Fotbal judeteanLiga a 2-aLiga a 3-a

Fotbaliștii Universității Aurel Vlaicu au adus Cupa la Arad și vor o clasare în „careul de ași” la „europene! Cilan: „Mândri de ei!”


Pentru echipa de fotbal a Universității Aurel Vlaicu Arad pofta vine mâncând. Duminică, elevii lui Claudiu Bulzan au devenit campioni universitari, iar acum vor să intre în „careul de ași” la nivel continental. „Studenții” arădeni și-au câștigat dreptul de a evolua la „europenele” universitare, din Ungaria, după turneul final din județul Alba (de pe terenurile din Sebeș și Vințu de Jos. O parte a echipei medaliată cu aur, întărită cu unii băieți din lotul lărgit care ar putea merge – în schimb – în luna iulie la turuneul european, le-au prezentat trofeul cucerit jurnaliștilor.

Cilan: „Am văzut la fața locului cât suflet au pus băieții, ne mândrim cu ei”

Conducerea UAV se mândrește cu fotbaliștii săi, Teodor Cilan organizând prima sa conferință de presă din postura de rector pe tema sport, respectiv fotbal. „Performanța ne face mândri, pe noi, ca Universitate și pe noi, ca manageri ai Universității. Nu e puțin lucru să avem o echipă de fotbal campioană națională, care să ne reprezinte internațional peste câteva săptămâni. Am aflat sâmbătă de la antrenorul Claudiu Bulzan de calificarea băieților în finală și ne-am dorit să fim alături de ei, am adunat rapid și o galerie. Ne pare rău că pe final boxele au rămas fără baterie, dar cred că jucătorii ne-au simțit alături de ei. Finala a fost fără cuvinte, scorul de 4-0 nu lasă loc de speculații. Cu toate că la 1-0 au fost ceva emoții, când portarul Vlad Tirian a scos două-trei mingi grele. Am văzut la fața locului cât suflet au pus băieții, pe lângă valoare au fost exemplari și din punct de vedere disciplinar, chiar au fost lăudați de organizatori pentru fair-playul demonstrat”, a punctat Cilan.

Bulzan: „Cel mai bun jucător al nostru a fost echipa”

Recunoscând că echipa sa a fost și la mâna rezultatelor indirecte după eșecul cu „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Claudiu Bulzan a subliniat – la rându-i – meritul băieților, dar a trimis mici săgeți și către Șoimii Lipova, care nu le-a permis lui David Petruț și Nicholas Brad să meargă în județul Alba. „Cu toate că unele echipe au contat și pe jucători din SuperLigă, Aradul a fost considerată favorită, probabil pentru am contat pe jucători buni din ligile doi, trei, dar și mulți din Liga a 4-a. Sunt mândru de băieți, unii au jucat trei meciuri în 24 de ore și mă refer la Sabău sau Gavrilă care s-a deplasat și la Filiași pentru un meci de Liga a 3-a. Dar, pentru mine, cel mai important jucător de pe teren a fost echipa UAV. Și am dovedit asta,  a fost un efort mare din partea băieților, ne-au impresionat pe toți cu jocul lor. Evident, le mulțumesc cluburilor care ne-au înțeles și ne-au împrumutat jucătorii, cu o singură excepție. Un club la care am evoluat și eu mulți ani, inițial și-a dat acordul, iar apoi nu le-au mai dat posibilitatea lui Petruț și Brad să joace cu noi. A fost o discuție și cu CFR Cluj pentru David Ciubăncan, nu a mai putut să vină și așa am putut să-l aducem pe Anișorac, din Liga a 2-a. Dar, repet, cel mai bun jucător al nostru a fost echipa. Poate doar la capitolul portari m-am exprimiat cu privire la Vlad Tirian, un portar foarte bun, care nici nu este legitimat. Una peste alta, cu bani puțini, dar cu suflete mari, am obținut o un rezultat imens”, punctat profesorul de educație fizică și sport de pe banca echipei UAV, care a mai remarcat și efortul și calitățile lui Andrei Sechel, mijlocașul celor din Șimand.

 

Speranțe mari la europene: „Eu zic că putem termina în primele patru echipe!”

Ștacheta se ridică pentru „studenți”, care se vor duela cu cele mai bune echipe universitare din Europa între 12 și 24 iulie, în Ungaria, la Debrecen și Miskolc. „Problemele de abia acum încep, căci peste două zile trebuie să trimitem la FRF lotul de 20 de jucători cu care vom participa la Euro. E o misiune foarte grea, căci nu putem știi la această dată cu ce cluburi va trebui să discutăm în luna iulie, căci s-ar putea să fie băieți care se vor transfera, majoritatea la mai bine, zic eu și atunci s-ar putea ca unele echipe să nu le permită să vină cu noi în plină perioadă de pregătire. Dar, dacă voi conta pe lotul de jucători pe care mi-l doresc eu zic că putem termina în primele patru echipe și să ne calificăm și la campionatul mondial. Aici nu vor fi limite în dreptul jucătorilor legitimați, ci doar una de vârstă, în sensul că avem voie să folosim doar studenți până în 30 de ani. Păcat, căci i-am fi avut pe Cristi Gavra sau Erico da Silva, care ar fi avut drept de participare, dar încercăm să facem o figură cât mai frumoasă și fără ei”, a adăugat Bulzan.

La rândul său, Teodor Cilan știe că o eventuală performanță europeană va trebui recompensată de Universitatea Aurel Vlaicu Arad. „E clar că va trebui să găsim resurse pentru premierea băieților, ei doar să-și facă treaba și acolo. Deocamdată, am găsit soluții pentru un echipament nou, însă e normal ca echipa să nu se mulțumească doar cu atâta dacă fac performanță în Ungaria”, a adăugat noul rector al UAV.

Iau în calcul înființarea unei echipe de fotbal în cadrul CS Universitatea

În fine, Cilan și Bulzan au recunoscut că iau în calcule și înființarea unei echipe studențești pe care să o înscrie și în competițiile oficiale organizate pentru început de AJF Arad. „Ne-a venit în cap această ideea, ca în cadrul CS Universitatea să avem și secția fotbal. Dar, problema trebuie discutată mai clar în Consiliul de Administrație al Universității, dar și cu managerul clubului, Ovidiu Șerban. Noi avem deja acolo o echipă cu care ne mândrim, este vorba despre cea de baschet feminin, vicecampioană națională en-titre”, a încheiat rectorul UAV Teodor Cilan.

Ei sunt campionii

Lotul campionilor naționali universitari a fost format din: Vlad Tirian, Beniamin Sîrb – Sergiu Ianc, Sergiu Sabău, Raul Stoin, Adrian Stoianovici, Călin Gruiescu, Andrei Gavrilă, Vlăduț Gîrna, Andrei Sechel, Damian Isac, Robert Ursoi, Antonio Savin, Roberto Nagy, Raul Dochița, Vlad Hrîncescu, Alessandro Catanzariti, Raul Hera, Ionuț Anișorac și Raul Borhan. Cel mai bun fotbalist al turneului a fost desemnat Damian Isac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button