Superliga

Petrolul a renunțat la serviciile lui Gyuszi Balint după doar șase meciuri, noii patroni turci ai clubului impun un alt antrenor!









Oameni de afaceri turci o cumpără pe Petrolul și prima lor decizie e legată de stafful tehnic. Au renunțat la serviciile lui Laszlo Balint, fostul antrenor al UTA-ei fiind numit pe banca „lupilor” înainte de etapa a 4-a a play-outului și, cu ceva emoții, a salvat echipa de la retrogradare.

Negocierile dintre prahoveni și turci au decurs rapid. Conducătorii din Ploieşti doreau să fie siguri de mutare şi au solicitat două milioane de euro drept garanţie, iar condiția oamenilor de afaceri din Țara Semilunei a fost aceea de a se renunța pe loc la Balint. Noul tehnician va fi Mehmet Topal, fost mare internaţional turc, cu 81 de meciuri în naţionala ţării sale.

Anunțul oficial al grupării prahovene a venit în această dimineață: ”Colaborarea dintre FC Petrolul Ploiești și antrenorul Laszlo Balint a ajuns, astăzi, la final! Balint a condus echipa noastră în ultimele șase meciuri ale sezonului precedent, înregistrând două victorii, un rezultat de egalitate și trei înfrângeri. Mulțumim, Laszlo Balint, și mult succes pe mai departe!”

Balint:Rămân cu satisfacția că am simțit onoarea de a antrena Petrolul Ploiești!”

O oră mai târziu, Gyuszi Balint a replicat și el printr-un mesaj postat pe contul de Facebook.

”La începutul lunii aprilie, mi-am asumat preluarea postului de antrenor la Petrolul, într-o situație în care riscurile profesionale erau foarte mari. Am stabilit atunci cu conducerea clubului că primul pas pe care trebuie sa îl facem împreună este sa menținem echipa în Superliga fără să ajungem la baraj. S-a reușit acest lucru, iar sezonul precedent a fost încheiat fără emoții, așa cum am transmis suporterilor în prima mea conferință de presă în calitate de antrenor al Petrolului.

După acest pas, ar fi urmat o pregătire eficientă de vară si rezolvarea problemelor, pentru ca să putem evolua ca echipă, ca club. Însă, sunt pus în situația în care trebuie să vă anunț că, începând de azi, nu mai sunt antrenorul echipei Petrolul Ploiești.

Țin să multumesc tuturor celor cu care am colaborat în această scurtă perioadă la Petrolul, dar în special jucatorilor! Într-un moment extrem de greu, au avut încredere în mine și în colegii din staff-ul meu și am reușit să ne atingem obiectivul pe acest termen scurt. Toți, dar absolut toți jucătorii Petrolului sunt băieți cu un caracter extraordinar, dar și fotbaliști buni, care, din cauze obiective, în anumite momente nu au reușit să se exprime la adevăratul lor potențial. Rămân alături de voi, băieți!

În final, un mesaj și pentru suporterii petroliști. Am venit cu sufletul deschis și am făcut tot ce îmi stătea în puteri ca să fiu cât mai eficient în munca mea la echipă! Rămân cu satisfacția că am simțit onoarea de a antrena Petrolul Ploiești!”

Așadar, Balint nu mai are continuitate pe banca tehnică, după despărțirea de UTA, din aprilie 2023. Era al doilea mandat la Arad, el antrenând înainte pentru nici două luni la CSU Craiova. La 1 noiembrie 2022 revenea pe banca tehnică a echipei UTA, dar avea să își încheie treaba deja în aprilie 2023, când a fost înlocuit cu Mircea Rednic.

Laszlo Balint a fost numit în funcția de antrenor la Petrolul Ploiești pe 8 aprilie 2024 și a rezistat pe banca „lupilor galbeni” doar 6 meciuri în Superligă, în care a obținut următoarele rezultate: victorie cu 2-1 în deplasare cu „U” Cluj, egal 1-1 acasă cu UTA, eșec în deplasare 0-2 cu Hermannstadt, înfrângere pe teren propriu 1-2 cu FC Botoșani, victorie acasă cu Oțelul Galați 2-1 și înfrângere cu Poli Iași, 0-2 în Copou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button