Fotbal feminin

Derby-ul Vestului se reia în Liga a 2-a la fotbal feminin: Poli s-a retras din SuperLigă, UTA a promovat!


Ieri, utistele au primit titlul de campioane a seriei 1 a Ligii a III-a și au sărbătorit și promovarea în eșalonul secund. Aici, printre adversare, vor da și peste fotbalistele de la Poli, care astăzi au anunțat că se retrag din SuperLigă, după dezamăgirea ratării titlului de campioană pentru al doilea an consecutiv.

”Am început acum trei ani un proiect ambițios în care am crezut cu toții și pentru care am muncit zilnic. Din păcate, nu am reușit să ne atingem obiectivul. Sezonul trecut am fost atât de aproape de titlul de campioană, pierdut în ultima etapă. Iar în acest sezon, deși păream favoriți la începutul primăverii, ne-am îndepărtat de trofeu etapă cu etapă, terminând pe locul 4.

Ajunși la final, tragem linie, analizăm și luăm decizii pentru sezonul 2024-2025: Politehnica Timișoara Femina va continua în Liga 2. Intrăm într-un proces de restructurare, în care punem accent în continuare pe creșterea junioarelor. În acești trei ani numărul jucătoarelor junioare a crescut foarte mult și ne dorim să atragem în continuare către noi cât mai multe fete talentate din Banat.

Ne luăm timp să ne tragem sufletul și să începem apoi pregătirile pentru sezonul 2025-2026, când ne propunem să revenim pe prima scenă a fotbalului feminin românesc.

Mulțumim pentru munca depusă în acești trei ani managerului Mirel Albon și staff-ului său – Petru Țurcaș, Alin Crișanov, Sabina Scurtu, Rodica Bogdan, Musab Al-Qatawneh, Alex Boncu, Gabriela Moț, Nelu Pera, Diana Coltofean. Mulțumim tuturor jucătoarelor care au luptat pentru culorile alb-violet în acest sezon. Tuturor le urăm mult succes în proiectele următoare!

Cei rămași, strângem rândurile. ???????????????????????????????????????????? ????̂????????????????????????!” – e anunțul postat pe pagina de Facebook Politehnica Timișoara Femina

Piroș Security a fost nașul polistelor, ce va face UTA?

Așadar, dacă la nivelul băieților, diferența față de UTA și Poli e două eșaloane și, în afara posibilității de a se întâlni în Cupa României, prea repede nu vom avea parte de un derby al Vestului pe puncte, fetele vor fi adversare în stagiunea 2024-2025 a ligii secunde. Arădencele de la Piroș Security le-au făcut viață grea polistelor în urmă cu două-trei sezoane, în timp ce UTA are nevoie de ceva investiții să se ridice la nivelul unei echipe ce are în spate un centru puternic de junioare. Iar „alb-violetele” și-au propus promovarea pentru vara anului ce vine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button