Liga a 2-aLiga a 3-a

Ungheniul a concretizat surpriza și arădenii Popa, Suslak și Vasiu promovează în Liga a 2-a! Bihorul tranșează duelul din vest cu Ghiroda


Cinci echipe sărbătoresc în această seară promovarea în Liga a 2-a, după manșele secunde ale barajelor. Acestea sunt Metalul Buzău, CS Afumați, AFC Câmpulung Muscel, FC Bihor și Unirea Ungheni, în timp ce patru dintre echipele învinse mai speră la un loc promovabil. Cea de-a cincea, Gloria Bistrița, echipă pregătită de Adi Falub, fost antrenor și la UTA în două mandate, știe de pe acum că va evolua și la anul în Liga a 3-a, deoarece are cele mai slabe rezultate obținute în cele patru meciuri de baraj (semifinale și finale).

Aradul se bucură în special pentru Unirea Ungheni, acolo unde evoluează trei fotbaliști din județul nostru. Lipoveanul Abel Popa a fost integralist și astăzi, în succesul decisiv cu 2-1 în fața Bistriței, în timp ce Adrian Suslak a jucat în ultimele 20 de minute, iar Bruno Vasiu a fost rezervă nefolosită de această dată. Așadar, echipa lui Florentin Petre (și el fost fotbalist la UTA în urmă cu trei decenii în Divizia A) a produs surpriza, în timp ce Gloria Bistrița ratează pentru al doilea an la rând promovarea la baraj.

Bihorul s-a impus fără probleme în fața Ghirodei în duelul ce a interesat vestul țării. Orădenii au câștigat cu 3-0 pe arena „Iuliu Bodola”, jucând în superioritate numerică încă din minutul 8, după ce ex. lipovanul Jichici a fost eliminat de pe teren pentru două cartonașe galbene. Formația lui Florin Farcaș câștigase fără drept de apel seria a 8-a, în care au evoluat și arădenele din Pecica, Lipova, Cermei, Socodor și Ineu.

Fericit mai este în această seară și. ex. utistul Petre Șimon, pe teren 79 de minute și azi pentru AFC Câmpulung Muscel. Atacantul originar din județul Timiș a înscris în victoria cu 2-1 din tur, cu Râmnicu Vâlcea.

Apropo de trupa din Zăvoi, ca și Focșani, Dinamo și Ghiroda și Giarmata Vii, mai are o șansă să ajungă în Liga 2-a în cazul în care câștigă două meciuri. O semifinală și o finală. Cele patru vor fi împerecheate prin tragere la sorți în curând, ocazie cu care se vor decide și echipele gazdă în cele două manșe unice ce se vor disputa pe 12 iunie (semifinalele) și 15 iunie (finala).

Iată însă ce s-a întâmplat pe scurt în această seară în manșa secundă a barejelor de promovare în Liga 2-a.

F1: Metalul Buzău – CSM Focşani  2-0 (în tur 1-2)

Alin Manea 5, Valentin Robu 54

F2: CS Dinamo Bucureşti – CS Afumați  0-2 (în tur 0-1)

Ionuț Zainea 8, Alexandru Iamandache 42

F3: SCM Râmnicu Vâlcea – AFC Câmpulung Muscel   0-0 (în tur 1-2)

F4 FC Bihor Oradea – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii   3-0  (în tur 2-2)

Csaba Preklet 42, Sergiu Jurj 45+1, Adrian Gîdea 67

F5: Unirea Ungheni – Gloria Bistriţa Năsăud   2-1   (în tur 2-2)

Victoraș Astafei 31, 73 / Vasile Mihai 68

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button