Fotbal judetean

Viitorul își face și ultimele lecții înainte de barajul cu Lupeniul, care a realizat eventul în Hunedoara: „Va fi greu, joacă un fotbal total!”


Pentru prima oară după mulți ani, campioana județului Arad la fotbal nu mai este neapărat favorită la câștigarea barajului pentru promovarea în Liga 3-a. În calea celor de la Viitorul Arad iese Minerul Lupeni, formație ce tocmai a făcut eventul în județul Hunedoara. După ce câștigase „final four-ul” Ligii a IV-a, trupa din Valea Jiului a luat și Cupa României Ribs Grill.

Pașcu: „I-am văzut pe viu, va fi greu, dar vrem să ne impunem jocul”

În fața unei echipe de spionaj de la Viitorul, cei de la Lupeni au umilit Bradul pe arena „Michael Klein” din Hunedoara. Minerul s-a impus cu 6-1 chiar în fața contracandidatei la câștigarea titlului, după reușitele semnate Iepure (min. 2), Creciunesc (49), Mazilu (60 și 76), Bănceanu (80) și Băcăran (88), Filipaș punctând pentru Aurul în minutul 25. „De data aceasta, am reușit să-i vedem și pe viu pe cei de la Lupeni și am realizat că vom avea o dublă foarte, foarte grea. Sunt o echipă care practică un fotbal total, aleargă, nu refuză nici un duel fizic, joacă cu ambiție și contează pe o serie de jucători cu experiență, dar și valoare la acest nivel. În special pe axul central au fotbaliști care știu jocul, sunt puternici, iar în benzi au clasicii jucători rapizi și tehnici. E clar că trebuie să dăm o replică pe măsură, vrem să ne impunem noi jocul mai ales duminică, pe teren propriu, și să luăm o opțiune la promovare”, ne-a mărturisit Ioan Pașcu, „secundul” lui Flavius Pavel la Viitorul, care a mai intrat și pe teren în special în prima parte a sezonului.

Fiindcă în acest sezon meciurile de baraj pentru accesul din Liga 4-a în Liga 3-a sunt programate duminică din rațiuni legate de meciul de sâmbătă, 22 iunie, al echipei naționale cu Belgia, de la Euro 2024, Viitorul și-a schimbat puțin ciclul săptămânal. „Roș-albii” se antrenează luni, miercuri și vineri înainte de duelul de duminică, de la ora 17,30, de pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic. Campioana județului Arad ar fi trebuit să joace și un meci amical cu CS Socodor sâmbătă, dar acesta a fost anulat fiindcă o Pașcu, Bier, Pavel au avut turnee cu grupele de copii ale Viitorului în alte orașe, dar și unii jucători au avut alt program.

Important este că trupa patronată de Giovanni Catanzariti nu are probleme de lot, exceptând-o pe cea veche a lui Flavius Bulboacă. Până la urmă, barajul nu presupune și implicarea a doi jucători sub vârstă, cu toate că – probabil – Denis Blickling și-a câștigat locul de titular dincolo de vârsta sa.

O problemă ar putea fi, însă, faptul că Flavius Pavel nu va putea sta pe bancă la turul barajului, mai având de ispășit o etapă de suspendare din cele trei luate după meciul de la zona juniorilor U15, dintre Viitorul și FC Bihor (1-0).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button