii au fost luați pe sus de Dinamo, pe Arena Națională, în fața a circa 31.000 de spectatori, însă au rezistat în prima repriză, după ce Gyenge a făcut zid, dar a contat și imprecizia lui Politic (10, 12, 26), Grigore (12), Milanov (16, bară) și Pavicic (27). Secuii au fost și ei aproape de gol chiar înainte de pauză, însă Jelena, dintr-o poziție bună, dar incomodat de săritura lui la cap, a trimis pe lângă poartă.

Partea secundă a început extrem de prost pentru ciucani, care au primit gol la prima fază de atac. Denis Politic (46) s-a demarcat excelent la centrarea lui Bani și a înscris cu capul.

Abdallah (56, 59), în două rânduri, putea mări rapid diferența pentru „câini”, dar cel care a înscris din nou a fost Politic, în minutul 73, după un dribling dublu inspirat și un șut bombă la vinclu.

Ciucanii au avut și ei două situații de a înscrie, una mare prin Makrai (76), care a trimis din 6 metri peste poartă, și alta prin Bakoș (83), care a finalizat modest din fața careului.

Cu 2-0 pe tabelă după manșa tur a barajului, Dinamo are prima șansă să rămână în SuperLigă. Returul are loc luni, de la ora 20:00, la Miercurea Ciuc

În celălalt baraj, în manșa tur a sa, desfășurată vineri, FC Botoșani a câștigat în prelungiri, pe teren propriu, meciul cu CS Mioveni, scor 1-0.

Formații:

Dinamo: Golubovic – Gabriel Moura (cpt.), Ric. Grigore, Homawoo, Amzăr (Bordușanu 62′) – Milanov (Goncalo Gregorio 62′), Gnahore, Pavicic – Bani (Dani Iglesias 86′), Abdallah (P. Neagu 90+3′), Politic (Cr. Costin 86′)
Rezerve neutilizate: Railean – Ilic, Al. Irimia, N. Roșu. Antrenor: Zeljko Kopic

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – J. Nagy, Kelemen (cpt.), Csuros (Pinter 71′), Apro (Makrai 62′) – Vereș, Jebari (Gheralia 90′) – Babati, Szondi (Bakoș 46′), Gal-Andrezly – Jelena (Bloj 71′). Rezerve neutilizate: Karacsony – Balogh, Gergely, Vita. Antrenor: Robert Ilyeș

Arbitri: Rareș George Vidican (Satu Mare) –  Mihai Marius Marica (Bistriţa) și Daniel Mitruţi (Craiova). Arbitru de rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureş).

Arbitru VAR: Sebastian Colţescu (Bucureşti). Arbitru AVAR: Alexandru Vodă (Alba Iulia). Observator arbitri: Alexandru Deaconu (Bucureşti). Delegat joc: Felix Grigore (Bucureşti).

FOTO: Mihai Pop (ProSport)

2 comentarii

  1. Dinamo trebuie să ii mulțumească în primul rând lui Rednic pentru ajutor. Acum sunt zmei dar în urmă cu două săptămâni erau pe nicăieri.

    4
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button