Glorii arădene

Descoperindu-l pe Vasile Sin la Arad, FC Bihor și-a adjudecat prima ediție a Turneului Internațional Old Boys organizat de UTA! „Roș-albii” – pe 3


FC Bihor e câștigătoarea primei ediții a Turneului Internațional Old Boys Arad, organizat vineri și sâmbătă pe „Banatul” din Sânnicolau de veteranii „Bătrânei Doamne”. Formația orădeană câștigase, ieri, Grupa 1, iar astăzi a jucat pentru intrarea în finală contra gazdelor în „alb-roșu”. FC Bihor s-a impus cu 1-0, prin reușita lui Cristi Țârlea și a jucat pentru trofeu cu maghiarii de la Oroshaza.

„Transferul” lui Vasile Sin – cartea câștigătoare pentru FC Bihor

Ultimul „transfer” al orădenilor, portarul Vasile Sin, născut la Ștei, cu trecut la FC Bihor, dar stabilit la Arad, a fost omul finalei. A scos trei goluri ca și făcute și cum scorul celor 60 de minute regulamentare a fost 0-0 s-a trecut la penalty-uri. Aici, antrenorul cu portarii al celor de la CSM Slatina a apărat o lovitură de la 11 metri, alta s-a dus peste poartă, în timp ce coechipierii săi, Marius Popa, Cristian Luca, Mădălin Popa și Nicu Gîdea (împrumutat și el de la Arad, pe linie oltenească) au marcat pe linie și Bihorul s-a impus cu 4-2.

Cred că defensiva și portarul au fost punctele noastre forte. Nu am luat gol tot turneul, Vasile Sin chiar ne-a surprins plăcut pe toți. Noi am venit la Arad fără portar, dar aici a apărut Vasile, care e bihorean de-al nostru și a făcut meciuri mari. În finala cu Oroshaza chiar s-a întrecut pe el, prietenii din Ungaria au venit cu jucători ceva mai tineri între 38 și 45 de ani, pe când noi am avut și de 60 și câțiva peste 50 de ani. Până la urmă, important este că a ieșit un turneu foarte bun, îi felicităm pe cei de la Old Boys UTA pentru organizare, în special lui Dorel Toderaș, legătura noastră cu ei întotdeauna a fost una puternică, de totală prietenie”, ne-a mărturisit Adrian Moisă, președintele Old Boys FC Bihor, care i-a avut alături pe gazon la turneul de la Arad pe: Vasile Sin – Sebastian Platon, Lucian Gabor, Mădălin Popa, Cristian Luca, Victor Ienciu, Attila Fazekas, Sandu Balaj, Marius Popa, Ovidiu Morna, Valentin Velcea, Adrian Bogdan, Dan Chiș, Daniel Doble, Nicu Gîdea, Walter Schogger, Alin Lascu, Cristian Țârlea, Levi Dobondi, Mitică Mang și Gelu Șiman.

UTA Old Boys a trebuit să se mulțumească cu locul 3

Podiumul a fost completat de gazdele de la UTA, care în finala mică au trecut cu 3-2 de Srbianca, după reușitele semnate de Mutică, Al. Pavel și Ștefeligă. „Sunt foarte bucuros că am reușit să organizez acest turneu la Arad, mulțumesc din suflet tuturor echipelor care au acceptat sa ne onoreze cu prezența, îi felicit pentru prestații și pentru fair play-ul de care au dat dovadă. A câștigat echipa cea mai buna, îi felicit pe campionii din Oradea. Mulțumesc din suflet tuturor celor care au fost alături de mine, au crezut în visul meu, m-au susținut, m-au sprijinit și ne-au făcut să ne simțim extraordinar, ca organizatori ai acestui turneu internațional de Old Boys. Multumesc celor care au venit la stadion, ne-au sustinut și încurajat. Povestea merge mai departe”, a punctat  Dorel Toderaș, președintele Old Boys UTA, care l-a contat pe: Ovidiu Pașcalău, Augustin Lingurar – Iulius Arman, Alin Zaha, Cristian Lăzău, Emil Șerban, Norbert Varga, Sergiu Bîlcea, Daniel Ștefeligă, Marius Grad, Dorel Mutică, Marian Bozgan, Marius Ciubăncan, Paul Barta, Bogdan Oprean, Raoul Burtea, Daniel Husa, Alin Gligor, Alin Pavel, Adrian Negrău și Octavian Nadiu.

Celelalte jocuri de clasament au avut următorul deznodământ: Lugoj – Jibou 0-3 (locurile 5-6), Banatul CFR – Sport Team 4-5 (locurile 7-8), Curtici – Atletic Mocira 0-4 (locurile 9-10), Bor Serbia – Ursus 0-3 (locurile 11-12), în timp ce Făgetul a avut asigurat de ieri locul 13, fiindcă echipa din Caransebeș nu a mai ajuns la Arad. Old Boys UTA au avut și oaspeți din Germania, pe SG Sontra care au jucat doar în meciul inaugural cu Selecționata Desavoia Arad.

S-au dat și premii speciale: Dorel Mutică (UTA, jucătorul turneului), Roland Lovei (Oroshaza, golgheterul turneului) și Vasile Sin (FC Bihor, portarul turneului).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button